Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Traktory ZETOR – užiteční pomocníci s univerzálními nosiči v komunální oblasti

Zveřejněno: 21. 4. 2008

Vzhledem k pokračujícímu rozvoji výroby, modernizaci stávajících typových řad a vzhledem k dalším připravovaným vývojovým záměrům se traktory Zetor staly zajímavými produkty i pro oblast komunální.

Na tuto oblast je dlouhodobě zaměřena firma MTM Tech s.r.o., která, na základě dohody o spolupráci s firmou Zetor Trade, s.r.o., připravila a rozvíjí program komunálních aplikací pro typové řady traktorů Zetor Proxima, Zetor Proxima Plus a Zetor Forterra.

Kde je možno traktor Zetor použít

Pozitivně se spolupráce firem odrazila na trhu v naší republice i na Slovensku. Správy a údržby silnic, technické služby měst a obcí a další instituce stále více využívají traktory Zetor právě v této speciální úpravě pro nasazení v komunálních službách.

Že komunální úprava nespočívá jen v oranžové barvě, je možno se přesvědčit na schematickém obrázku (obr. 1).


Obr. 1: Schematické znázornění možných úprav řady Forterra

Zetor pomůže v každém ročním období

Chcete řešit např. pro Správu a údržbu silnic dodávku celoročně využitelného nosiče pracovních nástaveb? Doporučte Zetor Forterra. Se sněhovými pluhy řady SPTR, Tecna, ML, Futura, LLV 29 S, 3GL 33, Y4N, Y5N, se vzadu neseným sypačem řady TS 1000 event. TS 1000 D (obr. 2 a obr. 3). Škála je široká.



Obr. 2, 3: Zetor Forterra pro zimní údržbu

Pro kruté zimní podmínky na odstraňování návějí a závějí použijte dvoustupňovou frézu W 750/2500, W650/2 400 (obr. 4) a traktor dovybavte hydropojezdem.


Obr. 4: Dvoustupňová fréza W650/2 400

Přijde jaro, léto, podzim a traktor bude opět denně v akci Je třeba seřezat krajnice, při této práci je vhodná fréza na krajnice SP61 (obr. 5).


Obr. 5: Fréza na krajnice SP61

Slunce svítí, roste tráva, plevel, nevíte si rady, pak opět pomůže Zetor například s vpředu neseným univerzálním ramenem FFA 500, nebo mezinápravovým univerzálním ramenem TDH M 500 TC, případně vzadu neseným ramenem TDH VM 500 TR. (obr. 6, 7, 8)




Obr. 6, 7, 8 Traktor Zetor s rameny pro sekání příkopů

Je třeba zamést komunikace obce, komunikace meziměstské v extravilánu či intravilánu menších měst, pak přijde ke slovu vlečený zametač s odsáváním a skrápěním ZMC 2 (obr. 9). Výkonný, jednoduchý, dostupný, maximálně užitečný.


Obr. 9: Vlečený zametač s odsáváním a skrápěním ZMC 2

Takto bychom mohli postupně pokračovat dalšími možnými aplikacemi, ověřenými a použitelnými na řadě traktorů Zetor Forterra. Všechny aplikace mají ale společného jmenovatele, traktor Zetor Forterra připravený ve spolupráci MTM Tech s.r.o., a firem Zetor Tractors, a.s., Zetor Trade s.r.o., VUTR, s.r.o.

Veškeré úpravy traktorů jsou prováděny s jediným cílem – nabídnout a poskytnout zákazníkům komplet šitý na míru, plně vyhovující konstrukci traktoru. Komplet schválený jak z hlediska úprav traktoru, tak z hlediska jednotlivých zařízení samotným výrobcem Zetor Tractors, a.s.

Komplet, kdy životnost, kvalita, účelnost musí jít ruku v ruce a musí podtrhovat kvalitu výrobků Zetor i na poli komunální techniky.

Další informace, doporučení a technickou pomoc poskytnou bezplatně pracovníci firmy MTM Tech s.r.o.: Ing. Votava Jan, e-mail: votavamtmtech.cz, mobil: 602 668 538 a Ing. Libor Šedivý, e-mail: sedivymtmtech.cz, mobil: 602 218 567, tel.:/fax: 272 083 375.

Autor: Ing. Jan Votava
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek