Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Společnost TERRAMET otevřela novou centrálu

Zveřejněno: 28. 7. 2004

Otevřením nejmodernějšího prodejního a servisního areálu v Čestlicích u Prahy vyvrcholilo 6. května 2004 dosavadní působení společnosti TERRAMET v České republice.



Od počátku v roce 1991 se stalo stěžejním úkolem firmy komplexní zajištění obchodní a technicko-poradenské činnosti, servisu a prodeje náhradních dílů. Komplexnost služeb byla v posledním období doplněna o půjčovnu stavebních strojů a dále o možnost vyzkoušení tzv. demo-strojů.

Především tato služba je vítaným pomocníkem pro zákazníka při rozhodování o nákupu vhodného stroje. Díky úsilí všech svých pracovníků a přirozeně také Industrie-Holding, patří dnes společnost TERRAMET, spol. s r.o., mezi největší prodejce stavebních strojů v České republice.
V rámci nově vytvořené organizační struktury, která sdružuje zastoupení v deseti zemích střední a východní Evropy, dosáhli v ČR jednoho z vedoucích postavení.

Jak šel čas
1991 - V tomto roce byla založena společnost TERRAMET, spol. s r.o., která se stala výhradním zástupcem anglického výrobce stavebních strojů JCB na českém trhu. 1994 - Převzala zastoupení firmu Ingersoll-Rand – a to divize kompresorů, elektrocentrál a vrtných souprav.

2001 - Od tohoto roku TERRAMET zastupuje rovněž firmy Nissan v divizi čelních vysokozdvižných vozíků a dále přejímá do svého obchodního programu boční vozíky Lancer a pažení Allround.

2003 - Společnost TERRAMET opět rozšiřuje své obchodní aktivity o zastupování dalších firem z oblasti stavební a průmyslové techniky. Klientela nachází v nabídce společnosti např. grejdry HBM, dampry AUSA, skladovou techniku Crown (elektrické vidlicové vozíky), další vysokozdvižné vozíky Ranger, boční vozíky Jumbo a hutnicí techniku Vibromax.
Svým obsáhlým obchodním sortimentem, zajištěnými servisními službami a sítí poboček v sedmi regionech ČR patří mezi nejvýznamnější prodejce.

září 2003 - Byla zahájena výstavba nového areálu v Čestlicích, slavnostně otevřeného 6. května 2004. Areál tvoří servisní, dílenské zázemí se skladem náhradních dílů, spojené v jednom celku s administrativní částí, samostatný objekt myčky a samozřejmě venkovní skladové prostory.

Otevření nové centrály se zúčastnili:
Za JCB Francoisse Rausch, obchodní ředitelka JCB pro celý svět, Leszek Brzuzy, ředitel prodeje pro Evropu, Chris Nowell, regionální manager pro střední a východní Evropu, za Nissan Forklift Europe B.V. Kees van Santen, ředitel prodeje vozíků pro Evropu, majitel INDUSTRIE HOLDING Egon Zwinger a za TERRAMET, spol. s r.o., jednatelé Ing. František Novotný, Ing. Zdenek Chyba, vedení poboček spolu s dalšími zaměstnanci společnosti.

Krátce o třech nejvýznamnějších partnerech společnosti JCB
Začátky podnikání byly velmi skromné. Podnikání zahájil 23. října 1945 Joseph Cyril Bamford, všeobecně známý jako »Pan JCB«, kdy zhotovil svůj první výrobek v pronajaté garáži v městečku Uttoxeter v anglickém hrabství Staffordshire. Čtyřicet pět liber, které utržil za prodaný vyklápěcí přívěs, investoval pro nákup dalšího materiálu do výroby a tím dal základ velkému strojírenskému podniku.
V současné době je společnost JCB jedním z pěti největších vedoucích světových výrobců stavebních strojů a zařízení, vlastní 11 výrobních závodů na čtyřech kontinentech - osm závodů v Evropě a další v USA, Brazílii a Indii. Také má své přidružené společnosti ve Francii, Německu, Itálii, Holandsku, Belgii a Španělsku.

Společnost zaměstnává více než 4000 pracovníků a vyrábí více než 130 různých strojů a zařízení v devíti výrobních oborech – (nakladače s hloubkovou lopatou) rýpadlonakladače, teleskopické manipulátory, (kolejové a kolové exkavátory), hydraulická rýpadla na kolovém i pásovém podvozku, (kolové lopatové nakladače) čelní kolové nakladače, kloubové vyklápěcí vozíky, terénní vysokozdvižné vozíky, minirýpadla a smykem řízené mininakladače.

Pro použití v zemědělství vyrábí společnost JCB řadu teleskopických manipulátorů a unikátní traktor Fastrac. Společnost také vyrábí vysokozdvižné vozíky Teletruk, které jsou určeny pro průmyslové využití. Společnost JCB, vedoucí evropský výrobce stavebních strojů a zařízení, vyváží 74 % své britské produkce do 140 zemí.
Globální výroba dramaticky vzrostla v roce 2000. Byl otevřen nový výrobní závod v hodnotě 62 mil. USD v Savannah ve státě Georgia, vybudovaný na pozemku o výměře 1000 akrů, kde se vyrábějí hloubkové lopaty.
Investice ve výši 20 mil. liber do indické společnosti EJCB ve městě Ballabgarth blízko Delhi předznamenává uvedení nových produktů v zemi, kde JCB pokrývá 80 % trhu. V roce 2001 byla také otevřena montovna v Brazílii, kde se vyrábějí( hloubkové lopaty) rýpadlo-nakladače pro jihoamerický trh.
Společnost JCB je v soukromém vlastnictví rodiny Bamfordů a nejstarší syn zesnulého »Pana JCB« je předsedou a ředitelem společnosti. Sir Anthony převzal vedení společnosti v lednu 1976 ve věku třiceti let. »Pan JCB« zemřel v březnu 2001 ve věku 84 let. Společnost získala přes 50 hlavních cen za vynikající výsledky zahrnující konstrukční provedení, export, design, marketing a řízení firmy i péči o životní prostředí.

Ingersoll - Rand
Terramet zastupuje firmu Ingersoll-Rand již desátým rokem. Na český trh dodává pojízdné kompresory a mobilní elektrocentrály včetně kompletního pokrytí servisem a náhradními díly.
Terramet jako jediná firma v České republice dodává kompresory s nálepkou platinové série. Kvalita výrobků této série je kromě jiného vyjádřena zárukou v délce pěti let. Výhody uvedené záruky zákazníci využívají již od roku 2001.

Průmyslová technika
V holdingu TERRA má prodej vysokozdvižných vozíků a manipulační techniky dlouholetou tradici. Již od roku 1978
začala ve Vídni spolupráce s firmou Nissan a během několika let se stala Terra jedním z leadrů na rakouském trhu. Výroba vysokozdvižných vozíků Nissan začala v Japonsku v roce 1952, v sedmdesátých letech začal prodej v Evropě a v roce 1988 byla odstartována výroba vozíků Nissan v prvním evropském závodě ve Španělské Pamploně.
V současnosti se kromě Španělska montují vozíky Nissan na evropském kontinentě ještě v holandském Almere. Nissan patří celosvětově k největším dodavatelům vysokozdvižných vozíků na světě a v kategorii čelních vozíků si drží přední čtvrté místo v celkovém pořadí dodavatelů. Ročně se vyrobí celosvětově 30 000 vysokozdvižných vozíků Nissan, z toho 8000 v Evropě.

V ČR převzal Terramet výhradní zastoupení firmy Nissan v roce 2000. Kromě značky Nissan výhradně zastupuje značku Crown ve skladové technice, značku AUSA v kategorii terénních vysokozdvižných vozíků a prodává vlastní produkci TERRA z výrobního závodu Perg v Rakousku.
Zde se jedná zejména o boční vozíky Jumbo a Lancer, novým vlastním produktem jsou těžké terénní vozíky Ranger. Novou službou je půjčovna manipulační techniky TERRA-RENT, kde jsou v nabídce krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé pronájmy vozíků.

Z tiskové konference krátce vybíráme:
Francoisse Rausch, obchodní ředitelka JCB pro celý svět Roční obrat JCB činil v loňském roce 1,5 bilionu USD. Jak dále uvedla paní Rausch, v současné době zaujímá JCB první místo na evropském trhu, celosvětově se pohybují v prodeji stavebních strojů na 5. místě.
Ing. František Novotný, jednatel společnosti Terramet V loňském roce prodal Terramet cca 260 strojů, společnost dosáhla rekordního prodeje, rovněž i letos jsou výsledky velmi pozitivní. Zákazníci projevují zvýšený zájem rovněž o pronájmy strojů.

Egon Zwinger - majitel Industrie Holding
Holding je v současné době aktivní ve 12 zemích Evropy, v oblasti prodeje těchto strojů působí jako TERRA Group. Stroje JCB jsou rozhodujícím prodávaným produktem Industrie Holding.
V loňském roce prodali prostřednictvím svých dceřiných společností 1170 strojů JCB za 120 mil. eur, což znamená nárůst proti předchozímu roku o cca 20 %. V závěru uvádím ve zkrácené formě některé z odpovědí na dotazy novinářů:

• JCB kromě novinek, vystavených především na veletrhu Bauma v Mnichově se soustředí na inovace stávajících strojů, s ohledem na zvýšení bezpečnosti provozu, komfortu pro obsluhy a zlepšení celkového vybavení. Vývoj ovšem pokračuje dále, takže zákazníci se mohou těšit na nové stroje.

• Co se týká prodeje použitých strojů, lze očekávat zvýšení zájmu o pronájmy tak, se již nyní děje v řadě zemí západní Evropy, pronájmy stavební techniky zcela jistě po vstupu ČR do EU zaznamenají nárůst a zájem zvláště ze strany středních a malých firem.
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek