Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

steinexpo 2014

Zveřejněno: 16. 6. 2014

V období od 3. do 6. září se bude konat v největším čedičovém lomu v Evropě, konkrétně v lomu Nieder-Ofleiden v Německu, již po deváté úžasný veletrh steinexpo 2014.

První veletrh steinexpo se konal v roce 1990 a pořádá se každé tři roky (vždy následující rok po veletrhu bauma v Mnichově). Je to největší a nejvýznamnější veletrh v Evropě, kde lze představit stroje přímo naživo v lomu2.

Prostřednictvím působivých živých demonstrací proti pozadí nádherného kamenolomu mají všichni vystavovatelé možnost silně zapůsobit na návštěvníky jak z Německa, tak i ze zahraničí.

O veletrh je velká zájem jak ze stran návštěvníků, tak vystavovatelů, mezi kterými převládají výrobci a prodejci stavebních strojů, strojů pro zpracování, užitkových vozidel a těžkých nákladních vozidel, jakož i výrobci a prodejci zařízení pro rekultivace a zpracování materiálů. Součástí veletrhu je také představení recyklace minerálních stavebních materiálů.

Veletrh steinexpo pořádá Geoplan GMBH, Iffezheimu.

Nejnovější informace

Podíváme-li se na předchozí veletrh se zaměřením na počet přihlášených vystavovatelů, tak v únoru 2014 došlo k navýšení počtu přihlášek o rekordních 31 %. A co je ještě významnější, 23 % z nich jsou noví vystavovatelé a více jak polovina z nich je ze zahraničí.

Je nutno však říci, že pro stálé vystavovatele bude stainexpo vypadat nově. Důvodem je skutečnost, že pokračující těžba čediče v lomu Nieder-Ofleiden si vyžádala zabrat zcela nová místa na výstavu. Další změna se týká prezentace vystavovatelů ve stanových halách. A tak se dobře známý veletrh bude prezentovat ve zcela novém kabátu.

Registrace

Do konce ledna se zaregistrovalo již 150 vystavovatelů, kteří se chystají představit 228 značek. Ve srovnání s předchozím veletrhem v roce 2011 to je již zmíněný 31 % nárůst. To znamená, že je již rozděleno 85 % veškeré výstavní plochy, tedy 180 000 m2.

Ale to není to, co by mělo být senzací. Díky velmi dobrým ohlasům vystavovatelů v předchozích třech veletrzích, organizátoři nárůst očekávali. Mnohem více překvapující je skutečnost, že se přihlásilo na veletrh steinexpo 21 % nových vystavovatelů.

Pozitivní pověst steinexpo se jasně rozšiřuje i mimo oblast hlavního průmyslového odvětví a dostává se do většího mezinárodního povědomí. Zkrátka všichni, kdo chtějí zakotvit na německém trhu v odvětví nerostných surovin, v těžebním sektoru či v průmyslu zpracovávajícím stavební materiály, přijali veletrh jako seriózního prostředníka mezi nabídkou a poptávkou.

Pro každou činnost odpovídající „stánek”

Přirozeně si každý z pravidelných vystavovatelů přeje opět mít „svůj” dobře známý „steinexpo” stánek tak, jak tomu vždy bylo. Letos to však nebude samozřejmostí. To, co některým vyšlo, tedy například firmě Zeppelin/Cat, tedy zaujmout stejnou předváděcí plocha v sektoru D, nelze nabídnout v dříve centrálně umístěném sektoru A.

Potřeba provést tzv. „redisign” (přestavbu) výstaviště byla zástupcům zúčastněných vystavovatelů vysvětlena. A během několika setkání přímo na místě lomu, v atmosféře důvěry a za přispění rad organizátorů a projektantů, se podařilo skloubit představy vystavovatelů s možnostmi současného stavu lomu a vytvořila se nová tvář veletrhu. steinexpo má nyní zelenou a tato akcemi našlapaná demonstrace chce a opět bude působivá díky efektním a realistickým prezentacím.

V minulosti se ukázalo, že vzhledem k působivým prezentacím pod širým nebem je obvykle těžší zajistit, aby se vystavovatelé ve velkých stanových halách těšili stejné pozornosti návštěvníků. Zvláště je-li pěkné počasí, potom jich bylo v halách vždy méně – pokud však právě tam nehledali nějakou specifickou informaci.

Letos by se to mělo změnit díky nové koncepci „hal”, které budou lépe začleněny do aktivního dění veletrhu a budou mít variabilně otevírací stěny. Tím by se mělo vyřešit přání těchto vystavovatelů, aby se více stali součástí veletržního dění. Otevřením bočních stěn se odstraní dělící bariéra spolu s inovativním rozdělením vnitřní plochy zaručí, že budou spokojeni také vystavovatelé v halách.

A co říci na závěr? Veletrh nežije jenom z návštěvníků, kteří hledají konkrétní stánky, ale také ze zajímavých „náhodných setkání”, která pomáhají nalézt neočekávaná a chytrá řešení.

Více informací naleznete na stránkách www.steinexpo.de.

Jak se na veletrh v Nieder-Ofleiden dostat z ČR?

Asi nejrychlejší způsob, jak se do lomu dostat, je vyjet vlastním autem. Jedete z Prahy směr Drážďany (silnice E55), u Drážďan sjedete vlevo na silnici E40 a pokračujete na Geru, Jenu, Eisenach, exit Homberg/Ohm. Nieder-Ofleiden leží v Upper Hesse, v místě vzdáleném 80 km od Frankfurtu nad Mohanem, kde je mezinárodní letiště. Můžete se ale také rozhodnout letět, popřípadě se vydat vlakem nebo autobusem.

¹) Přeloženo z tiskových podkladů Geoplan GMBH
²) Obdobou tohoto veletrhu, ale v menším měřítku, je veletrh EXPO Mokrá v ČR
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek