Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Veletrh steinexpo 2017

Zveřejněno: 28. 8. 2017

Největší a nejvýznamnější veletrh v Evropě, kde lze představit stroje přímo naživo v lomu se jmenuje steinexpo. Letos se bude konat již po 10., konkrétně od 30. 8. do 2. 9. 2017 (středa až sobota) a opět v impozantním a největším čedičovém lomu v Evropě v Nieder-Ofleidenu (80 km od letiště Frankfurt nad Mohanem).

Veletrh steinexpo pořádá Geoplan GMBH, Iffezheimu každé tři roky (vždy následující rok po veletrhu BAUMA) a jeho význam stále roste. Na poslední veletrh dorazilo více než 48 000 návštěvníků.

Veletrh v lomu

Každý veletrh steinexpo je však jiný. Pravidelní vystavovatelé a návštěvníci to ví a opět očekávají . Proč tomu tak je? Je to samozřejmě kvůli tomu, že lom je aktivní a podmínky v něm se stále mění. Rozvržení terénu proto musí být vždy znovu před veletrhem přepracováno a upraveno. Prioritou je vytvoření dokonalé výstavní infrastruktury. Neobyčejná výstavní aréna má celkovou plochu přibližně 180 000 m2 a speciálně připravené a velkorysé stánky poskytují perfektní platformu pro tento obrovský veletrh.

Velmi se nám líbilo, jak byla na minulém veletrhu poprvé jednotlivá patra lomu spojena osobním výtahem. Nejinak tomu bude i letos. Výtah má délku 30 metrů a umožňuje návštěvníkům pohodlně překonávat výškové rozdíly a navštívit jednotlivé exponáty (dle pater). Navíc poskytuje fantastický výhled na velkou část výstaviště.

Výborná je také kyvadlová doprava na místě veletrhu (osobně jsme využili). Ta vám zajistí pohodlnou dopravu z parkoviště, kde si zaparkujete své auto, až k hlavní bráně veletrhu. Pořadatelé rovněž pamatují na středisko médií, restaurace s občerstvením, sociální zařízení atd.

Na co se těšit? Základem steinexpo je určitě živá atmosféra, kompletní škála inovativních průmyslových řešení, profesionální informace, které zde návštěvníci obdrží, a bohatý program, který vše doprovází.

Nejdůležitější informace

Přesné místo konání: Umístění: Homberg / Ohm, Nieder-Ofleiden Lom Mitteldeutsche Hartstein-Industrie GmbH ( MHI ), Am Steinbruch 1, 35315 Homberg / Nieder-Ofleiden, Německo

Otevírací doba:

  • všechny dny od 9.00 do 17.00 hodin

Cena vstupenek:

  • Sezónní vstupenka online: 21,00 €
  • Sezónní lístek na místě: 25,00 €
  • Koncese: (studenti, důchodci, zdravotně postižení): 8,00 € – možno koupit jen na místě

Jak se na veletrh v Nieder-Ofleiden dostat z ČR?

Asi nejrychlejší způsob, jak se do lomu dostat, je vyjet vlastním autem. Jedete z Prahy směr Drážďany (silnice E55), u Drážďan sjedete vlevo na silnici E40 a pokračujete na Geru, Jenu, Eisenach, exit Homberg/Ohm. Nieder-Ofleiden leží v Upper Hesse, v místě vzdáleném 80 km od Frankfurtu nad Mohanem, kde je mezinárodní letiště. Můžete se ale také rozhodnout letět, popřípadě se vydat vlakem nebo autobusem.

Těšíme se na setkání v lomu!

¹) Přeloženo a redakčně upraveno z tiskových podkladů Geoplan GmbH
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek