Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Spolehlivého partnera nemíníme měnit

Zveřejněno: 5. 2. 2015

Slévárna HEUNISCH, s.r.o. v Krásné u Aše dlouhodobě spolupracuje se společností Yale CZ, s.r.o., která je dodavatelem této slévárny. Hlavní přednosti firmy Yale CZ, s.r.o. jsou spolehlivost a flexibilita, což Slévárna HEUNISCH oceňuje.

Slévárna HEUNISCH, s.r.o. v Krásné u Aše, člen skupiny HEUNISCH-GUSS, je tradičním dodavatelem hliníkových odlitků pro zemědělský průmysl, výrobu vzduchových kompresorů a chladících zařízení, částí nákladních vozidel, čerpadel, řídících jednotek atd. Odlévají a obrábějí se zde kokilové odlitky z hliníku. Prostředí těžké výroby klade mimo jiné vysoké nároky na kvalitu a výkon používané manipulační techniky. Není tedy divu, že firma oceňuje spolehlivost a flexibilitu práce svého dlouholetého dodavatele – společnosti Yale CZ, s.r.o.

Kokilové odlitky

Co si představit pod pojmem hliníkové kokilové odlitky? Například kompresorové bloky, kryty válců, převodové skříně, vzduchové komory, skříně výměníků a čerpadel nebo různé kryty takových zařízení. Všechny tyto výrobky mají jedno společné – jsou vyráběny metodou gravitačního nebo nízkotlakého kokilového lití s pískovými jádry, umožňující odlévání tenkostěnných odlitků složitého tvaru.

Historie Slévárny v Aši

Slévárenství má v Aši dlouholetou tradici, a to již od roku 1960. Nejdůležitějším mezníkem pro společnost byla privatizace skupinou HEUNISCH v roce 1992, kdy se podle Ing. Stanislava Donátka, vedoucího obchodního oddělení, započaly novodobé dějiny firmy. Je zajímavé a dnes téměř ojedinělé, že po celou dobu více než dvou desítek let od privatizace spolupracuje firma s jediným osvědčeným dodavatelem manipulační techniky, jímž je již zmíněný Yale CZ s.r.o.

Kromě zavedení nové, v České republice do té doby nepoužívané technologie výroby pískových jader metodou Cold Box, bylo dalším strategickým rozhodnutím nových majitelů rozšíření slévárny o obrobnu odlitků, a to nejen z místní produkce, ale také z ostatních sléváren mateřské skupiny. Nová obrobna přilákala do Krásné zajímavé projekty, což umožnilo investice do nové haly, moderní obráběcí techniky, kvalitních měřících zařízení pro kontrolu kvality výrobků a v návaznosti další technologický rozvoj slévárny.

Kompletní zakázky

Zákazníci na Slévárně HEUNISCH oceňují, že zdejší odborníci umí přesně dle klientových představ navrhnout technologii výroby odlitku, zpracovat výkresovou dokumentaci, vytvořit 3D modely odlitků a licích zařízení, odlévat odlitky a obrobit je do stavu pro finální montáž u koncových zákazníků, zkrátka realizovat zakázku od A do Z. Pokud je přece jen třeba například speciální povrchová úprava, spolupracuje firma s prověřenými externími partnery.

Zboží je dodáváno přímo koncovým zákazníkům. Slévárna je v rámci skupiny zcela samostatnou jednotkou a je významným zaměstnavatelem ve svém regionu – pracuje zde přibližně 280 lidí.

Krize

A jak společnost přestála nedávné období krize? „Jsme hrdí na to, že se nám podařilo udržet si klíčové odborníky a tím zachovat know-how ve všech odděleních naší firmy i v období, kdy se trh propadl o celých 50 procent. Po celou dobu jsme věřili, že krize pomine a opět přijde náš čas, což se dnes již potvrzuje,” komentuje nedávnou minulost Ing. Stanislav Donátek.

Po celou dobu novodobé historie se po výrobních i skladových prostorách slévárny pohybuje manipulační technika dodávaná společností Yale. Na začátku devadesátých let byly jako první zakoupeny dva vozíky značky Steinbock. Mimochodem – jeden z nich v ašském závodě jezdí dodnes! V současnosti po výrobním závodě jezdí od značky YALE dva dieselové vozíky (nosnost 3 a 5 tun), několik tříkolových elektrických vozíků (2 t) a ručně vedené vozíky o nosnosti 1 až 1,6 tuny. Vysoká spolehlivost a dlouhá životnost manipulační techniky jsou jednou z příčin spokojenosti energetika a bezpečnostního technika Slévárny HEUNISCH Petra Datla. Dalším pádným důvodem k pokračování dlouholeté spolupráce je podle něj vynikající servisní péče a nadstandardní přístup technika, který má zdejší vozíky na starosti. „Jedině díky tomu jsou naše vozíky v tak dobrém stavu. Na technika společnosti Yale se mohu obrátit v podstatě kdykoli a vím, že udělá vše pro to, aby zaručil provozuschopnost naší techniky v co nejkratším termínu. Partnera pro manipulační techniku tedy rozhodně nemíníme měnit,” popisuje Petr Datel.

Obchodní přátelství

Náročné prostředí těžkého průmyslu znamená pro vozíky extrémní nasazení. Nerovnosti povrchu, překonávání kolejnic jeřábů, časté střídání teplot, to jsou jen některé z nástrah, jimž je manipulační technika každodenně vystavena. Nejvíce tím trpí kolečka, jež se musí velmi často měnit. „Po letech spolupráce mohu říci, že spokojenost panuje na obou stranách. Společnost postupem času obměňuje svou flotilu manipulačních vozíků. Dá se říci, že nejsme obchodní partneři, ale spíše obchodní přátelé”, říká ing. Stanislav Donátek. „Za ta léta se nám podařilo vybudovat jedinečný vztah založený na důvěře. Firmu Yale mohu jen doporučit,” dodává Petr Datel. Výhody dlouhodobého partnerství potvrzuje i Ivan Musil, ředitel Yale CZ s.r.o. „Na trhu nechceme konkurovat nejnižší cenou, nýbrž právě vynikající kvalitou servisu a péče o zákazníky. Za úspěch vděčíme našim zaměstnancům, pro něž je práce radostí, a ne nepříjemnou povinností. Jsem rád, že nás zákazníci vnímají jako spolehlivé partnery.

Slévárna HEUNISCH s.r.o., jejímiž zákazníky jsou tak renomované firmy jako je například Volvo, Mahle Behr, Motorpal, Gea Bock, si koneckonců jiné než spolehlivé partnery pro svou práci nemůže dovolit.

¹) Šéfredaktorka časopisu Reliant Logistic News – magazín pro výrobu, obchod a supply chain
Autor: Michaela Bruková
Foto: Michaela Bruková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek