Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Trimble vybrán společností Liebherr jako partner pro evropské RoadShow

Zveřejněno: 11. 5. 2009

Společnost Trimble (NASDAQ: TRMB) oznámila, že byla vybrána jako exkluzivní partner pro nadcházející European Liebherr RoadShow, která odstartuje na konci března 2009 a postupně navštíví v rozmezí dvou měsíců na sedmi zastávkách čtyři evropské země: Rakousko, Českou republiku, Itálii a Maďarsko.

Spolupráce firem Liebherr a Trimble na programu Trimble Ready™ je velmi úspěšná. Právě proto nyní může firma Trimble předvést nejnovější nivelační systémy instalované na buldozerech a bagrech firmy Liebherr. Obě firmy spolupracují již řadu let na zkrácení času potřebného na instalaci celého systému. V současnosti jsou již stroje Trimble Ready Liebherr osazovány kabely a konzolami pro nivelační systémy přímo v továrně. To výrazně zjednodušuje instalační proces a údržbu systému, a umožňuje uživatelům lehce přesunout celý systém z jednoho stroje na druhý. Varianta Trimble Ready je již k dispozici pro dozery Liebherr PR714, PR724 a PR734.

Co bude na RoadShow od Trimble k vidění

Návštěvníci Roadshow budou mít možnost si prohlédnout různé konfigurace nivelačních systémů na strojích firmy Liebherr, počínaje laserovou nivelací Trimble GCS400, dále 3D nivelaci se dvěma anténami Trimble GCS900, až po nejpřesnější nivelaci s využitím totálních stanic – Trimble UTS.

Laserová nivelace Trimble GCS400

Trimble GCS400 je duální systém ovládající automaticky zdvih a sklon radlice pomocí: 1. dvou LR410 laserových přijímačů, 2. jednoho přijímače LR410 v kombinaci se senzorem sklonu AS400. Díky automatickému ovládání zdvihu a sklonu radlice systémem GCS400 má řidič daleko lepší přehled o přemisťovaném stavebním materiálu, zejména na rozlehlejších stavbách jako jsou opravy a stavby silnic, sportovišť, hrází a silničních příkopů.


Liebherr dozer vybavený 3D nivelací Trimble GCS900 s dvěma anténami GPS

3D Nivelační systémy Trimble GCS900

3D Nivelační systémy Trimble GCS900 umožňují operátorovi provádět zemní práce daleko rychleji, zejména u komplikovaných terénních tvarů. Tyto systémy taktéž informují operátora o prostorovém vymezení zemních prací a zároveň poskytují data o průběhu a kvalitě jejich provedení v reálném čase. S tímto vybavením tak může operátor pracovat s větší jistotou. I méně zkušení strojníci tak pracují rychleji, kvalitněji a bez opakovaného předělávání stejného úseku.

GPS systém

U GPS systému – varianta se dvěma anténami na radlici – je změřená informace zpracována rovnou v řídící jednotce Trimble CB430. Ta je schopná vypočítat prostorovou polohu břitu a porovnat ji s 3D projektovanou výškou a tak vypočítat údaje o násypu/výkopu. Tato data jsou pak použita k automatickému ovládání radlice, nebo je potřebná změna její polohy indikována operátorovi světelnými naváděcími lištami.

UTS systém

Nivelační systémy Trimble GCS s unikátní totální stanicí Trimble UTS umožní operátorovi dosáhnou milimetrové přesnosti s menším množstvím pojezdů. Tato sestava je pak zejména vhodná na stavby silnic a železnic, stavby letišť, jemné zemní práce pro betonáž a jiné práce vyžadující vysokou přesnost. Díky vysoké přesnosti systému GCS900 je možné pro zákazníka odvést daleko lepší práci. Stavební materiál je pak přesouván a umísťován daleko přesněji a rychleji a proto vlastně levněji.

Trimble GCS900 pro rypadla

Rypadlo Liebherr A904C bude k vidění navíc osazené 3D nivelačním systémem Trimble GCS900. Trimble GCS900 pro bagry je zejména vhodný pro zemní práce velkých měřítek, jako je například rekultivace krajiny, svahování, výstavby skládek. Při práci s tímto systémem jsou údaje o výkopu/násypu předávány v reálném čase do kabiny stroje. Proto není nutné cokoliv geodeticky vytyčovat a stroj tak může pracovat například i v noci nebo pod vodou.

Na Liebherr Roadshow mohou všichni evropští zákazníci vidět tyto systémy v akci. Také si sami mohou vše vyzkoušet a poradit se s odborníky o výhodách a pro ně nejvhodnějších konfiguracích těchto nivelačních systémů zvyšující kvalitu a produktivitu provedené práce.


Liebherr drozer vybavený duální laserovou nivelací Trimble GCS400

O firmě Trimble

Technologie firmy Trimble umožňují pracovníkům v terénu významně zvýšit produktivitu jejich práce. Trimble řešení využijí všichni, kdo potřebují určovat svoji polohu – v geodézii, stavebnictví, zemědělství, sledování vozidel a strojů a v mapování. S využitím technologií určování polohy, jako je GPS, lasery a optické měření poskytuje Trimble softwarové řešení speciálně vytvořené pro potřeby uživatele. Bezdrátové technologie přenosu dat umožňují uživatelům bezproblémový přenos informací z terénu do kanceláře a zpět. Společnost Trimble byla založena v roce 1978 a sídlo má v Sunnyvale v Kalifornii.

Pro více informací navštivte: www.trimble.com nebo www.geotronics.cz

Datum a místa konání Liebherr RoadShow

  • duben 4. a 5, Rezzato u Brescie, Itálie
  • duben 17. a 18., Roppen, Tyrolsko
  • duben 24. a 25., Vorchdorf, Horní Rakousko
  • duben 29. a 30., Bratčice u Brna, Česká republika
  • květen 8. a 9., Markgrafneusiedl, Dolní Rakousko
  • květen 15. a 16., Unterpremstätten u Grazu, Štýrsko
  • květen 22. a 23., Alsónémedi u Budapešti, Maďarsko

1 Redakčně upravila Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek