Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Společnost HYDREX na Slovensku a v České republice

Zveřejněno: 18. 6. 2009

Jak už jsme se zmínili v článku MSV 2009 v Nitře, společnost HYDREX, s.r.o. na tomto veletrhu obdržela Cenu za nejkrásnější expozici. Expozici jsme si osobně prohlédli a museli ji rovněž ohodnotit jako nejhezčí. A tak jsme se rozhodli, že se blíže seznámíme s lidmi, kteří v této firmě pracují a požádáme je, aby nám ji představili. Na otázky nám odpověděl Ing. Marian Hanuska, ředitel pro servis a marketing.

Nejdříve bych Vám ráda jménem redakce ještě jednou poblahopřála k získané Ceně za nejkrásnější expozici na MSV v Nitře. Potom bych požádala, zda byste mně, ale i čtenářům časopisu Stavební technika firmu HYDREX, s.r.o. co nejvíce přiblížil.

Obchodní společnost byla založena v roce 1993. Jednatelem společnosti je Ing. Marian Beňo a Ing. Ján Babic. Společnost obchoduje se stroji světových značek, zajišťuje pronájem a veškeré poprodejní služby.

Mohl byste upřesnit, o které značky jde?

Jsou to především značky NEW HOLLAND, AMMANN, AMMANN-YANMAR, SIM AMMANN, WAY INDUSTRY, INDECO a FIORI.

V jakém procentuálním zastoupení tyto značky přibližně prodáváte?

Nejvíce prodáváme stroje NEW HOLLAND (okolo 40 % veškerého prodeje) především rypadlo-nakladače. Další znač kou je AMMANN (okolo 25 % veškerého prodeje), a následuje WAY INDUSTRY (okolo 20 % veškerého prodeje).


Ing. Marian Beňo, jednatel společnosti HYDREX, s.r.o. spolu s Ing. Martinem Hašlarem, jednatelem společnosti HYDREX BOHEMIA, spol. s r.o.

Letos se všeobecně všechny značky prodávají méně. Je to u vás shodné, nebo je některá značka výjimkou?

V letošním roce bezesporu zaznamenáváme vzestup u značky AMMANN, což je velmi milé. Zde se prodávají především zeminové válce řady ASC.

Čím si tento vzestup prodejnosti značky AMMANN vysvětlujete?

Důvodů zřejmě bude několik. Především je AMMANN jednou z nejsilnějších značek v oblasti hutnící techniky na světě a nabízí jeho kompletní sortiment. Dodávky požadovaných strojů, ale i náhradních dílů jsou od společnosti AMMANN promptní. Například všechny náhradní díly dodá do 24 hodin. Dále poskytuje našim mechanikům pravidelné školení, takže i oni si s údržbou či opravou strojů dovedou rychle poradit. A samozřejmě je tu navázání značky AMMANN na tradici firmy Stavostroj. Značka se sice změnila, ale stroje a obchodní principy zůstaly shodné, což je veliké plus. Jednoduše řečeno – se společností AMMANN máme již mnoho let vynikající spolupráci.


Pohled na venkovní expozici společnosti HYDREX, s.r.o.

To jsou samá pozitiva. Můžete něco značce AMMANN vytknout?

Přímo vytknou ne, ale spíše doporučit. Společnost AMMANN začala prodávat na některých strojích Systém inteligentního hutnění ACE1. Systém se osvědčil. Zákazníci jsou s ním spokojení a chtějí si za něj zaplatit. Bylo by tedy vhodné vyvinout tento systém i na jiné typy strojů s různou váhovou kategorií.

A poslední otázka. Kde a kolik poboček má společnost HYDREX, s.r.o. , popřípadě, zda má své zastoupení i v ČR?

Na Slovensku je možno najít společnost na třech místech. Tím stěžejním místem je Hriňová, kde máme centrálu. Dále jsou to pobočky v Bratislavě a v Prešově. V České republice v roce 2008 vznikla sesterská společnost, která se jmenuje HYDREX Bohemia, spol. s r.o. se zázemím dvou poboček v Praze (jedna je na východní části Prahy v Hloubětíně a druhá na opačném konci Prahy, tedy na západě v Chrášťanech2).

Děkuji za rozhovor.

1 Tuto novinku jsme představili již v roce 2007 v článku – Ing. Jiří Horák, Ing. Radek Remeš, Novinky Ammann na stavebním veletrhu Bauma 2007 v Mnichově, Stavební technika 2/2007, str. 36–37, http://stavebni-technika.cz/c401.
2 O společnosti HYDREX Bohemia, spol. s r.o. se dočtete v příštím čísle Stavební techniky.
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková, Klára Formanová
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek