Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Veletrh FOR ARCH navštívilo o deset tisíc víc lidí než před rokem

Zveřejněno: 4. 12. 2017

Již po osmadvacáté se v PVA EXPO PRAHA v Letňanech uskutečnil mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH a ze statistiky návštěvnosti je patrné, že lidé mají stále větší chuť stavět a rekonstruovat. Letošní ročník si nenechalo ujít 81 tisíc návštěvníků. Představilo se jim osm stovek vystavovatelů ze třinácti zemí světa.

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH letos navštívilo 81 056 lidí, to je téměř patnáctiprocentní meziroční nárůst. Na hrubé výstavní ploše 39 402 m2 se jim představilo 800 vystavovatelů (z toho 81 zahraničních) ze třinácti zemí světa.

FOR ARCH letos opět zahájila Konference ředitelů projektových společností, na které na pět stovek návštěvníků mělo možnost klást otázky ministrům, členům vlády, zástupcům státních organizací a dalším specialistům z oboru. Jednodenní diskusní setkání, TECHNOLOGICKÉ FÓRUM 2017, bylo novinkou letošního roku.

Proběhl také pátý ročník programu s názvem MATCHMAKING BUSINESS MEETINGS. Ve spolupráci s Enterprise Europe Network tak byla nejen pro vystavovatele veletrhu FOR ARCH připravena platforma, jejímž primárním úkolem je propojit zahraniční odběratele a potenciální klienty s českými výrobci ze všech oborů stavebnictví. V Kongresovém sále výstaviště PVA EXPO PRAHA se akce zúčastnilo 82 registrovaných firem z 9 zemí, celkem se uskutečnilo 174 předem domluvených jednání.

V rámci veletrhu FOR ARCH proběhlo finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO, kterého se zúčastnilo více než čtyřicet talentovaných mladých zedníků, truhlářů a kameníků a kamenosochařů. Více informací najdete na www.suso.cz.

Nejlepší exponáty

I na letošním mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH vybrala odborná porota nejlepší exponáty a technologie letošního roku. O prestižní ocenění bojovalo celkem 46 přihlášených zajímavostí. Pět z nich získalo právě ocenění GRAND PRIX. Šesti dalším bylo uděleno čestné uznání.

Ocenění GRAND PRIX získala společnost BERNDORF BÄDERBAU s.r.o. za systém bazénového startovního bloku BERNDORF PROFI 01 využitelného pro profesionální sportovce i laickou veřejnost; společnost HYPOXIE Group s.r.o. za protipožární technologii FirePASS, která slouží jako systém aktivní požární prevence chráněných prostor a je založená na trvalém snížení obsahu kyslíku na koncentraci, která zabraňuje vzniku požáru; společnost OIG Power s.r.o. za CES BATTERY BOX 3F HOME, inteligentní hybridní třífázový systém, který ukládá a hospodaří s elektrickou energií s využitím bateriového úložiště; společnost Schiedel, s.r.o. za komínový prvek Schiedel KINGFIRE, který obsahuje komínové těleso s integrovanou variabilní krbovou vložkou nezávislou na přívodu vzduchu z místnosti a společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. za Koncept cihlového domu budoucnosti e4, tedy za koncept výstavby cihlových budov splňující požadavky na energetickou náročnost, ekonomii, ekologii a uživatelsky přátelské vnitřní prostředí.

Více informací najdete na webových stránkách www.forarch.cz.

Autor: Alena Bradáčová
Foto: Helena Hejálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek