Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 21.5. – svátek slaví Monika

Volvo v silničním stavitelství

Zveřejněno: 21. 10. 2009

Společnost Volvo Stavební stroje Czech s.r.o. poskytuje komplexní řešení v oblasti prodeje, pronájmu a servisu stavebních strojů Volvo v České republice. Svým zákazníkům nabízí inovované produkty a služby na vysoké úrovni, jež vychází z jedinečné filozofie celosvětově proslulé značky Volvo, kladoucí hlavní důraz na kvalitu, bezpečnost a ochranu životního prostředí.

Od roku 2007, kdy společnost Volvo Construction Equipment koupila americkou společnost Ingersoll Rand/ABG, se produktové portfolio společnosti Volvo Stavební stroje Czech s.r.o. rozšířilo o nabídku silničních strojů Volvo. Do portfolia spol. Volvo CE patří nově i finišery, tandemové vibrační a tahačové válce.

Kompaktní silniční válce

Silniční válce VOLVO se dělí do dvou skupin, standardní a kompaktní. Válce kompaktní kategorie jsou v závislosti na své hmotnosti a koncepci pohonu vhodné pro opravy a realizaci prací od těch nejméně náročných komunálních projektů spojených s údržbou vozovek až po práci na menších silničních projektech či výstavbě parkovišť. Zde uplatní svou univerzálnost a obratnost.


Tandemový vibrační válec DD24

Nejmenší stroj kompaktní modelové řady DD14S je jediným zástupcem silničních válců Volvo s jedním poháněným běhounem. Ostatní stroje z řady DD jsou vybaveny duálním hydrostatickým pohonem běhounů. Všechny kompaktní silniční válce Volvo mají funkci vibrace. Frekvence a možnost volby z více rozsahů záleží na konkrétním typu stroje. Některé z válců jsou vybaveny protiprokluzovým systémem (ASC). Zkrápění běhounů může být nastaveno v režimu „manuální” či „automatické”.

Všechny válce kategorie kompaktních strojů jsou vybaveny jednoduchým a intuitivním ovládáním. Nicméně i u těchto malých strojů je jasně zřejmá péče věnována bezpečnosti provozu a obsluhy, typická pro stroje Volvo.


Volvo finišer ABG8820B a tandemový vibrační válec DD95

Standardní válce

Silniční válce řady DD85 a DD95 jsou určeny pro výstavbu běžných komunikací. Jejich dělené běhouny zaručují vynikající kvalitu hutněného povrchu i v případě malého poloměru otáčení. Oba stroje jsou standardně vybaveny nezávislým ovládáním běhounů, mohou byt řízeny nezávisle na sobě. Stejně tak může byt zvolen pohon jednoho či obou běhounů v závislosti na technologii hutnění. Standardním vybavením usnadňujícím práci obsluhy je elektronický systém řízení rozjezdu a pokročilý protiprokluzový systém.

Válce Volvo jsou vybaveny vyspělým elektronickým řízením dodávky vody pro zkrápění běhounů. Stejně tak nabízí možnost připojení elektronicky řízeného sypače drceného kameniva pro zlepšení trakce ve zvláště obtížných podmínkách. Všechny funkce jsou ovládány přímo z přehledného a ergonomicky řešeného digitálního kontrolního panelu. Ten je stejně jako pohodlné sedadlo operátora přestavitelný tak, aby plně vyhovoval všem pracovním a ergonomickým požadavkům obsluhy, což přispívá k bezpečnosti provozu. Neméně důležitým prvkem bezpečnosti provozu silničních válců Volvo je kromě integrovaného ochranného rámu optimální výhled z pracoviště operátora do bezprostředního okolí stroje.


Tahačový válec SD105DX

Tahačové válce na míru

Tahačové válce Volvo SD jsou, tak jako zbytek segmentu silničních strojů Volvo, „ušity na míru” každému zákazníkovi. Jsou vyráběny ve hmotnostních kategoriích od 2,5 t do 20 t. Podle vlastní hmotnosti a povahy materiálu mohou zhutnit při jednom pojezdu vrstvu zeminy od 10 cm až do 150 cm. Podle typu a vybaveni stroje je u tahačových válců Volvo možnost výběru ze dvou frekvencí vibrace. V závislosti na předpokládaném využití stroje je nutno zvolit povrch běhounu, a to buď hladký nebo ježkový. Pro tahačové válce vyšší hmotnostní kategorie je možné zakoupit vyměnitelný ježkový běhoun, čímž se ještě zvýší univerzálnost stroje.


Tahačový válec SD105DX

Tahačové válce Volvo jsou vybaveny výkonnými motory, které jsou zárukou vysoké stoupavosti válce. Tato schopnost je navíc na vybraných strojích umocněna osazením unikátního trakčního systému Ultra Grade® kontrolujícího prokluz a průběžně rozdělujícího krouticí moment na komponenty s nejlepší trakcí. Ovládání tahačových válců Volvo je velmi intuitivní a pohodlné. Prostorná kabina zaručuje kromě integrované ochrany při převrácení stroje (ROPS) také vynikající výhled do bezprostředního pracovního okolí. Všechny silniční stroje Volvo jsou konstruovány s ohledem na snadný a rychle proveditelný servis.

Volvo Construction Equipment je v současné době jedním z největších výrobců stavebních a silničních strojů s globální působností. Ucelený výrobní program od malých kompaktních strojů až po velké stroje nabízí komplexní řešeni pro jakékoliv nasazení a pracovní podmínky..


Tahačový válec SD122DX
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

TVH distributorem dílů pro manipulační techniku Zoomlion

Zveřejněno 20.5. Během pouhých tří desetiletí se společnost Zoomlion stala jedním z předních čínských výrobců zemědělské, stavební a manipulační techniky. Součástí jejího širokého portfolia jsou mobilní zvedací pracovní plošiny, které prodává po celém světě… celý příspěvek

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek