Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Traktorem tažené stavební návěsy s mnohostranným využitím

Zveřejněno: 27. 7. 2018

Významní výrobci traktorem tažené zemědělské techniky nabízí robustní sklápěče vhodné i pro staveniště. Mezi dvě nejvýznamnější i rmy patří i rma Krampe sídlící v západoněmeckém Coesfeldu a i rma Annaburger ležící mezi Lipskem a Berlínem.

Stavební návěs Krampe HP 20 má korbu z Hardoxu o délce 5,25 m a objemu 12,5 m3 . Pro skvělou průchodnost terénem je vybaven kloubovou výkyvnou odpruženou n

Firma Krampe ročně vyrobí 700 kusů návěsů, přičemž 200 kusů z nich má přívlastek stavební. Patří tak právem k lídrům ve stavbě traktorových stavebních návěsů. V širokém výrobním portfoliu vyčnívá nad ostatní stavební návěs Krampe HP 20. Návěs má korbu z Hardoxu o délce 5,25 m a objemu 12,5 m3, kloubovou výkyvnou odpruženou nápravu pro skvělou průchodnost terénem a pneumatiky Michelin 560/60 R22,5. Hydraulicky sklápěné čelo umožňující vyložit i rozměrné kameny sahá až nad úroveň korby.

Souprava agregovaná se 150k traktorem dokáže uvézt větší množství zeminy, než osmikolové nákladní auto, a za lepší spotřebu. V případě mokrého terénu nebo nějakých ztížených podmínek není co srovnávat. Celkově opustilo brány firmy Krampe přes 1000 kusů tohoto typu návěsu, což svědčí o poptávce a kvalitě takového stroje.

Parametry návěsů

Firma Krampe se pyšní produkcí stavebních návěsů různých velikostí a provedení a právem patří k lídrům ve stavbě traktorových stavebních návěsů. Kromě zmíněné halfpipe výrobní řady HP dodávané jak v tandemové, tak i tridemové verzi, nabízí Krampe stavební návěsy pod označením SK, které jsou ideální pro převoz štěrků, písků, zeminy a drobného kamení.

HTS 22.15 HardLiner je označení nového sklápěče s vanou z hardoxové oceli firmy Annaburger.

Halfpipe sklápěče agregované s traktorem jsou možností právě pro stavební firmy. Celková povolená hmotnost je 22 tun, pneumatiky 600/55 R26,5, celková šířka 2,55 m. Je tak bezproblémovým účastníkem silničního provozu. Návěs má robustní rám z tažených profilů odolných proti zkrutu, velký úhel sklápění (54°), minimální spotřebu oleje. Mokrá lepivá jílovitá půda sklouzne z půlkruhové korby jakoby nic. Firma Annaburger představila tento stroj před dvěma lety a po německých staveništích již jezdí několik desítek kusů.

Srovnáme-li ekonomiku provozu a pořizovací náklady dampru, který nemůže na veřejné komunikace, mnohostrannost využití a průchodnost soupravy traktor a stavební návěs, nezbývá než konstatovat, že i s výrobcem nejenom zemědělské techniky musíme počítat.

Distribuce a servis v ČR

Prodej dopravní techniky Annaburger a Krampe zajišťuje v České republice firma CRS Marketing, s.r.o, která má své sídlo v Čížkovicích u Lovosic. Firma působí na českém trhu již téměř 25 let. Svým zákazníkům a prodejcům nabízí též profesionální poradenství, rychlou dodávku náhradních dílů a odborný servis.

Autor: František Hos
Foto: CRS Marketing
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek