Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Stavebnictví a interiér 11/2006

Zveřejněno: 13. 11. 2006

Dne 10. 11. 2006 vyšlo listopadové číslo měsíčníku Stavebnictví a interiér, ve kterém je - jako obvykle - k nalezení spousta zajímavých informací. Z obsahu bych vyzdvihnul článek "Rizika při zřizování a provozu plynových zařízení a opatření k jejich účinné eliminaci" od Ing. Jiřího Buchty, CSc. Podrobný obsah čísla naleznete v následujícím článku.

Stavebnictví a interiér 11/2006

Obsah

Obsah podrobně

Bývalé lomy českomoravského cementu oceněny za rekultivaci

Někdejší lomy patřící společnosti Českomoravský cement dostaly ocenění za rekultivaci. Cenu Zelený most, kterou uděluje Těžební unie ve spolupráci s Českou komorou architektů a pod záštitou Ministerstva životního prostředí, letos obdržela architektka Eva Wagnerová, která projektovala rekultivaci Růženina lomu v Brně Maloměřicích.

HOTDISC – nejmodernější zařízení na využití alternativních paliv pro cementárny Holcim

Technologie Hotdisc, kterou v roce 2005 jako druhá na světě zprovoznila cementárna Holcim Slovensko v Rohožníku, je nejmodernější zařízení na zhodnocování alternativních paliv v cementářském průmyslu. Hotdisc snižuje výrobní náklady za energii, šetří neobnovitelné energetické zdroje a emise CO2. Je efektivní, velmi bezpečný a snadno se ovládá. Hotdisc ukazuje nové možnosti trvale udržitelného rozvoje ve výrobě cementu.

Vrchní fasádní omítky - dekorativní i praktické

Kvalitní vrchní omítky mají za úkol nejen chránit objekt před účinky počasí, ale současně vytváří konečný vzhled vašeho domu. Jejich nabídka na trhu je opravdu široká. Vybrat je možno z minerálních nebo pastovitých, vyráběných na silikátové, silikonové nebo akrylátové bázi. Volbou velikosti zrna ještě můžeme zvýraznit nebo zjemnit některé prvky na fasádě. Společnost LASSELSBERGER, a.s. pod značkou Cemix nabízí širokou škálu šlechtěných omítek bílých i probarvených s více než 180 barevnými odstíny.

Hudební divadlo v Karlíně obléklo "nový kabát"

Ničivé povodně v roce 2002 máme všichni ještě v živé paměti. Voda totiž odnesla a zničila mnoho budov. Značně poškozené bylo i Hudební divadlo v Karlíně, kde voda dosahovala tří metrů. Poslední část rekonstrukce – vnitřní omítky a fasáda včetně výzdob – byla dokončena až letos. Podílelo se na ní několik firem, od projekční kanceláře PRAGOPROJEKT a.s., architektonického ateliéru ANIMA, generálního dodavatele Sdružení Skanska-Metrostav přes společnost STAV-INVESTA s.r.o., která prováděla sanaci zdiva, až po veřejné obchodní sdružení VAS, jehož pracovníci se postarali o restaurátorské práce na výzdobě divadla. Architekti pro mnoho z těchto prací vybrali produkty od společnosti BAUMIT.

Pórobeton se vyrábí v Hrušovanech 30 let

V září tomu bylo 30 let, kdy tehdejší brněnský státní podnik PREFA zahájil výrobu pórobetonu v Hrušovanech u Brna. Za uplynulých 30 let bylo vyrobeno v Hrušovanech 7 370 000 m3 pórobetonu. Pro představu to je 100 000 rodinných domů, a to je půlmilionové město. Řada tvárnic vyrobených v tomto závodě by byla dlouhá 98 257 km a 2,5krát by obtočila Zemi. O uplynulých 30ti letech firmy více v článku.

Hliníková roleta od Aluluxu do RONO překladu společnosti Wienerberger

Stavíte? Záleží Vám na ochraně domu před vloupáním a na tepelných ztrátách objektu? Myslete již nyní na pořízení předokenních rolet.

Předokenní rolety snižují tepelné ztráty Vašeho domu

Okna jsou nejcitlivější částí domu z hlediska tepelných ztrát. Předokenní roleta dokáže výrazně omezit tyto ztráty, a tím snížit finanční výdaje za teplo. Při dnešním trendu stále rostoucích cen za energie a teplo jsou právě předokenní rolety LOMAX ideální návratnou investicí.

Nové protipožární růžové ­sádrokartonové desky Rigips

Společnost Rigips – dodavatel systémů suché vnitřní výstavby, polystyrenových izolací, sádrových omítek a malířských stěrek – uvádí na trh novinku v oblasti materiálů pro suchou výstavbu – protipožární růžové sádrokartonové desky.

Výtahy a postup při jejich modernizaci

I když je patrný posun ve vývoji názorů na vyšší bezpečnost provozu výtahů, přesto bývají výtahy opomíjeným a podceňovaným technickým zařízením budovy. Lze chápat starost majitelů bytů a domů především o funkčnost domovních sítí (voda, plyn, elektřina a jiné instalace), dosažení úspor spotřeby energie zateplením objektu atd. Modernizace výtahu však přináší něco důležitého navíc, totiž ochranu zdraví a majetku vlastníků i uživatelů.

DIMPLEX - není tepelné čerpadlo jako tepelné čerpadlo

S růstem cen energií roste poptávka po tepelných čerpadlech. S poptávkou se zvyšuje nabídka a souběžně s tím je kladena otázka, jak se má běžný zájemce v tom množství orientovat? Vedle levných, z hlediska kvality neurčitých nebo servisně nezajištěných zařízení jsou pak na trhu tepelná čerpadla, která se blíží k technické dokonalosti a mají i dostupný servis a dostatek náhradních dílů i po mnoha letech provozu.

Fenix Trading nabízí levný komfort ve vytápění

To je pohoda, jen tak si přijít domů, do příjemně vytopeného domu, nemuset se starat o vytápění a s dobrým pocitem, že máme k dispozici dostatek tepla za rozumnou cenu, se věnovat ostatním činnostem. Máme na mysli dostatek tepla, o které se nemusíme starat celý rok, které bude vždy stejné nebo takové jaké si snadno určíme. Společnost FENIX TRADING, o které jsme již psali v č. 6/2006 tento komfort nabízí všude, kde je zaveden elektrický proud.

DEVI - Inteligentní ochrana střech, žlabů a venkovních ploch

Loňská zima celý svět překvapila nebývalým přívalem sněhu, který způsobil na mnoha místech řadu tragedií, když pobořil střechy domů a při jehož odklízení ze střech došlo k velkému počtu zranění i úmrtí. To vše ukazuje na to, že prevence je na místě a dá se řešit moderním a přitom velmi jednoduchým způsobem. Pomocí ochranných systémů DEVI.

Tepelná čerpadla vzduch/voda Stiebel Eltron

Tepelná čerpadla vzduch/voda značky Stiebel Eltron mají pracovní rozsah od -20 °C do +30 °C. Z hlediska klimatu topné sezóny v ČR zanedbatelný počet dní s extrémně nízkou venkovní teplotou nemá na celkovou spotřebu energie významný vliv. Díky kompaktnímu provedení přístroje je každé tepelné čerpadlo vzduch/voda nenáročné na montáž a vyjde i levněji, než je tomu u jiných systémů.

OPOP tradiční český výrobce kotlů na tuhá paliva expanduje na evropské trhy

Evropský trh znamená výzvu pro mnohé firmy. OPOP, tradiční český výrobce kotlů na tuhá paliva a další topenářské techniky, jako jsou lázeňská kamna, lokální topidla, krbová kamna, není výjimkou. Základní podmínkou, aby se firma v tomto dravém prostředí prosadila, je vyrobit kvalitní a ve všech parametrech konkurenceschopný výrobek, zvyšovat technologické vybavení firmy a zajistit vysokou úroveň všech poskytovaných služeb kompetentními zaměstnanci.

Rizika při zřizování a provozu plynových zařízení a opatření k jejich účinné eliminaci

Statistické údaje, které ČSTZ ve spolupráci s Ministerstvem vnitra a Hasičským záchranným sborem dlouhodobě zpracovává, ukazují trvalý nepříznivý trend v oblasti požárů a výbuchů v objektech.

Protidešťové žaluzie, větrací mřížky

Firma PROCLIMA-SVAMP s.r.o. Dolní Bousov je pokračovatelkou místní tradiční výroby vzduchotechniky, jejíž kořeny sahají do roku 1947. Od původně jednoduchých dílů vyrábí v současné době kompletní zařízení a široký sortiment výrobků příslušenství vzduchotechniky. Dnes představujeme protidešťové žaluzie, větrací a krbové mřížky.

Technologie a design pro radost z koupele - Ceratherm

Společnost Ideal Standard uvedla na trh sérii termostatických armatur pod názvem Ceratherm 100, 200 a 300. Tato řada v sobě spojuje dokonalý design s propracovanými detaily a jedinečnou membránovou technologii m-tech®, která zajišťuje přesné řízení stálé teploty vody, její úsporu a ochranu proti tvorbě vodního kamene. Díky ní společnost na své výrobky poskytuje doživotní záruku na poruchy, způsobené vnitřní tvorbou vodního kamene.

Stavební veletrhy BRNO 2007 startují

Brno, 24. října 2006: Společnost Veletrhy Brno, a.s. odstartovala přípravu nadcházejícího ročníku Stavebních veletrhů Brno 2007. Ty se budou tradičně skládat z komplexu veletrhů IBF, SHK BRNO a ELEKTRO, vedle kterých souběžně proběhne veletrh URBIS INVEST. Oba se uskuteční v moderním areálu brněnského výstaviště v termínu od 17. do 21. dubna 2007.

Přípravy na BAU 2007 v Mnichově v plných obrátkách

Dne 5. října se konala pro novináře z celé Evropy v ICCM (Mezinárodní kongresové centrum v Mnichově) tisková konference k příležitosti připravovanému 17. veletrhu pro stavební materiály a výstavbu BAU 2007 (bude se konat od 15. do 20. ledna 2007 a již nyní se ví, že se ho zúčastní okolo 2 000 vystavovatelů z 40 zemí). Po tiskové konferenci bylo zorganizováno 1,5denní setkání novinářů s předními firmami, které se veletrhu BAU 2007 zúčastní.

Seminář: Otvorové výplně stavebních konstrukcí

Dne 10. října v Hradci Králové uspořádala společnost Stavokonzult celostátní odborný seminář Otvorové výplně stavebních konstrukcí. Celkový počet účastníků tohoto semináře dosáhl hodnoty 450 osob, čímž značně překročil odhady pořadatelů. Hlavními nosnými tématy se staly nedostatky ve výrobě a montáži otvorových výplní a seznámení s novou normou ČSN EN 14351-1.

Hlavní témata 9. mezinárodního veletrhu Střechy Praha

Tradiční největší odborný veletrh střešních krytin, materiálů, doplňků, izolací, řemesla a služeb pro stavbu a renovaci střech proběhne spolu s výstavou Úspory energií a obnovitelné zdroje ve dnech 25. - 27. ledna 2007 na Výstavišti v Praze Holešovicích.

Den malých obcí

Ve dnech 3. 10. ve městě Vyškov a 5. 10. 2006 v Praze na Smíchově se konalo již 26. setkání starostů měst a obcí. Tentokrát probíhalo v duchu končícího volebního období obecních zastupitelstev a blížících se voleb. Horkým tématem bylo zrušení části zákona o rozpočtovém určení daní a zejména nový stavební zákon. Nechyběly ani firemní prezentace.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek