Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Unikátní čelní vysokozdvižný vozík YALE ERP 80 VN

Zveřejněno: 21. 10. 2017

Stavební materiály, zpracování dřeva, ocelářství a hutnictví, výroba betonových komponentů, papírenský průmysl, automobilový průmysl, výroba, logistika, pivovarnictví... je jen malým výčtem oborů, které marně hledaly na trhu obratný těžkotonážní vozík vysoké odolnosti a produktivity, použitelný pro vnitřní i venkovní aplikace, s nízkou hladinou emisí a hlučností, s vynikající manévrovatelností, s vysoce jemnou a bezkonkurenčně ergonomicky ovládanou hydraulikou.

Na tyto a další požadavky reagoval přinejmenším tým vývojového a konstrukčního oddělení za podpory týmu z testovacího centra poblíž výrobního závodu v holandském městě Nijmegen. Výsledkem pro stávající i nové zákazníky je unikátní čelní vysokozdvižný vozík YALE s elektrickým pohonem o nominální nosnosti 8 tun při těžišti 900 mm, modelové označení YALE ERP 80 VN.

Každý vozík z výrobního programu YALE se dlouhodobě opírá o ověřené pilíře: Produktivita, Ergonomie, Snadná údržba, Provozní náklady, Spolehlivost a odolnost.

Samozřejmostí je odraz těchto pilířů i u vozíku YALE ERP 80 VN. Díky enormně vysokým výkonům pojezdových motorů tento vozík dokáže překonat nejzáludnější provozní podmínky, zajistit vysokou produktivitu a uspokojit nejnáročnější potřeby zákazníků. Některé konkurenční vozíky této modelové řady nedosahují ani 50 % výkonu motorů oproti vozíku ERP 80 VN. Nejen díky tomu vozík ERP 80 VN dosahuje ve své třídě nejvyšší tažné síly a má náskok o více jak 30 %.

Vysoký výkon zdvihových motorů zajistí spolehlivé a vysoce produktivní operace. I v této oblasti vozík ERP 80 VN převyšuje o více než 50 % z hodnoty výkonů zdvihových motorů konkurenčních vozíků v odpovídající třídě.

„Klasické trakční baterie” pro tuto modelovou třídu jsou krajně nevhodné. Díky vysoké váze takových baterií zákazník musí při vícesměnném provozu vynakládat dodatečné investice pro zajištění výměny baterií za nabíjecí místnost s odvětrávacím systémem a tím i zastavěnou plochou, která je na úkor skladování břemen. Při výměně takto těžkých a rozměrných baterií nelze stoprocentně vyloučit jejich poškození, poškození výrobního zařízení a budov nebo v neposlední řadě úrazy obsluhy a zbytečné prostoje obsluhy a vozíku.

Proto je z výše uvedených důvodů vozík ERP 80 VN standardně vybaven lithium-iontovou baterií, která je bezúdržbová, má 3× delší životnost než olověná baterie, umožňuje příležitostní nabíjení během běžných pracovních přestávek a odstraňuje potřebu výměny baterií. Baterie této technologie může být plně nabita za méně než 2 hodiny.

Propojení vozíku ERP 80 VN s monitorovacím systém YALE VISION dokáže podrobně informovat o průběhu dílčích jízd vozíku, analyzovat jeho využití, způsoby jízd řidičů, chování řidičů a dodržování bezpečnostních pravidel, dohlížet a připomínat blížící se termíny pravidelných servisních prohlídek, platnosti řidičských licencí operátorů manipulační techniky a jiné.

Autor: Jan Forman
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek