Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Rekordní rok 2019 pro Doosan Bobcat v regionu EMEA

Zveřejněno: 28. 4. 2020

Společnost Doosan Bobcat EMEA oznámila rekordní výsledky za rok 2019. Celkové prodeje produktů značek Doosan Bobcat a Doosan Portable Power v roce 2019 vzrostly ve srovnání s předchozím obdobím o 12,8 % na hodnotu 863 milionů EUR (23 mld Kč). Celkový nárůst globálních prodejů dosáhl 7,2 % – díky obzvláště vysoké výkonnosti právě v Evropě a v Severní Americe.

V roce 2019 společnost Doosan Bobcat EMEA zaznamenala rekordní prodejní čísla u teleskopických manipulátorů

Celkový meziroční růst počtu prodaných kusů strojů Bobcat činil 11,0 %. Prodeji smykem řízených nakladačů dosáhl nárůstu dokonce o 12,7 %. Bobcat se tak stal jedničkou na trhu, kdy prodal více smykem řízených nakladačů než všechny konkurenční společnosti dohromady. „Významný nárůst o 7,1 % jsme zaznamenali u minirypadel a k pozoruhodnému zvýšení o 15,2 % došlo u prodeje kompaktních pásových nakladačů. V roce 2019 jsme také zaznamenali rekordní prodejní čísla u teleskopických manipulátorů a rypadlo-nakladačů s nárůstem přibližně o 16,7 %, respektive o 37,2 %,” píše se v tiskové zprávě shrnující minulý rok.

Uvedení nových produktů na trh a výhled pro rok 2020

Mike Vought, produktový ředitel společnosti Doosan Bobcat EMEA, uvedl: „Inovace produktů je naším hlavním záměrem a hnacím motorem na cestě k naší vizi – stát se lídrem v oboru kompaktních zařízení. Abychom tuto vizi uskutečnili, představíme bezprecedentní počet nových produktů a technologií. V roce 2020 uvedeme na trh 48 nových nebo podstatně vylepšených produktů v osmi různých produktových kategoriích, z nichž některé budou v rámci značky Bobcat zcela nové.

V letošním roce inovuje i sesterský Doosan Infracore, kdy například uvedl na trh nová 50tunová pásová rypadla DX490LC-7 a DX530LC-7 splňující požadavky normy Stage V. Rypadla poskytují výrazně vyšší výkon ve srovnání s předchozími modely Stage IV a nastavují nový standard pro třídu 50 tun. Stroje nabízejí sílu a produktivitu potřebnou pro práce v náročných podmínkách, jako jsou rozsáhlé zemní práce, přesouvání horniny, demolice budov, budování infrastruktury, dobývání a těžba nerostů, silniční stavby i běžné stavební projekty.

U obou strojů jsou nyní k dispozici čtyři režimy výkonu, které pomáhají zjednodušit obsluhu nových rypadel ve srovnání s komplexnějším výběrem osmi režimů výkonu a kombinací SPC u předchozí generace strojů. Obsluha může nastavit režim výkonu (P+, P, S nebo E) v jednosměrném i obousměrném pracovním režimu.

Krátce o společnosti

Společnost Doosan Bobcat EMEA vyrábí přibližně třetinu celosvětové produkce strojů Bobcat. Patří sem kompaktní strojní zařízení a zemědělské stroje, jako jsou smykem řízené nakladače, kompaktní pásové nakladače, minirypadla, teleskopické manipulátory a bohatá nabídka více než 130 druhů přídavných zařízení. Společnost vyrábí rovněž přenosná elektrická zařízení pod značkou Doosan Portable Power, mimo jiné vzduchové kompresory, osvětlovací stožáry a generátory.

Od roku 2007 nalezneme jeden z výrobních závodů společnosti také v České republice. V Dobříšském areálu se vyrobí 80 % strojů určených pro zmíněné trhy v Evropě, Africe a na Středním Východě.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Doosan
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek