Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

První celosvětové setkání nezávislých distributorů firmy Carraro

Zveřejněno: 9. 10. 2008

Koncem března 2008 se v Itálii poprvé konalo celosvětové setkání nezávislých distributorů firmy Carraro group. Tato dynamická průmyslová skupina vyvíjí, navrhuje a vyrábí převodové systémy a komponenty hlavně pro zemědělskou a stavební mechanizaci, částečně pak pro manipulační a dopravní mechanizaci.

Ve dnech 26.–28. března 2008 se účastnili pracovníci B.Z. Agency pod vedením pana Romana Protivy „Prvního celosvětového setkání nezávislých distributorů firmy Carraro” v městě Meldola Itálie, konané ve školicím středisku firmy CEREDI, kterého se zúčastnili zástupci 35 distributorů z celého světa.

Předmětem setkání bylo školení, které bude mít pravidelný charakter a mělo by účastníkům postupně umožnit, mimo již prováděnou distribuci náhradních dílů a komponentů, zahájení vlastní servisní a opravárenské činosti na všech produktech fy Carraro.

Školení, které vedl vedoucí marketingu a prodeje fy Carraro pan Stefano Image, bylo zaměřeno na teoretickou část a praktickou instruktáž o provádění oprav celků čtyřstupňové převodovky Carraro s řazením pod zatížením a předních náprav Carraro pro zemědělské a stavební účely za použití speciálního nářadí uloženého v „Zákaznickém portálu” pro nákup náhradních dílů (dále jen ND) včetně manuálu montáže a demontáže.

Pro doporučení vybavenosti servisního vozidla byl v průběhu školení firmou CEREDI přistaven mikrobus vybavený kompresorem pro ověření funkcí spojek předních náprav, generátorem pro seřízení a ověření funkce odpružené nápravy, jeřábovou kočkou na výsuvném rameni pro manipulaci s nápravami a skříněmi se zásuvkami pro speciální nářadí a ND.

V rámci školení pan Stefano Image provedl všem posluchačům demonstraci ovládání skladového systému formou přenosu z počítače na promítací plátno, vyhledání součástí dle čísla nápravy nebo vyhledání ND podle značky a originálního čísla katalogu ND finálního výrobku. Tento systém, který je neustále aktualizován, umožňuje distributorům získat okamžitou informaci o požadovaném dílu, jeho dostupnosti i ceně. Obsahuje vyčerpávající seznam katalogů ND jednotlivých náprav, technický popis, montážní postupy při opravách atd.

Odpoledne třetího dne školení při návštěvě centrálního skladu náhradních dílů firmy Carraro v Rovigu vedoucí distribučního centra pan Dominico de Fazio společně se slečnou M. Papa provedli instruktážní prohlídku, při které účastníci školení byli seznámeni s tokem součástí ND od příjmu až po expedici, se zajištěním dvojí kontroly, až do místa určení. Při uplatnění objednávky do 13. hodiny jsou v případě potřeby díly z výrobního závodu zajišťovány k expedici pro příští den.

Způsob dopravy je řešen ve spolupráci s distributorem a umožňuje dodávky přímo konečnému zákazníkovi do 48 hod.

Školení mělo vysokou profesionální úroveň a bylo dalším krokem ke zlepšení spolupráce výrobce-distributor, což by se mělo projevit ve vyšší spokojenosti zákazníků.

Autor: Ing. Jaroslav Zapářka
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek