Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Toyota I_Site snižuje náklady na škody

Zveřejněno: 10. 3. 2012

Progresívní fleet management Toyota I_Site poskytuje vlastníkům a správcům flotily manipulační techniky informace a podporu potřebnou pro efektivnější a strategické řízení procesu manipulace s cílem výrazně snížit celkové provozní náklady, zejména náklady na škody na vozících, zboží a dalším vybavení skladů nebo výrobních provozů.

Principem činnosti Toyota I_Site jsou uživatelsky vyladěné reporty obsahující údaje o činnosti vozíků kombinované s adresnými analýzami a doporučeními expe

Prostředí mnoha skladů je v dnešní době charakterizováno vysokou frekvencí manipulace. Více je požadováno za kratší dobu, vozíky jsou rychlejší i rychleji akcelerují. Zvyšuje se i hodnota zboží na paletách i vybavení skladů. Na řidiče doléhá větší stres a výsledkem jsou nehody a škody. Principem činnosti Toyota I_Site jsou uživatelsky vyladěné reporty obsahující údaje o činnosti vozíků kombinované s adresnými analýzami a doporučeními expertů ze společnosti Toyota Material Handling.

Řidiči jsou pod tlakem

Systém vytváří tlak na lepší chování řidičů, ale na druhou stranu umožňuje objektivní hodnocení jejich výkonu. I dříve bylo možné škodu nějak vyčíslit, ale chyběla přesná a průkazná data o síle nárazu i o viníkovi. Průkazné statistiky jsou díky šokovým senzorům umístěným na vozících k dispozici kdykoli a velmi rychle. Každý úkon s vozíkem je systémem sledován a ukládán do paměti. Statistické údaje o využití vozíku jsou přesné, jasně vypovídající a prakticky okamžitě dostupné. Stačí jedno kliknutí myší.

Různé systémy – různé výsledky

Přesné informace a důraz na lepší chování řidičů tvoří velmi produktivní funkční celek, přičemž každý jednotlivý dílek skládačky celkového obrazu má svůj význam. Je prakticky nemožné ošidit šokový senzor a nejde ani svést vlastní chybu na jiného řidiče bez znalosti jeho PIN kódu. Znáte-li chybující řidiče, je možné jim pomoci například dodatečným školením.

Různých hotových systémů správy flotily, které ale neumožňují individuální přístup, je na trhu mnoho. Toyota obohacuje správu strojového parku o inteligenci, která umožní přijímat správná manažerská rozhodnutí a přináší vám přehled a kontrolu, kterou potřebujete ke zvýšení bezpečnosti, snížení nákladů a zvýšení produktivity. Posunula správu strojového parku o notný kus za hranice tradičních nástrojů, a to zejména díky konzultacím a expertním doporučením kombinovaným s bohatou nabídkou integrovaných ekonomických dat a údajů o strojovém parku.

Výhody fleet management Toyota I_Site

  • jednoduchá instalace – žádné speciální požadavky na HW a SW,
  • instalace bez ohledu na typ a značku vozíku,
  • přenos dat zajištěn přes mobilního operátora,
  • soubor dat k dispozici přehledně přes webové rozhraní,
  • přístup z jakéhokoli počítače s připojením na internet,
  • zabezpečený přístup pomocí jména a hesla,
  • provozní a servisní data s detailním členěním – náklady, lokace.

Efektivně řízená manipulace

Progresivní fleet management Toyota I_Site umožňuje měřit bez prodlení prakticky každý aspekt manipulačního procesu a snáze tak docílit zlepšení na všech úrovních. Je unikátní kombinací promyšlené technologie, cenných informací, odborných znalostí a analytické podpory, jejímž výsledkem jsou jasně měřitelná zlepšení v oblasti produktivity, využití strojového parku, chování řidičů a snižování nákladů.

Máte problémy s poškozenými vozíky? Jednou z cest, která může provozovatelům vozíků usnadnit situaci je vybavení vozíků šokovými senzory, které jsou schopné přesně zaznamenat a měřit vnější vlivy a šoky a to s velkou přesností a v několika úrovních. Vozíky Toyota a BT mohou být vybaveny tímto zařízením přímo z výroby
Máte problémy s poškozenými vozíky? Jednou z cest, která může provozovatelům vozíků usnadnit situaci je vybavení vozíků šokovými senzory, které jsou schopné přesně zaznamenat a měřit vnější vlivy a šoky a to s velkou přesností a v několika úrovních. Vozíky Toyota a BT mohou být vybaveny tímto zařízením přímo z výroby

Například náklady na škody způsobené řidiči nesoustředěnou nebo zbytečně riskantní jízdou klesají již v prvních týdnech po nasazení Toyota I_Site o desítky procent. Toyota tak posunula správu strojového parku o notný kus za hranice tradičních nástrojů, a to zejména díky konzultacím a expertním doporučením kombinovaným s bohatou nabídkou integrovaných ekonomických dat a údajů o strojovém parku.

