Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Techking – nová značka pneumatik na českém trhu

Zveřejněno: 24. 8. 2007

Společnost Mands International s.r.o. uzavřela dohodu s dalším čínským výrobcem pneumatik Techking. Techking se zaměřuje na výrobu tzv. „earthmover“ pneumatik pro stavební a důlní stroje. Značka stejného názvu byla zavedena v roce 2004.

Techking je striktně zaměřen na kvalitu své výroby, čemuž podřídil i nákup surovin, které nakupuje od světových výrobců. Například od amerického Cabotu nakupuje saze, od belgického Bekartu ocelový drát atd.

Celoocelové radiální EM pneumatiky vyrábí prakticky pro všechny účely. To se projevuje především v sortimentu jak rozměrovém, tak dezénovém. Pneumatiky vyrábí ve 13 různých dezénech s tím, že většinu ještě vyrábí v několika variantách směsí. Celkem vyrábí 60 různých modelů EM pneumatik. Samozřejmě, že největší podíl tvoří 25 palcové pneu s tím, že v současné době vyrábí až do průměru 33 palců. V roce 2008 jsou v přípravě giant EM pneu o průměrech 49 a 51 palců. V sortimentu jsou pneu s dezény i pro velmi náročné podmínky v hlubinných dolech s dezény L5 (ETDL5, ETLDD2, ETSM, ETMINE), dále pak pro mobilní jeřáby, které dosahují rychlosti až 80 km/h (ETGC, ETSNOW), a dále pro skrejpry a gradery (ETADT) a loadery (ETLT, ETLDD2, ET5A, ET6A, ETDL).

Techking používá tři druhy směsí do běhounů a to podle účelu použití pneumatik. Směs C1 je určena pro pneu s vysokou odolností proti průrazu, směs R1 je standardní směsí, směs H1 je určena pro pneu na mobilní jeřáby a směs H2 je směsí s vysokou odolností vůči zahřívání.

Společnost Mands International s.r.o. začne tyto pneumatiky prodávat od začátku srpna. Nejdříve začne s tradičními rozměry, které jsou běžné pro český trh, a postupně se bude sortiment rozšiřovat o ostatní rozměry a provedení.

Mands International s.r.o. se již od roku 2000 zabývá velkoobchodem osobních, nákladních, zemědělských, EM, MPT, pneumatik pro kola a motorky a také automobilových disků.

Hlavními značkami jsou Barum, Mitas, Continental, Techking, Triangle, Taishan, Chengshan, Taishan and Austone. V letošním roce se Mands účastnil veletrhu Autosalon 2007 v Brně (konal se 9.–14. 6. 2007) a také ukrajinské výstavy Sia Kiev 2007.

Autor: Ing. Martin Sedláček
Foto: Mands International s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek