Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Roadpad – nový audio a navigační systém Renault Trucks

Zveřejněno: 8. 11. 2018

Modelové řady Renault Trucks T, C a K mohou být nově vybaveny novým audio a navigačním systémem s názvem Roadpad, který funguje jako palubní asistent, umožňující řidičům poslech hudby, používání mobilního telefonu pomocí hands-free sady, bezpečné řízení a používání navigace.

Vozidla modelové řady Renault Trucks T, C a K jsou vybavena sekundárním 7palcovým dotykovým displejem s vysokým rozlišením, který obsahuje nový audio a navigační systém Roadpad. Jediné zařízení tak nabízí navigaci pro nákladní vozidla, možnost poslechu hudby, kamery a hands-free sadu. Roadpad je dokonalým společníkem pro řidiče na cestách.

Roadpad usnadňuje práci řidičům díky integrované navigaci pro nákladní vozidla TomTom, která obsahuje mnoho funkcí jako například možnost prohlížet trasu v 2D nebo 3D zobrazení nebo možnost získat aktuální informace o silničním provozu.

Jak Roadpad funguje

Se systémem Roadpad jsou cesty příjemnější a jízda bezpečnější, protože se přizpůsobuje životnímu stylu řidiče. Roadpad nabízí možnost spárování hned dvou telefonů současně, takže řidič může pomocí hands-free sady používat svůj služební i soukromý telefon. Řidič si musí zvolit prioritní telefon, kterým prochází své kontakty nebo uskutečňuje odchozí hovory. Příchozí hovory nebo textové zprávy mohou přijímat oba telefony. Volba prioritního zařízení může být jednoduše změněna prostřednictvím menu.

Roadpad umožňuje řidiči procházet seznam uložených skladeb, aniž by se přestal soustředit na dění na silnici, protože systém poskytuje přístup k platformě Deezer. Řidič má možnost poslouchat svoji oblíbenou rozhlasovou stanici ve formátu DAB+ (Digital Audio Broadcasting), který nabízí optimální kvalitu zvuku. V neposlední řadě pak Roadpad nabízí snadný přístup k aplikaci předpovědi počasí nebo aplikaci Google Maps.

Pro ještě větší bezpečnost řidiče, jeho nákladu a ostatních účastníků provozu nabízí Roadpad dokonalou viditelnost díky předpřípravě pro instalaci čtyř kamer. Boční kamery nabízí optimální viditelnost, zatímco zadní kamery přispívají k většímu pohodlí při práci, zvláště při připojování návěsů.

Autor: Tereza Porubová
Foto: Renault Trucks
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek