Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Široká nabídka zboží a služeb od společnosti Stavební doprava a mechanizace Praha

Zveřejněno: 24. 10. 2007

Společnost STAVEBNÍ DOPRAVA A MECHANIZACE PRAHA, a.s. ( SDM) patří k nejstarším firmám v ČR, které se zabývají prodejem a půjčováním stavební mechanizace včetně souvisejících služeb. V půjčovnách si lze půjčit vše od malé mechanizace pro kutily a zahrádkáře až po pracovní plošiny, závěsné lávky a velké stavební jeřáby. Nosným programem je půjčování a prodej vysokozdvižných pracovních plošin a věžového lešení z hliníkových slitin firmy UpRight, hliníkových závěsných lávek FIXATOR a gumových i plastových shozů na suť KANGURO.

Společnost SDM je držitelem certifikátu řízení jakosti podle ISO 9001:2002. V oblasti své působnosti má pro zákazníky připravenu atraktivní nabídku. Vedle půjčování a prodejů má také vlastní dílenskou výrobu a úpravnu. Přibližme činnost této společnosti konkrétněji.

Obchod

Obchodní činnost SDM se soustředí hlavně na výrobky firem, které společnost zastupuje na českém trhu – UpRight (vysokozdvižné plošiny a hliníkové věžové lešení INSTANT SPAN), FIEL-KANGURO (shozy na suť) a FIXATOR (závěsné lávky). Hliníkové lešení INSTANT SPAN má za studena lisované spoje, na které poskytujeme záruku 10 let. Montáž věže je velice snadná a rychlá, bez použití nářadí. Tyto věže je možné kombinovat s lávkami SPANDECK a vytvářet tak průchozí systém lešení podobný lešení fasádnímu.

Půjčovna malé mechanizace

V nabídce půjčovny malé mechanizace najdete profesionální nářadí pro stavební firmy i nářadí hobby, které je určeno především pro kutily a zahrádkáře. Jedná se hlavně o vibrační techniku, míchačky na beton, ruční nářadí MAKITA, topidla a vysoušeče, pojízdné kompresory, elektrocentrály, vrtací a bourací kladiva, vysavače, dopravníky a mnoho dalších strojů.

Půjčovna Brno

Zde si můžete zapůjčit bednění pro zakládání menších staveb, na stropy i na speciální práce. Další činností je půjčování hliníkového věžového lešení INSTANT SPAN a vysokozdvižných pracovních plošin UpRight, shozů sutě KANGURO i některých menších strojů.

Půjčovna zdvihacích mechanizmů

Půjčovna zdvihacích mechanizmů má v nabídce všechno na stavby, kde je potřeba zvedat materiál, ale i používat mechanizmy pro vlastní práci. Jedná se o stavební výtahy stavební výtahy nákladní a osobonákladní, stavební vrátky a hliníkové závěsné lávky FIXATOR. Dále si zde můžete půjčit hliníkové věžové lešení INSTANT SPAN, ale i rámové lešení BOSTA a shozy sutě KANGURO.

Půjčovna pracovních plošin

Půjčovna pracovních plošin společnosti SDM může v současné době nabídnout celou řadu modelů s pracovní výškou až do 17 m, nosností do 680 kg a s možností pojezdu i ve zvednuté poloze. Některé typy plošin mají boční dosah a jsou i pro použití v terénu. Na všechny tyto plošiny zajišťujeme i dokonalý servis.

Nákladní autodoprava

Zde jde pouze o doplňkovou službu vnitrostátní přepravy kusových nákladů, stavebních strojů a stavebního materiálu.

Mechanická vysokozdvižná pracovní plošina PEDAL LIFT PL-324 – výroba

Jde o kompromis mezi hydraulickými plošinami a věžovým lešením. Pracovní výška je 9,1 m, nosnost 250 kg, hmotnost 290 kg. Zdrojem energie je pouze lidská síla. Tím je zaručen ekologicky naprosto čistý provoz, bez nebezpečí kontaminace hydraulickými kapalinami.

Krátce o firmě

Akciová společnost STAVEBNÍ DOPRAVA A MECHANIZACE byla založena v roce 1992 a od té doby má stálé místo mezi společnostmi poskytujícími služby hlavně stavebním a montážním firmám. Činnost firmy je rozdělena na jednotlivé provozy, které jsou specializovány na určitý druh mechanizace. Vedle hlavní provozovny v Praze má společnost také pobočku v Brně a od roku 2005 také ve Slovenské republice v Trenčíně.



1 Ing. Libor VALENTA, vedoucí obchodu společnosti Stavební doprava a mechanizace Praha a.s. (SDM)
Autor: Ing. Libor Valenta
Foto: Archiv SDM, a.s.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek