Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

SSAB představuje pevnější a lehčí vysokopevnostní oceli Strenx

Zveřejněno: 25. 11. 2015

Společnost SSAB prezentuje v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně svou novou značku vysokopevnostních konstrukčních ocelí. Pod označením Strenx přichází také na středoevropský trh široký výběr vysokopevnostních ocelí s mnohem lepšími parametry pevnosti a hmotnosti. To je kombinace klíčová pro řadu odvětví. Lehčí a pevnější výrobky šetří energii, nabízí vyšší bezpečnost a množství dalších zjednodušení.

Oceli Strenx jsou určeny pro odvětví, kde strukturální pevnost a nízká hmotnost hrají významnou roli. Jde zejména o zdvihání, manipulaci a přepravu v průmyslu. Dále je Strenx vhodný pro zemědělské stroje, pro rámy těžkých mobilních strojů, kolejová vozidla, v námořní dopravě či ve stavebnictví. Pro konstruktéry by měl Strenx otevírat nové možnosti a motivovat je k průlomovým nápadům. Ať už to budou jeřáby, které dosáhnou dál a výš, přívěsy, které nesou více užitečného zatížení nebo nákladní auta, která potřebují méně paliva.

Pro zákazníky je Strenx zcela unikátním produktem, protože se vztahuje na všechny tři oblíbené značky společnosti SSAB a Ruukki, která je dnes součástí SSAB tj. Optim, WELDOX a DOMEX. Strenx ztělesňuje více než padesát let zkušeností v oblasti vysokopevnostních ocelí,” říká Gregoire Parenty, ředitel pro rozvoj trhu v SSAB.

Strenx má světově nejširší nabídku vysokopevnostních konstrukčních ocelí, a to jak z hlediska pevnosti, tak i z hlediska rozměrové škály. S mezí kluzu v rozsahu od 600 MPa do 1300 MPa představuje nejpevnější dostupnou ocel na trhu. Strenx je k dispozici ve formě tlustých plechů, pásů a dutých profilů v tloušťkách od 0,7 mm do 160 mm.

Prostřednictvím Strenx nepřímo vybízíme designéry a zákazníky k tomu, aby dosahovali lepších výsledků. Sdílením našich zkušeností a znalostí oceli můžeme zaručit nejlepší výsledky ve výkonnosti výsledných produktů,” dodává Gregoire Parenty.

Strenx přichází s garantovanou konzistencí produktů a se službami, které pomáhají zákazníkům s trvalou podporou pro zvýšení výkonu koncového výrobku.

O SSAB

SSAB je ocelářská společnost s kořeny v severských zemích a Spojených státech. SSAB nabízí produkty a služby vyvinuté v úzké spolupráci se svými zákazníky tak, aby vytvořila silnější, lehčí a udržitelnější svět. SSAB má zaměstnance ve více než 50 zemích světa. Výrobní zařízení SSAB se nacházejí ve Švédsku, Finsku a ve Spojených státech.

Společnost SSAB je vedena na burze Nasdaq OMX Nordic Exchange ve Stockholmu a Nasdaq OMX v Helsinkách. Více informací na webových stránkách www.ssab.com.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek