Dnes je 8.5.

Veletrh EXPO Mokrá za dveřmi

Zveřejněno: 28. 7. 2008

Jen několik dní zbývá do zahájení 7. ročníku Mezinárodního veletrhu EXPO v lokalitě kamenolomu Mokrá u Brna. Od poslední akce z roku 2006 se tento lom značně změnil.

Účastníci i návštěvníci tak mají možnost větší vzájemné interakce při demonstraci strojů a zařízení určených pro těžební, úpravnický, strojírenský a kooperující průmysl.

Speciální trasa a výstavní plocha je vyčleněna pro terénní automobily a čtyřkolky. Ty pomohou nejen při dopravě v extrémních podmínkách, ale zajisté jsou i příslibem netradičních zážitků při zkušebních jízdách.

Vystavovatelé

Počet přihlášených společností již dávno přesáhl číslo 130 a stále, přestože je již po termínu uzávěrky, přichází nové firmy. A kdo je například přihlášen? Volvo, Unipower Czech, Tatra, Třídič, Triga-MF, Sandrock, Strojservis MINX, Strojírny Podzimek, Slévárny Třinec, Rubble-Master, Rochling Engineering Plastics, Rocktech, Resta, Renomag, PSP Engineering, Pro Sand Engineering, Powerscreen ČR, Phoenix-Zeppelin, Nordstahl, ND Lor Uničov, MZ Pneu, Mitas, Michálek, Metso Minerals, Magotteaux, Kool Trading, Kohlschein, Lega Inox, Jakos, Hutira, Hennlich Industrietechnik, Hartl Drtiče-Třídiče, Good Year Tires International, Gestra CZ, Finnlay CZ, Euro Sitex, Erlau AG, Duba Dopravní pásy, DPS Přerov, DD Trade, Davon, Continental Matador, C&K Terénní auta 1, CAB Minerals, Blatenské strojírny, Binder CO, BC Stavo, Australia Export-import, Austin Dtonator, Atlas Copco, Ason.

Hosté na slavnostní večer

Dne 10. 6. 2008 ve večerních hodinách se setkají všichni vystavovatelé, mediální partneři, zajímaví hosté i organizátoři v již dříve avizovaných netradičních prostorách galerie Vaňkovka v centru města Brna, aby oslavili oficiální zahájení EXPO.

Doufejme, že příjemným zpestřením bude přítomnost nejen automobilového závodníka Tomáše Tomečka, který se stal vítězem mezinárodní rallye Tunisia 2008, ale také rockenrollové kapely a vynikajícího občerstvení.

Nová média

Pro oblast Jihomoravského kraje byla nově započata spolupráce se společností Medial agency s.r.o., která podpoří medializaci veletrhu EXPO díky Brno magazínu a rádiu Petrov! 5. června v čase od 13 do 14 hodin se poprvé uskuteční hodinový pořad o veletrhu a doprovodném programu na rádiu HEY.


Takto vypadalo rozmístění vystavovatelů na předchozím veletrhu EXPO Mokrá 2006. Vystavovalo se ve dvou patrech.

Perlička závěrem

Těžební unie, organizátor akce, již nyní poskytl – na vyžádání a pro vystavovatele – více než 30 000 pozvánek na veletrh. Vezmeme-li v potaz, že akce je určena výlučně odborníkům z těžebního, úpravnického či strojírenského průmyslu, máme se všichni na koho i co těšit!

Autor: Petra Jandourková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Fanoušci techniky Komatsu si dali sraz na akci Pamětník 2024

Zveřejněno 8.5. Oblíbená předváděcí show společnosti KUHN-BOHEMIA a jejich partnerů se letos podruhé pod názvem Pamětník (dříve Marokánka) odehrála na březích krásného jezera Štít u Chlumce nad Cidlinou. Dne 18. dubna, tedy těsně před uzávěrkou tohoto vydání, se na… celý příspěvek

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek