Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

STAS - nové dozery řady B 10

Zveřejněno: 30. 10. 2003

Firma STAS s.r.o. vznikla v roce 1995 po zániku podniku Stavební stroje Zličín. Její hlavní program výroby byl zachován a to opravy buldozerů a bagrů včetně výroby náhradních dílů podvozkových částí a zajišťování servisní činnosti.




V současné době dospěla přirozeným vývojem k tomu, že se též zabývá dovozem náhradních dílů ke stavebním strojům. Díly jsou dováženy od předních světových výrobců pro jednotlivé zájemce na stroje nejrůznějších značek. Součástí aktuální nabídky je ale také dovoz nových buldozerů z čeljabinského traktorového závodu.
Nová řada těchto dozerů má označení B 10. Při konstrukci se vycházelo z osvědčených předchůdců T 130, T 170 s použitím nových poznatků z provozu těchto strojů. Stroje jsou certifikovány dle zákona č. 22/1997 Sb. nařízení vlády ČR č. 169/1977 Sb. a 170/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Záruka je poskytována 12 měsíců, servis a dodávky náhradních dílů jsou zajištěny. Z níže uvedených údajů vyplývá, že buldozer B 10 je výkonnostně srovnatelný například s CAT D5, D6; Komatsu D65 a D65P; Liebher PR732, PR742. Pořizovací hodnota je ale podstatně nižší.

Hlavní motor má označení D 180 – jedná se o čtyřtaktní naftový motor s turbodmychadlem s přímým vstřikem paliva. Výkon 132 kw (180 HP), systém mazání kombinovaný s plnoprůtočným čištěním s kapalinovým chladičem. V nabídce je možnost dodání s převodovkou mechanickou (klasickou, shodnou s T 130, T 170) nebo hydromechanickou s planetovou převodovkou a jednostupňovým hydroměničem (aktivní průměr 480 mm).
Řazení tří rychlostní stupně vpřed nebo vzad. Vícediskové třecí spojky suchého typu a pásové brzdy zajišťují otáčení a zastavení stroje. Vypínání spojek – hydraulické, řízení – dvěma pákami na levé straně řidiče.

Otáčení se provádí přemístěním jedné z pák. Pro zmenšení poloměru otáčení a pro zastavení stroje se používají pedály brzd, umístěné na podlaze kabiny. Dvoustupňový stranový převod je zajištěn válcovými koly s přímým ozubením, s převodovým poměrem 14,79. Složená konstrukce mezikola, uložení na drážkách koncového kola a drážkové spojení hnacího kola s nábojem, zajišťují spolehlivost a dlouhou životnost tohoto převodu.
Pracovní hmotnost s ochrannou konstrukcí ROPS – FOPS, polosférickou radlicí (šířka 3,310m, 4,75 m3), hydroválcem naklápění, třízubým rozrývačem s plnými nádržemi paliva a oleje je 20 157 kg. Dle přání zákazníka může být namontováno následující vybavení: rozrývač vícezubý nebo jednozubý; sedačka f. GRAMMER; klimatizace; ROPS-FOPS ochranný rám; bezpečnostní pásy; ochranné štíty pásů a kladek; tónovaná skla. Podrobnější informace získáte na výše uvedených kontaktech.
Autor: Pavel Chrž
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek