Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Slavnostní otevření nové centrály ROTHLEHNER pracovní plošiny v ČR

Zveřejněno: 29. 3. 2004

Tak takovou slávu asi v Praze 9 - Horních Počernicích obyvatelé dlouho nezažili. O co jde? V pátek 13. února 2004 tu totiž v podvečerních hodinách otevřela dceřiná společnost německé firmy ROTHLEHNER novou centrálu v ulici K úvozu.

Slavnostního otevření se zúčastnily celebrity z tohoto oboru, prakticky od všech výrobců pracovních plošin, které české zastoupení firmy na tuzemském trhu prodává. Kromě jednatele německé firmy ROTHLEHNER, pana Rothlehnera, byli přítomni pánové z německého zastoupení francouzské firmy Haulotte, dále z italského GSR, dánského výrobce Denka Lift a kolegové prodejci ze Slovenska, Rakouska, Polska a Slovinska. K čestným hostům patřil starosta Horních Počernic, pan Ivan Liška.

Jak uvedl jeden ze tří řečníků pan Zbyněk Tomášek, jednatel společnosti ROTHLEHNER pracovní plošiny, spol. s r.o., začátky nebyly jednoduché. Firma zahájila své aktivity v objektu bývalé hájovny v Xaverově, poté přesídlila do honosnějšího, nicméně ne zcela vyhovujícího zázemí do ulice Ve žlíbku v Horních Počernicích. Ale právě tady se stala po dobu dalších deseti let pojmem pro klienty v oblasti pracovních plošin v ČR. Jak uvedl pan Tomášek, po počátečních, trochu rozpačitých výsledcích a nerozhodném přístupu některých zákazníků k nepříliš známé technice se podařilo firmě stabilizovat růst a vykazovat stále vyšší zisky.
Díky tomu bylo možné uvolnit investice do nového areálu. Rozhodnutí o výstavbě padlo v roce 2002. Za několik málo měsíců byla vypracována studie, získána potřebná povolení k výstavbě na území o rozloze 5500 m2. V dubnu 2003 byly zahájeny první práce. Od té doby téměř neexistovaly problémy, které by mohly tempo stavby zbrzdit. Příkladem operativnosti zúčastněných, včetně samozřejmě pracovníků společnosti ROTHLEHNER byla např. úspora 30 tun oceli při statickém odlehčení ocelové konstrukce hlavního objektu se servisní dílnou. Termín kolaudace dodržel dodavatel stavby přesně, 15. prosince se po osmi měsících výstavby mohla firma stěhovala do nových prostor. Jde o objekt s nepřehlédnutelnou architekturou a s impozantními technickými parametry.

Pracovní plocha se zvětšila téměř desetinásobně, na 670 m2, hala je řešena tak, aby bylo možné využít její světlosti pro zkoušky pracovních plošin. K temperování slouží nízkoteplotní zdroje s ventilací a následným využitím odpadního tepla. Pro manipulaci se stroji je instalován sloupový jeřáb o nosnosti 5 t na 9 m rameni, který je evropskou raritou. K technickému vybavení patří 12tunová nakládací rampa před objektem. Kanceláře vedení společnosti jsou řešeny v prvním podlaží tak, aby umožňovaly bezprostřední a to i vizuální kontakt se servisními prostorami objektu. Jak dále uvedl pan Mannfred Rothlehner, majitel stejnojmenné společnosti, touto vysoce účelovou a krásnou stavbou se podařilo vytvořit jedno z nejlépe vybavených pracovišť firmy. Za tento milník, který dal vzniknout nové centrále považuje důvěru zákazníků v prosperitu společnosti, což dokladuje i prodej více než 500 pracovních plošin za dobu 10 let, zajištěný servis a úspěšnou pronájemní strukturu. V neposlední řadě je nutné zhodnotit i práci všech členů českého zastoupení a vlastní filozofii podniku, která si zaslouží obdiv. Stavbu realizovala stavební firma EKIS z Horních Počernic, vedená panem Smolíkem, podle projektu pana architekta Šarkádyho, koordinátorem stavby byl Ing. Hejhal. Na samotné výstavbě se podílela řada subdodavatelů.
Financování celého projektu se ujala pobočka České spořitelny Praha-sever a osobně ředitel ing. Šuranský, který nabídl optimální řešení financování celého projektu výstavby nového sídla společnosti ROTHLEHNER pracovní plošiny.



Autor: Karel Kurka
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek