Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Renault Trucks & MKR Adventure days 2018

Zveřejněno: 15. 10. 2018

Na pět stovek významných evropských zákazníků značky Renault Trucks přivítali zástupci Renault Trucks a týmu MKR na akci Adventure days 2018 v Česku začátkem září.

V průběhu „dobrodružných dní“ Renault Trucks účastníci z řad novinářů a zákazníků měli příležitost absolvovat ukázku jízdy v soutěžních podmínkách s hvězdnou posádkou ve speciálech MKR

Dobrodružství a adrenalin byly náplní setkání v lomu Kosov u Berouna, pár desítek kilometrů do Prahy, s vozidly modelové řady Renault Trucks a speciály pro dálkové automobilové soutěže.

Mario Kress, který se proslavil stavbou a provozováním závodních okruhových kamionů, se nyní věnuje technice pro rallye. Spolupráce s automobilkou uzavřená v roce 2010 se úsilím obou partnerů stále upevňuje a přináší oběma stranám nové technické a technologické poznatky z oboru motorů, hnacích řetězců a prvků prověřovaných extrémními podmínkami.

Jízda v soutěžních podmínkách

V průběhu „dobrodružných dní” Renault Trucks měli účastníci z řad novinářů a zákazníků příležitost absolvovat ukázku jízdy v soutěžních podmínkách s hvězdnou posádkou ikonického týmu ve složení Martin van den Brink (za volantem speciálu Renault Sherpa) a Gert Huzink (za volantem speciálu Renault K 520). Tentokrát byla předváděcí trať vedena nikoliv v písečných dunách na česko-slovenském pomezí jako v minulých ročnících, ale na kamenitém povrchu vytěženého lomu.

Trasa procházela mezi jednotlivými patry lomu a místy byla opravdu adrenalinovým zážitkem, zvláště stoupání prověřila motory a řidičské umění pilotů.

Vyzkoušení těžkého stavebního sklápěče Renault K 480 8×4

Kdo ale měl zájem spíše o sériovou produkci Renault Trucks, mohl si na méně náročné a také kratší trase vyzkoušet standardní těžký stavební sklápěč Renault K 480 8×4 s jednostrannou vanovou korbou Molčík. Hosté mohli pod dozorem instruktorů otestovat své schopnosti za volantem na předváděcím terénním okruhu, nebo si mohli zdokonalit své jezdecké umění na stanovištích simulátorů.

Odborné semináře a prohlídky

Profesionálové v oboru dopravy pro stavebnictví pak využili příležitost k odborným diskusím s experty Renault Trucks při několika odborných seminářích.

Semináře byly doplněny prezentacemi vozidel Renault Trucks modelových řad T, C a K a s nimi souvisejících servisních a poprodejních produktů. Zaměření bylo věnováno těžké stavební a dálkové dopravě spolu s odpovídajícími nástroji a službami usnadňujícími dosahování významně lepších výsledků v ziskovosti a redukci provozních nákladů.

Další technika

Vedle čistě stavebních speciálů si ale mohli návštěvníci také podrobně prohlédnout tahač Renault Trucks T 520 určený pro mezinárodní dálkovou dopravu, nosič kontejnerů Renault Trucks D 2.1 či soupravu Renault Trucks T 440 s návěsem pro přepravu sypkých hmot.

Autor: Mgr. Jiří Krenar
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek