Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Sekačka travních porostů firmy Zbyněk Lazar s.r.o.

Zveřejněno: 5. 11. 2006

Bezpečný provoz na pozemních komunikacích vyžaduje kvalitní povrch vozovky a upravené příkopy a travní pásy okolo komunikací. Velkým pomocníkem jsou sekačky přizpůsobené těmto podmínkám a osazené na patřičném nosiči, kterým je v případě firmy Zbyněk Lazar s.r.o. speciální traktor Claas Ergos.

Zbyněk Lazar s.r.o.

Společnost Zbyněk Lazar s.r.o. zajišťuje kompletní distribuci náhradních dílů na veškerý sortiment novopacké firmy Silniční technika, a.s. Od roku 2005 úzce spolupracuje s jičínskou firmou KOBIT s.r.o., pro kterou zajišťuje smluvní servis včetně prodeje náhradních dílů a strojů v oblasti Moravy. Převážná část dílu je skladem, díky tomu jsou velmi krátké dodací lhůty, v případě větších odběrů je doprava zdarma. Dodává také nože na příkopové sekačky a mulčovače a ocelové, ocelolitinové i pryžové břity na sněhové radlice.

Společnost Zbyněk Lazar s.r.o. prodává i traktory Renault Ergos včetně nové příkopové sekačky a masivních sněhových radlic vlastní výroby.

Sekačka travních porostů

Tato sekačka je určena k odstraňování travních porostů a náletových dřevin. Její pracovní záběr je 1 300 mm a dosah až 6 200 mm od osy traktoru, její hmotnost činí 1 500 kg. Je konstruována k osazení na speciální traktor Claas Ergos. Její uložení zajišťuje výborný přehled při práci i přepravě. Rychloupínací cepová hlava umožňuje připravit traktor během okamžiku k práci s jiným nářadím v zadním závěsu nebo na vývodovém hřídeli. Cepový nástroj je vybaven masivními Y noži. Druhé rameno je chráněno hydraulickou pojistkou proti poškození. Plovoucí poloha ramene usnadňuje kopírování terénních nerovností.

Claas Ergos 446 Hydroshift 90 PS

Tyto traktory jsou speciálně uzpůsobeny pro komunální účely. Mají větší rozvor kol o 250 mm, to umožňuje montáž sekačky na traktor s poháněnou přední nápravou. Navíc je prosklení pravé strany kabiny provedeno z polykarbonátu bez sloupku pro lepší výhled. Traktor pohání přeplňovaný naftový čtyřválec o maximálním výkonu 66 kW a točivém momentu 367 Nm ve spojení s hydrostatickou převodovkou. Obsluha může volit ze tří režimů pojezdu: doprava, sekačka, nakladač. Pojezdová rychlost je plynule regulovatelná v rozsahu 0 – 40 km/hod. Díky systému Revershift lze řadit zpětný chod pod zatížením beze spojky.


Traktor Claas Ergos 446 Hydroshift 90 PS se sekačkou travních porostů

Traktorové sněhové radlice

Pro zimní období jsou vyráběny sněhové radlice, které si poradí s čtvrtmetrovou vrstvou sněhu či břečky na vozovce. Jsou v provedení ČERT – 3000 k montáži na přední tříbodový závěs traktoru nebo čelní upínací desku DIN a RTS – 3000 pro traktory se zadním tříbodovým závěsem kategorie II. Obě varianty mají pracovní záběr 2 600 mm.

Další informace Vám rádi sdělí zástupci firmy Zbyněk Lazar s.r.o.




1 Zpracováno dle firemních podkladů
Autor: Ing. Petr Volf
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek