Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 1.5.

Užitkové a nákladní vozy RENAULT TRUCKS od GSC–AUTO

Zveřejněno: 10. 8. 2006

Francouzského výrobce užitkových a nákladních vozidel RENAULT TRUCKS zastupuje v regionu bývalého Východočeského kraje již dvanáctým rokem společnost GSC–AUTO spol. s r.o. se sídlem v Hradci Králové. Na vývoj těchto vozů a jejich vlastnosti jsme se ptali v GSC–AUTO pana Martina Sládka.

V roce 2003 uvedl Renault Trucks na trh nové užitkové vozidlo Master. Máte od té doby v nabídce další novinky?

Ano, po užitkovém vozidle Master obnovil RENAULT TRUCKS prakticky celou řadu svých vozidel. V roce 2004 to byl v kategorii vozidel 3,5 – 6,5 t MASCOTT. V loňském roce nás výrobce příjemně překvapil hned třemi novinkami. Na jaře to byl kompletně přepracovaný dnes již legendární MAGNUM, na podzim zcela nová generace tahače na podvozku PREMIUM a také inovace vozidla pro lokální distribuci a stavebnictví MIDLUM. V letošním roce byla představena kompletně inovovaná nabídka vozidel EURO 4/5 v segmentu distribuce, dálkové přepravy a stavebnictví.


Mascott II

Zmiňoval jste vozidla MASCOTT, MIDLUM a tahač PREMIUM. Mohl byste je pro naše čtenáře výstižně popsat?

RENAULT MASCOTT

Užitečný pomocník v kategorii 3,5 – 6,5 t. Hnací jednotka, motor DXi mu zajišťuje dynamické schopnosti a životnost při snížení doby údržby a spotřeby na minimum. V nabídce jsou dvě úrovně tohoto 16 ventilového 4 válce a to 115 k a 156 k. Solidní konstrukce vozidla z něj dělá nejmohutnější užitkové vozidlo své kategorie s nabídkou nejlepší kapacity zatížení. S výběrem čtyř rozvorů nabízí vozidlo Mascott nejširší sortiment karosovatelných délek od 2 575 mm do 6 460 mm. Vozidlo využívá konstrukce, která usnadňuje práci výrobce nástavby a tak snižuje dobu karosování. Vozidlo má užití nejen v rozvážce, ale i ve stavebnictví jako nosič kontejnerů, v komunální sféře a i jako rychlé hasičské zásahové vozidlo.


Midlum

RENAULT MIDLUM

Nový styl vozu, který klade důraz na energický design a zároveň na výraz osobnosti může být vybaven motorem DXi5 o výkonu 160, 190 a 220 k, nebo DXi7 o výkonu 240 a 280k. Vozidlo je nabízeno v řadě 7,5 až 18 tun a je konstruováno tak aby vyhovovalo všem nárokům každého povolání, je nabízeno 19 rozvorů (2,700 až 6,780 m) a široká škála karosovaných délek (3,322 až 10,182 m), kabina nabízí možnost tří úrovní výbavy. Z hlediska řidiče je zcela ojedinělé uspořádání místa řidiče s řadící pákou a parkovací brzdou na přístrojové desce. Renault Midlum je nabízen v kompletní řadě dle způsobu využití: stavebnictví, cisterny, vozidla pro sběr komunálního odpadu, kropící a čistící vozy, zásahová vozidla a hasičská vozidla ve verzi 4 x 4 off-road a on-road.


Midlum

RENAULT PREMIUM

Zcela přepracované vozidlo, které upoutá designem nejen exteriéru, ale i interiéru, který řidiči nabízí působivé prostředí pro život na palubě. Nejen design upoutá zájemce o vozidlo. Hnací soustava, která uvádí v soulad nejvýkonnější technologie na trhu: nový motor DXi11 o výkonu 370, 410 a 450k s maximálním točivým momentem od 1 800 do 2 140 Nm, mechanická převodovka Super H nebo automatizovaná OptiDriver, motorová brzda Optibrake. Vozidlo je nabízeno v širokém uspořádání: tahače a podvozky 4 x 2 a 6 x 2 – 13 rozvorů. Užití vozidla je v dálkové přepravě: přeprava průmyslového paletizovaného zboží, přeprava zboží s regulovatelnou teplotou, cisternová přeprava. Ve verzi 6 x 2 je vhodné jako nosič kontejnerů. Pro stavebnictví je určena verze vozidla PREMIUM LANDER, ale o té někdy jindy.


Premium II


Premium II

Představíte svá vozidla na letošním Truckfestu v Hradci Králové a kdy se přesně bude konat?

Truckfest se v Hradci Králové bude konat ve dnech 9. - 10. září a naše společnost GSC-AUTO zde nejen představí kompletní výrobní řadu vozidel, ale chci zdůraznit, že vozidla zde nebudou jenom vystavena, ale bude je možné i otestovat. Když už se bavíme o výstavních akcích, tak bych rád pozval odbornou i laickou veřejnost na stánek RENAULT TRUCKS na letošní Autotec, který se koná ve dnech 3. – 7. června v Brně.

Děkuji za rozhovor.


Kerax
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek