Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Spojenectví tvořící zisk. Firmě ECOSTONE se osvědčily skalní lžice XD od českého výrobce TRIGA-MF

Zveřejněno: 28. 5. 2020

Návštěva, na kterou se nezapomíná. I tak by se dalo nazvat předání hybridního pásového rýpadla Komatsu HB 365 LC-3 v areálu firmy ECOSTONE u Havlíčkova Brodu. Tato rodinná česká firma má široký záběr činností (od zemních a stavebních prací, těžby, autodopravy až po prodej písku, kameniva a výrobu betonových směsí) a sympatické majitele, kteří se v branži vyznají, mají svérázné názory a v podnikání sází na férovost a zodpovědnost. Zaměstnanci firmy se můžou spolehnout na kvalitní zázemí a špičkové pravidelně obměňováné stroje.

Prvním hybridním rýpadlem ve firmě ECOSTONE je Komatsu HB 365 LC-3

Pásové rýpadlo, dodané společností KUHN-BOHEMIA, a.s., je vybaveno odolnou skalní lžicí výrobce TRIGA-MF s typovým označením XD (Extreme Duty), což znamená, že se jedná o vrcholnou typovou řadu tohoto českého výrobce. Podobně jako Komatsu, které do ECOSTONE dodalo téměř dvě desítky strojů, patří také TRIGA-MF k dvorním dodavatelům, kteří si zde vybudovali respekt. Dodaná lžice XD je vybavena ochrannými segmenty proti opotřebení MTG a zubovým systémem Kmax, který je skvělou volbou pro práci v kamenolomech. Právě tady jsou skalní lžice a lopaty od TRIGA-MF jako doma. V ECOSTONE těží kámen v několika lomech najednou a jejich reference mají tedy nějakou váhu. „S Trigou řešíme lopaty i lžice, dělají nám navíc veškerý servis a také generální opravy. Jejich lžice v provedení XD máme vyzkoušené a víme, že snesou opravdu dost,” říká o nejnovějším příslušenství Tomáš Milichovský z ECOSTONE. „Investovat do špičkové techniky je podle mě jediný způsob, jak můžeme našim zákazníkům garantovat maximální produktivitu a nejvýhodnější cenu za práci,” dodává vzápětí.

ECOSTONE a Komatsu – to je trvalý svazek. Při předání hybridního rýpadla HB 365 LC-3 byli přítomni zleva: Daniel Sys (generální ředitel importéra Komatsu, KUHN-BOHEMIA), Tomáš Milichovský, Luboš Milichovský (ECOSTONE) a Jiří Bosák (KUHN-BOHEMIA)
ECOSTONE a Komatsu – to je trvalý svazek. Při předání hybridního rýpadla HB 365 LC-3 byli přítomni zleva: Daniel Sys (generální ředitel importéra Komatsu, KUHN-BOHEMIA), Tomáš Milichovský, Luboš Milichovský (ECOSTONE) a Jiří Bosák (KUHN-BOHEMIA)

Pořízení prvního „hybridu” bylo dle slov Tomáš Milichovského jen otázkou času. Firma na svých lidech nešetří a snaží se jim pro jejich práci pořídit to nejlepší, co je k mání. Kromě ekologického aspektu byla rozhodující i ekonomika provozu. Na nízké spotřebě paliva se podílí elektricky poháněná otoč, která využívá elektrickou energii, vznikající při brzdění otoče. Energie se ukládá do speciálního akumulátoru a následně je používána pro pohon elektromotoru otoče nástavby. Akumulátor se dá v případě nutnosti dobít i pomocí motor-generátoru, který je umístěn mezi dieselovým pohonným motorem a hydraulickým čerpadlem. Dodané rýpadlo je v lomovém provedení, má ochrannou mříž předního skla a střechy kabiny a dvoubřité lomové pásy šířky 600 mm. „Vývoj strojů a obecně technologií jde strašně rychle dopředu. Když koupíme nový stroj s prodlouženým servisem, tak víme, že máme pět let klid a můžeme se soustředit jen na náš byznys,” prozrazuje na závěr nákupní filozofii ECOSTONu Tomáš Milichovský.

Nové rýpadlo Komatsu se lžicí TRIGA bylo po zaškolení obsluhy pokřtěno šampaňským a následně proběhlo focení, ke kterému přivezli také údajně nejlépe vybavený kolový bagr u nás. Kolové rýpadlo Komatsu PW 148-11 je vybavené speciálními pneumatikami, tažným závěsem a mnoha dalšími technickými vychytávkami včetně naklápěcí rotační hlavy Steelwrist s širokou škálou lopat.

Flotila Komatsu pózuje s beton-mixem a sklápěčkou firem iBeton a ECOSTONE
Flotila Komatsu pózuje s beton-mixem a sklápěčkou firem iBeton a ECOSTONE

O společnosti TRIGA-MF

Společnost TRIGA MF z Lomnice nad Popelkou je významným českým výrobcem přídavných zařízení pro stavební, těžební i zemědělské stroje. „Pod jednou střechou”, na výrobní ploše více než 12 000 m2 projektuje a vyrábí zařízení do celého světa. Kromě vývoje, výroby a prodeje je dalším pilířem servis a renovace veškerého příslušenství ke stavebním a těžebním strojům. Více informací na www.triga.cz.

Společnost ECOSTONE

Firma se zabývá těžbou a zpracováním hornin v kamenolomech, pozemním stavitelstvím, autodopravou a pronájmem stavebních strojů. Je propojena se společností iBeton, která vyrábí a prodává certifikované betonové směsi. Komplexní nabídka betonů zahrnuje 137 vlastních receptur. Při projektování betonárky se inspirovali v Rakousku a pro výrobu betonu tak používají nejmodernější profi technologie, šetrné k životnímu prostředí. Mezi benefity této vzájemné spolupráce firem patří zejména příznivé ceny pro koncového zákazníka. Více informací na stránkách www.ecostone.cz a www.ibeton.info.

Autor: Jan Rybář
Foto: Jan Rybář
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Bobcat na Demo Days 2024 prezentoval více než 90 novinek

Zveřejněno 24.7. Jak se již stalo dobrým zvykem, ani letos zástupci redakce Stavební techniky na akci Bobcat Demo Days, určené pro zákazníky, obchodní partnery a novináře, nechyběli. Na testovacím polygonu, hned vedle výrobního závodu v Dobříši, čekala příchozí… celý příspěvek

Nové materiály zvyšují užitnou hodnotu výrobků RENOMAG

Zveřejněno 22.7. Lžíce, lopaty a další přídavná zařízení jsou alfou a omegou produktivity každého pracovního stroje. Je spočítáno, že správným výběrem materiálu a technologického způsobu jeho zpracování může provozovatel stroje ušetřit s příslušenstvím RENOMAG… celý příspěvek

Spolehlivé světlo pro profesionály

Zveřejněno 19.7. Nebojte se pracovat i po setmění! Kvalitní přídavná dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® zajistí perfektní osvětlení i v těch nejhorších světelných podmínkách, takže se práce nemusí zastavit ani v nočních hodinách. celý příspěvek