Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Rekordní zakázka na vozíky Jungheinrich s Li-Ion technologií

Zveřejněno: 8. 9. 2017

Jungheinrich, leader v oblasti vnitropodnikové logistiky, získal rekordní objednávku na více než 1 000 vozíků vybavených Li-Ion bateriemi. Dodávky jsou určeny pro Velkou Británii, Francii, Itálii a Německo, jméno zadavatele zůstává utajeno.

Jungheinrich získal velkou zakázku na více než 1 000 vozíků vybavených Li-Ion technologií. Jedná se o největší objednávku na vozíky s Li-Ion bateriemi, jaká kdy byla zadána v celosvětovém měřítku. Pro Jungheinrich je to objemově největší objednávka v celé jeho 65leté historii.

Velký mezinárodní zákazník, jehož jméno zůstává utajeno, vybaví v příštích měsících sklady a odbytová centra ve Velké Británii, Francii, Itálii a Německu. U více než 700 objednaných vozíků se jedná o vertikální vychystávací vozíky pro použití ve skladech s úzkými uličkami. „Jungheinrich je nesporně číslem jedna ve výrobě vozíků s Li-Ion bateriemi,” vysvětluje dr. Lars Brzoska, člen představenstva Jungheinrich AG, a pokračuje: „Tato zakázka je milníkem v oblasti elektromobility a potvrzuje bezkonkurenční postavení společnosti Jungheinrich v Li-Ion technologii.

Standardy Jungheinrich

Jungheinrich je v současnosti jediným výrobcem vozíků na světě, který vyrábí vlastní Li-ion baterie. Ve srovnání s konvenčními olověnými bateriemi umožňuje použití Li-Ion technologie výrazné zvýšení výkonu. Baterie vyráběné v závodě v Norderstedtu v Německu jsou inteligentní a umí komunikovat s vozíkem a nabíjecím přístrojem. V uplynulých třech letech Jungheinrich ročně ztrojnásobil odbyt Li-Ion baterií. Kvůli neustále rostoucí globální poptávce plánuje koncern značné zvýšení výrobní kapacity. „V současnosti nemá žádný výrobce zařízení pro vnitropodnikovou logistiku v provozu více vozíků s Li-Ion bateriemi než Jungheinrich. Jsme na prvním místě v této technologii a určujeme její standardy. Jen Jungheinrich nabízí kompletní systém od nabíjecích přístrojů přes baterie až po samotné vozíky od jednoho výrobce. Vysoký výkon Li-Ion baterií umožní použití elektrických pohonů i v těch oblastech, kde dnes zpravidla vládnou spalovací motory,” vysvětluje dr. Brzoska.

Další výhody

Kromě vysokého výkonu patří k výhodám Li-Ion technologie rychlé časy nabíjení, minimální potřeba údržby a velmi dlouhá životnost. Díky rychlému a krátkému mezinabíjení je možné dosáhnout téměř nepřetržitého provozu flotily 24 hodin a 7 dní v týdnu. Časově náročná výměna u Li-Ion baterií odpadá. Není ani nutné pořizovat druhé baterie a výměnná zařízení. Protože z Li-Ion baterií neunikají žádné kyseliny ani plyny, není zapotřebí používat pro nabíjení žádné speciální prostory s drahými odsávacími zařízeními.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek