Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

V DEMTEC service si s hydraulickým příslušenstvím pro demolice a recyklace rozumí. Školí se tu i zahraniční firmy

Zveřejněno: 21. 7. 2020

Každý, kdo pracuje v oboru demoličních prací či recyklace, se už pravděpodobně s touto východočeskou firmou setkal. DEMTEC service s.r.o. z Blešna u Hradce Králové je zavedenou „adresou“ na hydraulické příslušenství pro recyklace, demolice i zemní práce. Společnost je mimo jiné autorizovaným distributorem a servisním partnerem světoznámého výrobce Epiroc (Atlas Copco).

Mechanici firmy DEMTEC service jsou pravidelně školeni ve výrobním závodě Epiroc a znají tak demoliční příslušenství do nejmenšího šroubku

Za vznikem DEMTEC service s.r.o. stojí pět bývalých dlouholetých zaměstnanců společnosti Epiroc, kteří se rozhodli pokračovat v kvalitním a profesionálním servisu demoliční techniky. Její hlavní činností jsou opravy a prodej hydraulického příslušenství: bouracích kladiv, demoličních nůžek, vydrcovacích nůžek, skalních fréz, sortýrovacích drapáků, drticích lopat a podobně.

V demoličním a recyklačním byznyse je zkrátka DEMTEC service jako doma, o čemž svědčí i desítky referencí od předních tuzemských i zahraničních firem. Například nedávná noční demolice mostů na dálnici D1, která byl hojně medializována, byla rýpadla osazena právě kladivy Epiroc. Co je ale také podstatné, kromě prodeje tu poskytují také servis pro téměř veškerou demoliční techniku, a to včetně velmi náročných oprav, které vyžadují dlouholeté know-how a ty nejmodernější technologie. Co konkrétně tady umějí vám přiblížíme v následujícím článku.

DEMTEC service je specialistou na demoliční příslušenství značky Epiroc (Atlas Copco)
DEMTEC service je specialistou na demoliční příslušenství značky Epiroc (Atlas Copco)

Soustředíme se na zavedené značky

Společnost DEMTEC service sídlí v moderní hale v Blešně, která nabízí dostatek prostoru jak pro opravy a repase, tak ke skladování náhradních dílů. Firma poskytuje záruční a pozáruční servis hydraulického příslušenství zejména značek Epiroc, Atlas Copco, Krupp, Chicago Pneumatic a Erkat, přičemž servis probíhá buď ve vlastní dílně, nebo na stavbě u zákazníka. Výhody autorizovaného servisu pocítí zákazník například v případech, kdy potřebuje dodat rychle nějaký náhradní díl (DEMTEC service má velké skladové zásoby), předností je bezesporu i vysoká kvalita prováděného servisu. Protože jsou mechanici DEMTECu pravidelně školeni ve výrobním závodě Epiroc, znají tak demoliční příslušenství do nejmenšího šroubku. „Kromě běžných i větších oprav vyjíždíme i kvůli tomu, abychom zákazníkovi seřídili a nastavili průtok a tlak na nosiči pro hydraulické kladivo,” vysvětluje jeden z jednatelů DEMTEC service, Andrej Fučík. Operační rádius firmy je po celé ČR, přičemž naléhavé servisní případy se zpravidla řeší do 24 hodin. Jak už bylo řečeno výše, v DEMTEC service si umí poradit i s demoličním příslušenstvím jiných značek. „Děláme servis hydraulického příslušenství od všech předních výrobců, ale třeba servis nejrůznějších čínských jednorázovek už z principu odmítáme,” říká s úsměvem Andrej Fučík.

Na veletrhu EXPO Lesní Lom, který byl z důvodu koronavirové pandemie přesunut na příští rok, měla společnost DEMTEC service v rámci zahájení spolupráce se společností KEMROC (výrobce speciálních skalních fréz) představit mimo jiné speciální řetězovou frézu značky Kemroc. Její výhodou je centrální řezný řetěz opatřený hroty, který umožňuje, na rozdíl od jiných standardních fréz, frézovat najednou v celé šířce výkopu a obsluha tak nemusí posunovat frézu do stran. Tím je zajištěna vysoká produktivita této speciální frézy KEMROC.

Oprava u zákazníka šetří čas a peníze

Pokud jde o výjezdy k zákazníkovi, častým důvodem bývá prasklá membrána kladiva nebo výměna spodního pouzdra. Pouzdro se nejprve vydrážkuje a pak je při teplotě okolo –197 °C tekutým dusíkem podchlazeno a vloženo do spodního dílu kladiva. Jde o poměrně náročný servisní úkon, který mají technici DEMTECu jak se říká „v malíčku”. Koneckonců, svědčí o tom i fakt, že tu pro zahraniční firmy natočili instruktážní video, jak takovou opravu přímo na stavbě správně provádět.

Další službou zákazníkům je oprava vytlučených čepů např. na rameni rypadel. Používají tu k tomu mobilní horizontální vyvrtávačku, takže zákazník nemusí příslušenství nikam posílat a oprava proběhne u něj v garáži či na dvoře. Vyfrézování otvoru, navaření, usazení čepů a následné vystředění – to vše je doslova hodinářská práce, vyžadující vysokou míru přesnosti. S mobilní horizontální vyvrtávačkou je práce nejen přesná, ale i rychlá. „Děláme současně oba otvory najednou, takže je dodržena jejich souosost,” vysvětluje další z výhod mobilního zařízení druhý z jednatelů firmy, Petr Škaloud. V nejbližší době firmu plánuje generální opravu vytlučených čepů na traktorbagru zákazníka, ze které bychom vám rádi zprostředkovali skrze náš Facebook alespoň pár fotografií.

Operační rádius firmy je po celé ČR, přičemž naléhavé servisní případy se zpravidla řeší do 24 hodin
Operační rádius firmy je po celé ČR, přičemž naléhavé servisní případy se zpravidla řeší do 24 hodin

Repase kladiv i „speciálky” na bourání pod vodou

S čím se také často zákazníci na východočeskou firmu obrací, jsou generální opravy hydraulických kladiv, drapáků, nůžek nebo hydraulických válců. Jak probíhá taková repase hydraulického kladiva? Odmontované zařízení je nejprve potřeba pořádně rozebrat, prohlédnout a vytypovat nejvíce poškozené části. K demontáži v DEMTECu používají speciální násobiče momentu s utahovacím momentem až 1 200 Nm. Zpravidla se pak vymění obrusná pouzdra, kladivo se přetěsnění, případně se opraví všechny pohyblivé části kladiva nebo jeho obal, což je také velmi specializovaná služba, se kterou si u nás umí poradit jen několik firem. „Kladiva dostávají v kamenolomech pořádně zabrat a dochází k extrémnímu opotřebení. Díky tomu, že tu máme vlastní svařovnu, jeřáb i obráběcí stroje, jsme tak schopni je rychle uvést do původní podoby,” říká k tomu Andrej Fučík a dodává: „Protože máme vlastní obráběcí stroje, nejsme závislí na subdodavatelích a můžeme tak pružněji reagovat na požadavky našich zákazníků.

Vybavení dílen a know-how mechaniků předurčuje DEMTEC service také k opravám choulostivějších zařízení jako jsou například frézy, vrtáky a drticí lopaty. Referenční „lahůdkou” jsou pak opravy a úpravy hydraulického příslušenství pro použití pod vodou. Tak například pro bourání podvodních pilířů tu na rýpadlo nainstalovali speciální hydraulický kompresor, poháněný hydromotorem. Další zakázku „na míru” realizovali ve Vítkovických železárnách, kde na „UDSku” připevnili pomoci adaptační desky hydraulické kladivo, sloužící k vytloukání zatvrdlé strusky z odlévacích forem. Na konec jsme si nechali zmínku o dálkově ovládaných demoličních robotech (Husqvarna), které tu také prodávají, servisují a seřizují. Jelikož mají v DEMTEC service bohatou videotéku z nejrůznějších oprav a instalací, rozhodli jsme se vám ta nejzajímavější videa postupně zveřejňovat na našem YouTube kanále a také na našem Facebooku.

V případě zájmu o bližší informace k prodeji a servisu hydraulického příslušenství se neváhejte obrátit na zástupce společnosti, a to na níže uvedených kontaktech.

Autor: Jan Rybář
Foto: DEMTEC, Epiroc, Kemroc

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek