Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Společnost IVECO chce uvést na japonský trh vozidla s pohonem na zemní plyn

Zveřejněno: 25. 12. 2017

Na základě Memoranda o spolupráci, které bylo podepsáno zástupci Evropské komise a členy japonského Ministerstva hospodářství, obchodu a průmyslu, společnost IVECO oznamuje záměr podpořit rozvoj udržitelné přepravy osob a zboží za využití vozidel s pohonem na zemní plyn.

Zemní plyn představuje nejlevnější, nejčistší a nejtišší alternativu k dieselovým motorům a zároveň je úzce spojen s obnovitelnými palivy, a to díky využití bio plynu, který je možné k zemnímu plynu přimíchat.

IVECO má v plánu navázat spolupráci se všemi články dodavatelského řetězce, a to od dopravců až po dodavatele a distributory zemního plynu. Tato spolupráce počítá s podporou místních orgánů a vládních organizací. Prvním krokem je podpis Memoranda o porozumění, které společnost IVECO uzavřela s dopravní a logistickou společností Ryobi Holdings. Předmětem této dohody je dodávka technologií a vozidel potřebných k vybudování udržitelné dopravní sítě.

Představení plánu

Společnost IVECO představila v září akční plán, který je zaměřený na podporu japonského trhu v oblasti využití vozidel s pohonem na zemní plyn.

Prvním krokem je podpis Memoranda o porozumění, které společnost IVECO uzavřela s dopravní a logistickou společností Ryobi Holdings. Tato dohoda je přímým krokem k vyjednávání o dodání nákladních vozidel a autobusů, které vyrobila společnost IVECO. Kromě vozidel dodá IVECO podvozky, technologie a technickou podporu pro vozidla, která budou vyrobena společností Ryobi Holdings. Ryobi Holdings se do spolupráce zapojí na základě poprodejní podpory a technické asistence. Tato dohoda je prvním krokem k rozvoji strategie, která je založena na holistickém přístupu k rozšíření dodavatelského řetězce zemního plynu. IVECO se snaží utvářet partnerství jak s dodavateli zemního plynu, tak s přepravci a vytvářet tak nezbytnou infrastrukturu, která jde ruku v ruce s rozvojem trhu zaměřeného na vozidla s pohonem na zemní plyn.

Prohlášení se opírá o Memorandum o spolupráci, které bylo v červenci podepsáno zástupci Evropské komise a členy japonského Ministerstva hospodářství, obchodu a průmyslu. Memorandum uznává zvýšený nárůst poptávky po zkapalněném zemním plynu a zvažuje formy spolupráce, které jsou založeny na vývoji pokročilých technologií pro využití zkapalněného zemního plynu v silniční a námořní dopravě.

Společnost IVECO přijala několik návrhů, které jsou popsány v akčním plánu skupiny G20 z roku 2016, s cílem zlepšit přístup k energiím v Asii a Tichomoří.

IVECO má se vozidly na zemní plyn dlouholeté zkušenosti

Společnost IVECO si je velice dobře vědoma toho, že zemní plyn je vyspělé, rozumné a dostupné řešení – zpracování analýzy „Od nádrže po kola” a „Od zdroje po kola” v případě bio plynu. IVECO je průkopníkem ve vývoji vozidel s pohonem na zemní plyn. Před 20 lety společnost představila autobusy a poté lehké užitkové vozy Daily NP a nákladní vozy Eurocargo NP. V roce 2016 bylo na trh uvedeno revoluční těžké vozidlo Stralis NP určené na dlouhé vzdálenosti.

V důsledku těchto inovací je dnes technologie vyvinutá společností IVECO skutečným, praktickým a okamžitým řešením pro přepravu osob a zboží s využitím zemního plynu. Společnost IVECO prodala již 22 000 vozidel poháněných zemním plynem a stala se tak absolutní jedničkou nejen na trhu, ale také v oblasti vývoje nových technologií. Zároveň je IVECO jediným výrobcem, který nabízí kompletní produktovou řadu vozidel s pohonem na toto ekologické palivo – od lehkých užitkových vozidel po těžká vozidla určená pro dálkovou dopravu a autobusy.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek