Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Servisujte své stroje u firmy K&W Drive Systems

Zveřejněno: 19. 7. 2017

Česká pobočka K&W Drive Systems zajišťuje prodej a servis spalovacích motorů MTU a průmyslových motorů Mercedes-Benz včetně diagnostiky a prodeje originálních náhradních dílů. U stavebních a těžebních strojů jde o motory řady 900, 1000, 1300, 1500 a 1600, o motory řady 460, 501, 502 emisních skupin EU Stage IIIB, Stage IV vybavených technologií AdBlue.

Mateřská společnost, K&W Drive Systems (www.kwds.at), je dynamická rakouská firma, která se věnuje konstrukci a stavbě stojů, dodávkám pohonných systémů a industriálním aplikacím se spalovacími motory a automatickými převodovkami pro On a Off-Highway použití. Dodává též pohonné systémy a technologické nástavby pro armádu a vozidla se speciálním využitím. Firma je oficiálním distributorem značek MTU a Detroid Diesel, pro které kromě poradenství, prodeje a školení zajišťuje též komplexní služby v podobě distribuce náhradních dílů, servisu, údržby a generálních oprav.

K&W Drive Systems v ČR

Česká pobočka K&W Drive Systems zajišťuje servis na území České republiky. Servisní technici prošli školícím systémem MTU a mají certifikáty pro údržby a opravy.

Disponuje diagnostikou pro zjišťování závad průmyslových motorů Mercedes Benz a MTU, které jsou dodávány pro stavební, těžební a zemědělské stroje. Jde o motory řady 900, 1000, 1300, 1500 a 1600, o motory řady 460, 501, 502 emisních skupin EU Stage IIIB, Stage IV vybavených technologií AdBlue. Používá vlastní diagnostiku „Minidiag” a ID4XMO –„XENTRY”.

Výhradní zástupce MTU a Detroit Diesel

MTU, člen skupiny Rolls-Royce Power Systems, je jedním z předních světových výrobců velkých dieselových motorů a kompletních pohonných systémů. Motory MTU se využívají v průmyslových aplikacích a ve velkých strojích (lodě, těžké stavební stroje, zemědělská technika, kolejové vozy). K&W Drive Systems je, jak již bylo uvedeno výše, výhradním zástupcem firmy MTU pro ČR, kde kromě prodeje zajišťuje také servis a prodej originálních náhradních dílů.

Výroba motorů trvá více než 100 let, od r. 1909 - kdy se firma jmenovala Maybach Motorenbau a její motory poháněly vzducholodě Zeppelin. Firma byla vždy význačným výrobcem motorů. Od r. 1960 se jmenuje MTU – Motoren Turbinen Union. Dodává motory pro lodě, armádu, energetiku, železniční dopravu a průmysl tedy i stavební stroje, jeřáby, bagry..

Motory MTU pohánějí dampry Liebher, Terex, Belaz.

Společnost Detroit Diesel vyrobila od roku 1938 více než 5 milionů motorů, z nichž více než 1 milion je stále v provozu po celém světě.

Spolehlivý provoz vašich strojů

Ve stavebnictví, při těžbě nebo v jiných průmyslových aplikacích jsou vyžadovány robustní, výkonné a úsporné motory, které jsou schopné pracovat za každého počasí a to i v extrémních okolních podmínkách (teplo/chlad, prach, vlhkost nebo chlad). Jak u strojů, tak i u stacionárních aplikací je zároveň potřeba maximálně eliminovat drahé prostoje vznikající z důvodu poruch.

Je dobré vsadit na kvalitní motory, které se snadno udržují, mají dlouhé servisní intervaly a samozřejmě také splňují nejnovější emisní normy.

Podstatný je však i servis. Proto je česká pobočka K&W Drive Systems schopna převzít pravidelnou údržbu strojů u zákazníka a zajistit dodávku originálních náhradních dílů a provozních látek.

Disponuje opravárenským zázemím na adrese Tovární 220, areál firmy TOS Žebrák, 267 53 Žebrák.

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek