Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Vhodné nářadí a technika je základem produktivity a dobře odvedené práce

Zveřejněno: 17. 7. 2017

V případě, kdy nemáme veškeré nástroje ve vlastní výbavě, nebo se objeví sem tam nějaká specifická práce, je dobré mít za zády dobrou půjčovnu. Různé kompromisy a alternativní řešení se totiž v lepším případě promítnou pouze v produktivitě práce, v tom horším i ve výsledné kvalitě díla.

Správná půjčovna nám ale musí být partnerem, na kterého se můžeme spolehnout. Musí mít jak kvalitní stroje i dobrou zákaznickou podporu.

Mezi takové patří například firma VMP – Stavební technika. Mezi její hlavní přednosti patří jak přístup k zákazníkům, tak i sortiment nabízených strojů. Nabízené stroje totiž nejenom půjčuje, ale také prodává nové a následně u nich provádí záruční i pozáruční servis. Zákazník tak má jistotu, že zapůjčený stroj je v dobrém technickém stavu a 100% připravený k použití.

V nabídce půjčovny naleznete širokou škálu techniky od elektrocentrál, čerpadel, hutnicí techniky, bouracích kladiv po kompresory, ponorné vibrátory, řezačky ale i rypadla. Kompletní sortiment je k dispozici na stránkách www.vmphk.cz, kde si lze stáhnout také ceník. Vybranou techniku krátce představíme v několika následujících odstavcích.

Sortiment pro stavbu

Hutnicí technika v podobě pěchů, jednostranných vibračních desek, reverzních vibračních desek, ježkových válců, ručně vedených válců atd. je zastoupena značkami Wacker Neuson, Bomag a Weber. Pro hutnění betonu jsou k dispozici ponorné vibrátory a s nimi související frekvenční měniče.

Mezi vůbec nejžádanější produkty patří vrtací a bourací kladiva. K dispozici je špičková technika WACKER respektive HITACHI a to jak s elektrickým pohonem, tak i s pohonem benzinovým. Hmotnostně jde o kladiva od 3 do 30 kg.

Při demolicích a opravách, ale i výstavbě chodníků a zpevněných ploch jsou hojně využívány řezačky spár WACKER spolu se stolovými pilami na beton Husqvarna. S nimi souvisí diamantová technika CEDIMA, konkrétně kotouče pro řezače spár na různé druhy betonu, železobetonu a asfaltu atd. nebo také kotouče pro stěnové pily a kotouče pro ruční nářadí.

Pro staveniště bez přípojky elektrického proudu, případně pro práci venku jsou v sortimentu VMP elektrocentrály Pramac, vybavené úspornými motory Honda. A to jak v jednofázovém, tak i třífázovém provedení s výkonem od 2,5 do 6,6 kW.

Nejenom v zimě se uplatní profesionální odvlhčovače vzduchu MASTER konstruované pro provoz 24 h/den. Odvlhčovače jsou často používány na místech, kde je třeba regulovat vlhkost tak, aby nedošlo k materiálním škodám. Výkonově zvládají dle typu od 26 l/den až do 80 l/den. Topidla dosahují výkonů od jednotek do stovek kW a jsou k dispozici jak ve variantách elektrických, tak i plynových.

Pro čištění jímek, nádrží, studní, případně také sklepů po záplavách, jsou vhodná kalová čerpadla Tsurumi Pump schopná čerpat písek, kal, bentonit, bahno, ale i znečištěnou vodu.

Zahradní technika

K dispozici jsou křovinořezy, motorové a elektrické sekačky, motorové a elektrické pily značky Husqvarna a jiná zahradní technika jako například vyžínače, vysavače listí, vertikutátory, půdní vrtáky atd.

Jak již bylo zmíněno v úvodu článku, tak VMP – Stavební technika kromě klasické půjčovny disponuje kvalitní zákaznickou podporou a servisem.

Zákaznická podpora

V prvé řadě jsou ve VMP díky dlouholetým zkušenostem v oblasti stavebních strojů schopni poradit s výběrem toho nejvhodnějšího přístroje dle vašich požadavků. A to i napříč několika značkami. Součástí služeb je zároveň předvedení a zaškolení obsluhy a to jak v prostorách půjčovny, tak případně také přímo na stavbě.

Pro zákazníky z řad firem a živnostníků, kteří využívají půjčovnu častěji, je tu zároveň možnost sjednat si individuální podmínky pronájmu či dlouhodobý pronájem a to včetně možnosti následného odkupu stroje.

U všech strojů mají zákazníci možnost nechat si zařízení dovézt a po provedení práce opět odvézt, což se hodí především v situacích, kdy nedisponujete kapacitami pro zajištění přepravy.

Servis

Firma VMP disponuje vlastním servisním střediskem zaměřujícím se na záruční i pozáruční servis techniky Pramac, Tsurumi Pump, Bomag, Wacker-Neusson, Master, Honda. Po domluvě opraví i elektrocentrály, čerpadla, hutnicí techniku, bourací kladiva, ponorné vibrátory, či řezačky jiných značek.

Výhodou je rychlost servisu, kdy je veškerá technika opravována proškolenými zaměstnanci firmy bez nutnosti zasílání do externího servisního střediska. Dále, z důvodu zrychlení oprav, spolupracuje firma VMP s několika dodavateli náhradních dílů tak, aby se co nejvíce zrychlila dostupnost potřebných součástek. Základní náhradní díly jsou navíc drženy skladem.

Zákazníci si také mohou objednat výjezd servisního technika a stroje nechat opravit přímo u sebe. Případně je možno nechat si drobnou stavební mechanizaci odvézt, opravit a následně dopravit zpět. Po dobu servisování techniky si lze samozřejmě zapůjčit stroj náhradní.

Více informací naleznete na webových stránkách www.vmphk.cz.

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek