Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Systém WorkMo – vše v jednom

Zveřejněno: 3. 5. 2015

Firma TOP CENTRUM – Jaroslav Novák nabízí produkty mnoha známých firem a značek. V současné době přichází s produktem německé firmy Sortimo International GmbH – systémem WorkMo. Jde v podstatě o dílnu pro mnoho účelů, kterou lze bez problémů kamkoliv přemístit.

Sortimo

Sortimo je zároveň velmi známá obchodní značka a označení pro široký soubor přenosných kufrů, beden, polic a přihrádek různých velikostí, druhů a vnitřního členění s příslušenstvím a doplňky. Všechny jsou velmi lehké a přizpůsobeny tak, aby je bylo snadné skládat na sebe (do komínků) a zafixovat do speciálních konstrukcí přihrádek, regálů a van v ložném prostoru vozu. Spolehlivá fixace je nezbytná pro bezpečnou jízdu. Je to vlastně pojízdný sklad, kde má každý prvek, ať jde o nářadí nebo drobný materiál typu šrouby, podložky apod., své místo. Do vnitřku vozu lze rovněž umístit a zafixovat např. plynové lahve, cívky s kabely (s možností odvíjení). Umožňují-li to rozměry vozu, lze do vnitřku vozu vestavět svěrák, stolní vrtačku.

Variabilní systém Sortimo se vyznačuje nízkou hmotností, ale vysokou pevností. Po příjezdu na místo určení lze podle potřeby jednotlivé kufry s materiálem vyjmout a odnést na pracoviště.

Systém WorkMo

Sortimo nyní přichází s nápadem „Pracovní mobility”, což je nový název pro systém, který řeší přepravu, organizaci nářadí a mobilní pracoviště v jednom. Jedná se o sérii stohovatelných bloků, které mohou být zajištěny jeden k druhému. Díky kombinaci vnitřního systému pro užitková vozidla, kufru na nářadí a přenosné dílny a také díky několika funkcím dohromady je tento systém WorkMo unikátním produktem.

Systém WorkMo má mnoho výhod. Především je možné ho používat individuálně každý den – jako pojízdnou dílnu, dílnu s policemi nebo jako pracovní stanici. Je možné si nastavovat různé moduly a využít rozsáhlý program příslušenství.

Organizační systém

Systém WorkMo se skládá z přenosných modulů pro ukládání nářadí, které jsou vzájemně kombinovatelné a mohou k sobě být připevněny díky jejich praktickým sponám. Vnitřek modulů může být vybaven právě tak, aby přesně vyhověl požadavkům zákazníka, často i velmi specifickým – to se týká řešení zásuvek, polic, boxů nebo lyžin pro kufry. Systém je stále mobilní a díky modulární konstrukci mohou být bloky jednoduše rozděleny a převáženy samostatně.

Mobilita na pracovišti

Jednotlivé části mohou být rychle přemístěny z dílny do vozidla a poté z vozidla přímo na pracoviště s pomocí přídavné desky s kolečky nebo přidělaných adaptérů s kolečky. Podle požadavků pracoviště mohou být stohovatelné funkční modely vybírány podle představ zákazníka, a tak umožňují vytvářet konkrétní pracovní místo tak, jak je právě potřeba.

Práce

Velkou výhodu systému WorkMo objevíme právě a zejména na místě práce. Moduly mohou být kombinovány tak, že vznikne kufr na nářadí, pracovní lavice nebo také pracovní stůl, což pokrývá kompletní požadavky na vytvoření každého pracoviště. S pomocí velké škály držáků, víceúčelových kapes, pracovních desek nebo upínacích systémů je možná jakákoliv úprava každé mobilní dílny.

Bezpečnost nákladu

Sortimo nabízí také balíček zajišťovacích pomůcek WorkMo, které zajišťují bezpečnost přepravy modulů v nákladním prostoru. Unikátní upínací systém ProSafe od Sortima umožňuje rychlé a jednoduché připevnění přepravovaného modulu k podlaze vozidla.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek