Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Úvodník 04/09

Zveřejněno: 17. 9. 2009

Vážení čtenáři,

v období prázdnin se vám dostává do rukou další z čísel Stavební techniky, kde můžete nalézt nejen řadu novinek od firem, které se u nás prezentují pravidelně, ale i od firem, které se rozhodly v tomto čísle Stavební techniky prezentovat poprvé. Chtěla bych jim moc poděkovat za projevenou důvěru.

Zároveň si cením i úsilí našeho kolektivu, jenž ani v létě v době prázdnin nezahálí a zajišťuje pravidelné vydávání časopisu bez sdružování čísel.

Každá doba má své výhody a nevýhody a to platí i o současnosti. Slovo krize se skloňuje ve všech pádech a já souhlasím s tím, že je to pro všechny obtížné období. Určitě však tato doba nepostrádá i některé kladné momenty. Jsem přesvědčena, že s sebou nese i nové výzvy a naděje.

Z našeho pohledu je bezesporu dobré, že se výrobci stavebních a dalších strojů více zamýšlejí, jak svoji produkci zefektivnit a tímto způsobem také účinněji propagovat. Věřím, že ne náhodou si vybírají právě náš časopis.

I my jsme složitou dobu pojali tak, že musíme přinášet pro čtenáře co nejvíce kvalitních informací a pro inzerenty kvalitní čtenáře a potenciální zákazníky. Nemohu předvídat a hodnotit, jak se nám tento cíl daří plnit, mohu ale směle prohlásit, že v úsilí nepolevujeme. Přicházíme s novými nápady pro čtenáře i inzerenty.

Webové stránky časopisu Stavební technika, www.stavebni-technika.cz, kde čtenář najde všechny články v plné verzi a kontakty na firmy, které se v nich prezentují, jsou dnes samozřejmostí. Nově však přibyla fotogaleriie a videa z různých akcí.

Pro soukromou i firemní inzerci použitých strojů jsme vytvořili samostatné stránky www.bazar-stroju.cz, kde si mohou případní zájemci zdarma vložit nabídkový či poptávkový inzerát. Po dvou letech existence vykazují tyto úzce zaměřené stránky vynikající návštěvnost čítající 400 lidí za den.

V žádném případě se nechceme vydat cestou molochů, kde o osudu titulu rozhodují akcionáři. Ty nezajímají ani čtenáři, ani inzerenti, ani nikdo jiný. Často ani nevědí, co vlastní, natož aby tušili, co obnáší práce redakce. Jejich jedinou starostí je, zda-li jejich investice vydělává. Když investice nevydělává, nejdříve přitáhnou všechny kohoutky na úkor kvality a pestrosti časopisu, a potom rychle hledají kupce.

Tímto směrem se nevydáme. U nás jsme naopak v poslední době přijali nové kvalitní redaktory a obchodníky a věříme, že to bude jak na časopise Stavební technika, který právě držíte v ruce, tak i na časopise Stavebnictví a interiér, což je dnes nejstarší a nejkvalitnější časopis o stavebních materiálech v ČR vydávaný rovněž společností Vega stále více vidět.

Krásný zbytek léta a co nejhezčí počtení vám za celou redakci přeje

Helena Hejhálková

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek

Pásová rýpadla CASE na výhodné splátky, s rozšířeným servisem a telematikou zdarma

Zveřejněno 10.5. S atraktivní a výhodnou akcí na nákup skladových pásových rýpadel CASE řady E (CX210E, CX250E a CX300E ) v hmotnostní třídě 21–30 tun přichází v těchto dnech tuzemský dealer této značky, společnost AGROTEC servis s.r.o. Tyto špičkové stroje lze nyní… celý příspěvek