Účelný a levnější provoz

Proces začíná detailním pohovorem s Toyota I_Site specialisty, v rámci kterého se snaží pochopit vaše specifické obchodní cíle a provozní podmínky. Následují adresná doporučení a systém reportů na míru. Detailní, zároveň však snadno použitelné výkazy kombinují prvky jako je úroveň využití vozíků nebo údaje o nárazech získané prostřednictvím bezdrátového datového připojení s provozními informacemi, jako jsou údaje o smlouvách, náhradních dílech a servisních nákladech.

Jakmile je služba Toyota I_Site instalována, může uživatel začít pracovat na kontinuálním zlepšování svých provozů – a Toyota I_Site specialisté jsou připraveni v tomto procesu podle potřeby asistovat. Aktivity mohou zahrnovat cokoli od zajištění školení pro řidiče, kteří zaznamenali nadměrný počet nárazů, po upravení kritických míst pracovního procesu za účelem zvýšení efektivity, nebo dokonce změny strojového parku v podobě zredukování počtu vozíků. Díky Toyota I_Site mohou podniky identifikovat a okamžitě řešit každodenní provozní problémy a zároveň řešit problematiku manipulace s materiálem v širších souvislostech a z dlouhodobější, strategické perspektivy.

Systém Toyota I_Site je možné nainstalovat na jakýkoli motorový vozík
Systém Toyota I_Site je možné nainstalovat na jakýkoli motorový vozík

Ohlasy uživatelů

Snížení nákladů při současném zachování bezpečnosti a kvality je nejvyšší prioritou uživatelů. Toyota I_Site přináší přesně takové informace, podporu a doporučení, jaké podniky potřebují ke kon trole nákladů. Tři roky poté, co společnost TMHE uvedla Toyota I_Site na trh, hlásí zákazníci v 17 zemích z celé Evropy měřitelné přínosy pro své firmy:

Martin Drud Nielsen, IT koordinátor z Catering Engros v Dánsku dodává: „Naší motivací bylo zlepšit řízení nákladů a výkaznictví. Celý náš strojový park – okolo 200 vozíků – je nyní vybaven palubním bezdrátovým systémem Toyota I_Site a všech našich 250 řidičů se ochotně účastní projektu. Systém Toyota I_Site nám poskytl informace potřebné ke sledování chování řidičů a umožnil v případě potřeby včas reagovat. Výsledkem je lepší chování našich řidičů.

Harry Bruns, podnikový ředitel TNT International Road Hub z nizozemského Duivenu popisuje, jak Toyota I_Site pomáhá jeho společnosti dosáhnout vytýčených obchodních cílů. „Toyota I_Site se rozhodně vyplatí. A nejde jen o peníze. Stejnou měrou usilujeme o starostlivou a efektivní manipulaci se zbožím našich zákazníků a o zajištění bezpečného pracovního prostředí pro naše zaměstnance. Toyota I_Site nám pomáhá dosáhnout všech těchto cílů.

Jaroslav Kopecký, technický manažer společnosti Europrint Praha: „Kromě řízení přístupu řidičů k jednotlivým strojům a detekce nárazů je neméně důležitou součástí systému i sledování stavu baterie a dobíjecích cyklů. Životnost olověných akumulátorů je do značné míry závislá právě na správném dodržování nabíjecích cyklů.

Optimální je nabít baterii při poklesu její kapacity zhruba na 20 až 25 % jmenovité hodnoty. V takovém případě je zaručena jak maximální kapacita nabité baterie, tak její dlouhá životnost. Dobíjení baterií je v Europrintu plně v režii řidičů a systém tak umožňuje kontrolu správného zacházení s bateriemi u všech vozíků a případné nedodržení správného nabíjecího postupu je okamžitě přiřazeno konkrétnímu hříšníkovi. Vzhledem k cenám baterií tedy i tato funkce významně přispívá ke snížení nákladů na manipulační techniku.

Autor: Jindřich Přívora
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek