Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Renault Trucks D 2019: úspora paliva až o 7 %

Zveřejněno: 7. 3. 2019

Renault Trucks představuje svoji inovovanou distribuční řadu, modely Renault Trucks D a D Wide ve verzi 2019. Vozidla mají vylepšenou aerodynamiku, jízdní komfort a jsou vybavena novými motory Euro 6 Step D. Kombinace tohoto nového vybavení a inovovaných motorů přispívá k nižší spotřebě paliva až o 7 % v porovnání s předchozí generací.

Motorizace Euro 6 Step D

Motory DTI 5, DTI 8 a DTI 11 modelů Renault Trucks D a D Wide již nyní splňují emisní normu Euro 6 Step D, která vstoupí v platnost 1. září 2019, prošly modernizací, jejíž součástí je i filtr pevných částic nové generace.

Pro optimalizaci spotřeby pohonných hmot jsou motory DTI 5 a DTI 8 vybaveny novým řídicím programem. Všechna pomocná zařízení byla rovněž inovována: Renault Trucks D a D Wide jsou opatřeny novým systémem chlazení oleje a nízkotlakým vodním čerpadlem.

Vylepšená aerodynamika

Nedávná testování, která provedla značka Renault Trucks na svém prototypu laboratorního vozidla Urban Lab 2, prokázala, že optimalizovaná aerodynamika je jedním z klíčových aspektů pro snížení spotřeby paliva a CO2 u distribučních vozidel, zejména pokud jsou nasazena do provozu v příměstských oblastech.

Proto byla rovněž u vozidel Renault Trucks D a D Wide aerodynamika přepracována, aby se vylepšilo proudění vzduchu a tím výrazně snížila spotřeba paliva. Distribuční modely verze 2019 jsou vybaveny novými bočními deflektory a novým nastavitelným střešním deflektorem, který je přizpůsoben pro montáž různých typů nástaveb díky možnosti seřízení do 12 různých pozic.

Bezpečnost a jízdní komfort

Pro zvýšení bezpečnosti a jízdního komfortu jsou nyní modely Renault Trucks D a D Wide vybaveny novými pomocnými asistenty řízení. Adaptivní tempomat (ACC) umožňuje automaticky udržet bezpečnou vzdálenost od vpředu jedoucího vozidla pro plynulejší jízdu v hustém provozu a současně snížit únavu řidiče. Nastavitelný omezovač rychlosti (ASL) je také součástí nabídky. Ovládání těchto dvou systému je umístěno v dosahu řidiče, což umožňuje bezpečnější a efektivnější jízdu. Kombinace těchto inovací a vybavení umožňuje dosáhnout až o 7 % nižší spotřeby pohonných hmot v porovnání s předchozí generací vozidel.

Renault Trucks D a D Wide 2019 je možné od nynějška objednávat. Vozidla lze provozovat na čistou bionaftu (až B100) a jsou k dispozici také ve verzi s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG).

Autor: Tereza Porubová
Foto: Renault Trucks
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek