Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

SILNIČNÍ VELETRH 2014

Zveřejněno: 29. 9. 2014

V pátek 5. září se v Pardubicích už tradičně konal Mezinárodní silniční veletrh. Letošní ročník byl již třináctý a jako vždy se zúčastnilo mnoho firem z České republiky i hosté ze zahraničí. Návštěvníci i vystavovatelé se mohli těšit pestrému programu, který byl mimo jiné letos obohacen i jiným druhem dopravy než jen té silniční, letos byl prostor věnován i aviatice. Záštitu nad touto akcí přijali hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu Jaromír Dušek.

Silniční veletrh začal v devět hodin ráno a ukončen byl ve čtrnáct hodin. To, že je veletrh úspěšný a oblíbený, bylo patrné už z počtu návštěvníků, kteří zavítali do Pardubic – Doubravic. Návštěvníci, kteří nepracují přímo v silničních oborech, si zde přinejmenším uvědomili, jak důležité jsou všechny práce a produkty spojené se silnicemi, chodníky či dlažbami a kolik úsilí vše obnáší. A jak řekl při zahájení akce náměstek hejtmana Pardubického kraje Jaromír Dušek, stav českých silnic není dobrý. Proto je nutné hledat takové technologie, které by zaručily trvanlivost oprav a také úspory finančních prostředků.

Program

První nedočkaví návštěvníci se v areálu toulali již od deváté hodiny ranní, kdy byl areál otevřen. O hodinu později pak proběhlo slavnostní zahájení na pódiu, kde hosty přivítal krátce Jaromír Dušek a poté i další zástupci organizací silniční dopravy, např. Ministerstvo dopravy ČR, Pardubický kraj, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků a další. Od jedenácté hodiny se vystavovatelé i návštěvníci mohli posilnit na bohatém rautu, který celou akci velmi zpříjemnil.

Vystavovatelé

Obecně byl program zaměřen na prezentace firem z oblasti silničního hospodářství, výrobce a prodejce silniční techniky a stavebních materiálů či na dodavatele dopravního značení i stavební firmy.

Své produkty přijely představit například firmy ACO Stavební prvky spol. s.r.o., České dráhy, a.s., GRANO Skuteč spol. s.r.o., Ivan Doležal, sanace kanalizací a stavební činnost, PRESBETON Nova, s.r.o., Správa a údržba silnic Pardubického kraje a další. Možné bylo zhlédnout i názorné ukázky. Firma Sika CZ s.r.o. předvedla pokládání dlažby a kamených kostek pomocí nové zálivkové a spárovací malty. Názornou prezentaci technologií předvedla i skutečská firma Grano.

Vystavovány byly také silniční stroje a automobily, mimo jiné i nákladní automobily Tatra. Kromě toho byl však letos vystaven i letoun Bleriot, který měl připomenout Pardubice jako kolébku české aviatiky. Právě na tomto typu letounu totiž uskutečnil v roce 1911 pardubický rodák Ing. Jan Kašpar svůj první dálkový přelet, a to z Pardubic do Prahy.

Celkově byl letošní silniční veletrh zdařilý a vystavený letoun Bleriot byl zajímavým zpestřením. Proto se už nyní můžeme těšit, jaká novinka nás bude čekat na příštím ročníku.

¹) Zpracováno z tiskových podkladů Máša agency, s.r.o.
Autor: Zuzana Fajfrová
Foto: Zuzana Mrázková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek