Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Úvodník přílohy Komunální technika

Zveřejněno: 20. 10. 2009

I když v časopise Stavební technika informujeme o nových trendech v komunální technice poměrně často, vždy se v minulosti jednalo jen o jednotlivé články.

Letošní 13. ročník komunální show STAN 2009, která se konala v posledním srpnovém týdnu v Jičíně a na které se představilo více než sedmdesát exponátů od téměř tří desítek firem, nás vedlo k rozhodnutí, představit komunální techniku a její výrobce ucelenějším způsobem.

Zvolili jsme proto formu samostatné přílohy, jež by popsala podrobněji tuto bouřlivě se rozvíjející oblast.

Technika pro komunální služby – to jsou především profesionální stroje, které obstarávají komplexní údržbu komunálních ploch, hlavně údržbu a čištění komunikací (letní i zimní), péči o veřejnou zeleň, nakládání s odpady, přepravu materiálů a manipulaci s nimi.

Komunální nosiče a silničářské nástavby montuje na své podvozky také mnoho významných firem vyrábějících stroje pro stavebnictví, se kterými se naši čtenáři setkávají na stránkách časopisu Stavební technika.

V příloze naleznete nejen podrobné informace o komunální show STAN 2009, představíme zde také mnoho výrobců komunální techniky například firmy KOBIT, spol. s r.o., CROY s.r.o., MTM Tech, s.r.o., CTS – servis, a.s., Farid Comercia, s.r.o., FORNAL trading s.r.o., PAS Zábřeh na Moravě a.s., P&L, spol. s r.o., EUROGREEN CZ s.r.o., GreenMech, s.r.o. a další.

Výčet samozřejmě nemůže být vyčerpávající. Je to pro nás výzva k další práci a v případě komunální techniky jistě nezůstane jen u této jediné přílohy.

Krásné počtení nad stránkami přílohy Komunální techniky přejí za celou redakci Vlaďka Štěpánková a Helena Hejhálková.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto:
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek