Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

TMT spol. s r.o. Chrudim – výrobce a dodavatel transportní a manipulační techniky

Zveřejněno: 3. 8. 2004

TMT spol. s r.o. Chrudim je inženýrská, výrobní a dodavatelská společnost zajišťující zařízení pro technologickou a mezioperační dopravu sypkých i kusových materiálů. Naši zaměstnanci mají dlouhodobé zkušenosti a prvotřídní technické předpoklady, na jejichž základech pracují na nových projektech.



Projekční a konstrukční činností se ve firmě zabývá cca 40 pracovníků. Jedná se o konstruktéry a projektanty
strojní, elektro, ocelových konstrukcí a specialisty v pneumatických, hydraulických a jiných systémech. Vysokou produktivitu konstrukčních prací, konkurenceschopnost výrobků a designu podporuje využití progresivních CAD technologií. Konstrukční kanceláře jsou vybaveny větším počtem pracovišť se souborem programů pro konstruování ve 3D-Pro/ENGINEER.

Vznik a dosavadní činnost
V prvních letech po svém vzniku v roce 1991 byla činnost společnosti zaměřena především do oblasti projekce a konstrukce strojů a zařízení pro dopravu sypkých a kusových materiálů. Vlastní realizace byla zajišťována externími výrobními kapacitami. V následujících letech byly původní představy rozvoje společnosti postupně prohlubovány a precizovány.
V souladu s potřebami zákazníků docházelo k průběžnému posilování technické základny firmy, včetně zahájení budování vlastního výrobního závodu (1992).
Významnou událostí v rozvoji firmy bylo v říjnu 2000 soustředění všech organizačních útvarů do nově rekonstruovaného objektu. V současné době má společnost 168 zaměstnanců. Provozuje svou činnost ve vlastním
provozním areálu v Chrudimi, ve východních Čechách. TMT spol. s r.o. Chrudim získala od certifikačního orgánu č. 3016 – „Českého lodního a průmyslového registru“ certifikaci systému jakosti ve shodě s normou ČSN EN ISO 9001:2001 pro oblast vývoj, projekce, konstrukce, výroba, montáž, prodej a servis strojů a zařízení transportní a manipulační techniky a zdvihacích zařízení, inženýring a dodávky investičních celků. Firma je rovněž držitelem „Velkého průkazu způsobilosti dle čl. 203 ČSN 732601-Z2:1994 k provádění ocelových konstrukcí v rozsahu prvního stupně způsobilosti.

Výrobní program
K hlavním a nosným oborům činnosti společnosti patří inženýring a dodávky technologických dopravních celků, dodávky zařízení pro technologickou a mezioperační dopravu sypkých a kusových materiálů, dodávky nosných ocelových konstrukcí a dalších manipulačních zařízení podle potřeby a přání zákazníka.
Dopravní systémy, zahrnující pásové, článkové, šnekové a řetězové dopravníky, korečkové elevátory, válečkové tratě apod., jsou konečnému zákazníkovi obvykle dodávány včetně řídících systémů, ocelových konstrukcí a montáže. Investiční celky i jednotlivé stroje jsou dodávány formou dodávek na klíč. Samozřejmostí je poskytování záručního i pozáručního servisu (24-7) na vyrobené zařízení. Výrobky firmy TMT spol. s r.o. Chrudim nacházejí uplatnění ve všech ve všech odvětvích průmyslu ( automobilní, potravinářský, papírenský, lehký průmysl, výroba stavebních hmot, těžba a zpracování surovin, vybavení skladů a distribučních center, doprava odpadního materiálu k jeho recyklaci a dalšímu využití,…)


Vývoj, výroba a dodávky vysokozdvižných teleskopických pracovních plošin představují další z hlavních oborů činnosti společnosti, kterému se věnuje od doby svého vzniku. Především se jedná o montáž teleskopických plošin s výškovým dosahem 15 až 21 m na automobilové podvozky ale firma dodává i plošiny v provedení vlečený přívěs. TMT spol. s r.o. Chrudim může provést montáž plošiny na podvozek dodaný zákazníkem nebo realizovat kompletní dodávku včetně podvozku, s výbavou dle přání zákazníka. U málo běžných typů automobilových podvozků, je třeba nejprve posoudit vhodnost jejich použití pro plošiny TMT. TMT spol. s r.o. Chrudim byla oceněna ZLATOU INTRAMOU za vysokozdvižnou teleskopickou pracovní plošinu TMT 16 ACER v kategorii zdvihacích zařízení na Mezinárodním veletrhu manipulační, skladovací techniky a logistiky INTRAMA Brno. TMT spol. s r.o. Chrudim rozvíjí vedle svého hlavního zaměření též celou řadu doplňkových programů a služeb (skladování a distribuce ocelí HARDOX a WELDOX, půjčovna vysokozdvižných teleskopických pracovních plošin…..)

Dovolujeme si pozvat Vás k návštěvě naší expozice na 46. Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně od 20. – 24.9 2004 v pavilonu P stánek č.07.
Autor: Ing. Juraj Calaj
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek