Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Třecí materiály firmy RENOVAK – zaručená kvalita

Zveřejněno: 9. 6. 2015

Brzdové a spojkové součásti jsou důležitým bezpečnostním prvkem vozidel a strojů. Specialista na renovace a aplikace třecích materiálů brzdových a spojkových komponent, firma RENOVAK Kostelec nad Orlicí s.r.o., se tomuto oboru věnuje více než 25 let.

Třecí lamely stroje

Brzdové a spojkové komponenty stavebních a průmyslových strojů, kolejových vozidel, manipulační a zemědělské techniky jsou extrémně namáhány. Použití třecích materiálů pro brzdové a spojkové komplety uvedených mechanizmů proto musí odpovídat specifikaci výrobce tak, aby zaručovaly bezporuchový provoz. Další důležitou podmínkou je, zvláště u kolejových vozidel a výtahů, dodržení bezpečnostních standardů na základě homologací, které vydává příslušný státní úřad.

Brzdové desky Volvo, JCB, Caterpillar, Desta
Brzdové desky Volvo, JCB, Caterpillar, Desta

Veškeré produkty vybraných výrobců a dodavatelů pro prvovýrobu, které jsou předmětem smluvní distribuce, splňují požadované podmínky homologací. Pro renovace používáme homologované třecí materiály renomovaných světových výrobců, kteří jsou dodavateli pro prvovýrobu automobilů, motocyklů, traktorů, kolejových vozidel a samohybných strojů pro zemní práce. Výrobu a renovaci všech komponentů provádíme schválenou technologií a jako autorizovaná opravna brzdových a spojkových dílů. Vzhledem k přímému kontaktu s výrobci třecích materiálů, garantujeme správnou aplikaci a následně i bezpečnou a dokonalou funkci renovovaných brzdových a spojkových dílů. Vybrané třecí komponenty pro stavební techniku najdete na našem e-shopu v sekci Stroje.

Brzda výtahu jerábu materiál SWR
Brzda výtahu jerábu materiál SWR

Kovokeramické a organické třecí materiály jsou aplikovány formou:

  1. Nýtováním – provádíme na speciálních pneumaticko-hydraulických lisech s regulovaným tlakem a zdvihem včetně progrese tlaku v průběhu vlastního nýtovacího procesu, čímž je dosaženo optimálního dotažení nýtu.
  2. Lepením – za použití speciálního, za tepla tvrzeného lepidla. Při přípravě povrchů lepeného spoje je kladen velký důraz na dodržení technologie včetně tryskáni a odmaštění povrchů. Vytvrzování lepeného spoje je prováděno řízeným procesem ve velkoobjemové peci tak, aby byla zajištěna vysoká pevnost lepeného spoje, která je následně kontrolována.
  3. Lisováním – třecí materiál je přímo lisován na podložní materiál vysokými tlaky za tepla, většinou ve speciálních formách a přípravcích.
  4. Vkládáním do úložiště – přesně obrobené segmenty nebo lamely jsou vkládány do kovových unašečů, většinou přímo u zákazníka při kompletaci stroje. Technické listy používaných materiálů pro jednotlivé aplikace a druhy použití (suchý či mokrý provoz) jsou součástí nabídky.
Třecí kameny materiál FAG-M
Třecí kameny materiál FAG-M
Renovace lamel vrtné soupravy
Renovace lamel vrtné soupravy
Autor: Václav Krejsa
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek