Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Stavební vozidla Ford Trucks se osvědčila při stavbě největšího letiště. Bodují i u nás

Zveřejněno: 12. 12. 2019

Nákladní vozidla značky Ford Trucks přišla na tuzemský trh poměrně nedávno, v roce 2018. Ve světě zavedenou značku dováží do České republiky společnost F TRUCKS. Vlajkovou lodí výrobce je nová řada silničních tahačů F-MAX, která zaujala nejen díky dodacím termínům a ceně, ale i odolností a dobrým ovládáním.

Stavební řada Ford Trucks, je tvořena podvozky o konfiguraci 8×4, 6×4 a 4×2

Stavební řada Ford Trucks, je tvořena podvozky o konfiguraci 8×4, 6×4 a 4×2. Konstruktéři automobilky Ford Otomotive Sanayi si dali záležet především na tom, aby vozidla byla jednoduchá na ovládání, byla robustní a odolná pro všechny typy staveb. K intenzivnímu testování využili i stavbu nového mezinárodního letiště v Istanbulu, kde bylo po tři roky nasazeno kolem 700 vozidel – sklápěčky, domíchávače, nosiče kontejnerů. Reference z jedné z největších staveb pomohly upevnit podíl značky Ford Truck na domácím (Turecko, pozn. redakce) trhu, a to nad 50%.

Všestrannost i nízké náklady

Vozidla Ford Trucks v sobě spojují moderní technologie, komfort, a inovativní přístup ve vývoji materiálů a agregátů. Ruku v ruce s výkonnými a úspornými motory (s manuální či automatizovanou převodovkou s volitelným intardérem) nabízí výrobce také řadu dalších užitečných funkcí a prvků výbavy, které pomáhají s optimalizací provozu v náročných podmínkách stavebnictví. Jedná se například o systém pro kontrolu trakce, funkci vyproštění vozidla z těžkého terénu, power mód nebo naopak ECO režim pro jízdu na silnici nebo zpevněných komunikacích.

Podvozky mohou být osazeny například sklápěcími korbami v provedení S1, S2 či S3
Podvozky mohou být osazeny například sklápěcími korbami v provedení S1, S2 či S3

Stavební vozidla Ford Trucks jsou vybavena komfortní, ergonomicky řešenou kabinou s dostatkem prostoru pro každodenní náročnou práci. Řidiči ocení klimatizaci, vzduchem odpružené sedadlo s vyhříváním i systémy jako je například asistent rozjezdu do kopce.

Jednotlivé modely stavební řady používají 13litrové motory o výkonu 420 koňských sil, mají mechanické odpružení náprav a robustní rám. Podvozky bývají osazeny sklápěcími korbami v provedení S1, S2 či S3 tradičních českých či slovenských výrobců. K dodání jsou i kompletní vozidla vyrobená v Turecku vč. nástavby, která mají globální homologaci. Sklápěčky a domíchávače mohou být doplněny i kropicími vozy či cisternami na pohonné hmoty.

Pod sklápěcí návěsy, silocisterny či jakékoliv další návěsy lze použít tahače Ford Cargo s nízkou spací kabinou, nebo i dříve zmiňovaný F-MAX, který díky své prostorné kabině a moderním asistentům řidiče nabídne pohodlí i na delší cesty s materiálem.

Každé vozidlo můžeme nakonfigurovat dle přání a požadavků zákazníka. Řešení máme i pro zákazníky požadující kratší dodací lhůtu, nebo pro společnosti s napjatým rozpočtem,” uvádí Jiří Kašpárek, výkonný ředitel společnosti F TRUCKS. „K vozidlům jsme schopni nabídnout prodlouženou záruku, servisní kontrakt a samozřejmě financování ve spolupráci s renomovanými českými leasingovými společnostmi,” dodává k nabídce Jiří Kašpárek.

Technické údaje – model 4142D
Technické údaje – model 4142D

Servis přesně na míru

Společnost F TRUCKS nabízí ke svým vozidlům komplexní servis, který může mít dvojí podobu: buď se jedná o servis typu Smart Engine, nebo o klasický servis dle počtu najetých kilometrů či motohodin. V prvním případě jsou využívána data z řídicí jednotky, podle kterých se vypočítává stav motorového oleje a ostatních provozních kapalin. Systém pak automaticky upozorňuje na návštěvy servisu. Standardní servisní strategie dle nájezdu kilometrů nebo odpracovaných motohodin nechává rozhodnutí o pravidelném servisu na zákazníkovi, ovšem při dodržení záručních podmínek.

V rámci poprodejních a servisních služeb nabízí servisní síť Ford Trucks svým zákazníkům balíčky služeb spojených se servisem a údržbou (R&M smlouvy), které umožňují čerpání servisních služeb a nákup náhradních dílů a příslušenství za vhodných podmínek. V případě nouzového odstavení vozidla mimo servis je k dispozici asistenční služba včetně možnosti odtahové služby.

Českou republiku dnes pokrývá servisní síť čítající 11 míst a tato síť se stejně, jako ta mezinárodní, stále rozrůstá.

Těžký sklápěč Ford Trucks 4142 D 8×4
Těžký sklápěč Ford Trucks 4142 D 8×4

O společnosti Ford Trucks International

Ford Trucks International patří mezi největší výrobce nákladních vozidel s celkovou hmotností nad 16 tun na světě. Ve výrobním závodě v tureckém Inonu se kromě nákladních vozidel vyrábí také motory, nápravy a další komponenty pro modelovou řadu Ford Transit. Více než 50letá výrobní tradice je kombinována se silným důrazem na výzkum a vývoj. V novém vývojovém centru postaveném v roce 2015 pracuje přes 1 400 zaměstnanců a podílí se tak na vývoji hlavních komponent nákladních vozidel Ford Trucks, včetně zcela nových motorů. Ford Trucks prodává svá vozidla ve více než 25 zemích střední a východní Evropy, Ruska a SNS, Blízkého Východu a Afriky s cílem rozšířit distribuční síť do 50 zemí v roce 2020.

Autor: Jan Rybář
Foto: F TRUCKS a.s.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Bobcat na Demo Days 2024 prezentoval více než 90 novinek

Zveřejněno 24.7. Jak se již stalo dobrým zvykem, ani letos zástupci redakce Stavební techniky na akci Bobcat Demo Days, určené pro zákazníky, obchodní partnery a novináře, nechyběli. Na testovacím polygonu, hned vedle výrobního závodu v Dobříši, čekala příchozí… celý příspěvek

Nové materiály zvyšují užitnou hodnotu výrobků RENOMAG

Zveřejněno 22.7. Lžíce, lopaty a další přídavná zařízení jsou alfou a omegou produktivity každého pracovního stroje. Je spočítáno, že správným výběrem materiálu a technologického způsobu jeho zpracování může provozovatel stroje ušetřit s příslušenstvím RENOMAG… celý příspěvek

Spolehlivé světlo pro profesionály

Zveřejněno 19.7. Nebojte se pracovat i po setmění! Kvalitní přídavná dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® zajistí perfektní osvětlení i v těch nejhorších světelných podmínkách, takže se práce nemusí zastavit ani v nočních hodinách. celý příspěvek