Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Profesionálové recyklují s RUBBLE MASTER

Zveřejněno: 9. 1. 2015

Kompaktní drtiče RUBBLE MASTER umožňují efektivní zpracování stavební suti a kamene přímo na místě. Různé zbytkové materiály z demolic betonových konstrukcí a stavebního odpadu mohou být recyklovány ve vysoce kvalitní stavební nebo podkladový materiál.

To také dobře vědí odborníci ze společnosti ZBYTOVSKÝ s.r.o., která se již více než dvacet let specializuje na zemní práce, autodopravu a také recyklace.

Koupit nebo pronajímat?

Jak již bylo řečeno, pražská firma ZBYTOVSKÝ s.r.o. je známá především jako specialista na zemní práce. Využívá stavební stroje předních výrobců Caterpillar a JCB. K dopravě a úklidovým pracím na staveništích slouží nákladní automobily SCANIA, TATRA, MAN a AVIA.

Nikoho proto nepřekvapí, že si pro recyklace materiálu vybrala také velmi známou a úspěšnou značku – RUBBLE MASTER. Potřebu recyklace stavebního materiálu firma v minulosti řešila krátkodobými pronájmy různých drtičů, nevyhovovala jí však závislost na poskytovatelích služeb. Od chvíle, kdy si vyzkoušeli ve firmě mobilní odrazový drtič RUBBLE MASTER RM80GO!, začali uvažovat o koupi drtiče této značky. Vzhledem ke vzrůstajícímu množství materiálu a stále větší nutnosti jeho recyklace v letošním roce zakoupili mobilní drtič RUBBLE MASTER RM70GO!, se kterým mohou kontinuálně a flexibilně zpracovávat materiál dle vlastní potřeby a také případně vyjíždět za prací na menších zakázkách. Ve firmě oceňují především okamžitou provozuschopnost drtiče a nenáročné přepravní vlastnosti stroje díky jeho nízké hmotnosti a kompaktním rozměrům.

Tab. 1: Technické parametry odrazového drtiče na pásovém podvozku RM70 GO!

Výkonaž do 120 t/h podle druhu materiálu
Vstupní velikost materiáludélka hran max. 600 mm
Vstupní otvor760 × 600 mm
Drticí jednotkaRUBBLE MASTER HMH odrazový drtič se 2 nebo 4 odrazovými deskami
Obsluhajedna osoba prostřednictvím rádiového ovládání pro provoz drcení a jízdy
Podávací jednotkaAsymetrická vibrační násypka 2 m3 se 2 nevyváženými motory 3,1 kW
výška nakládání: 2 660 mm
užitná délka nakládání a šířka: 2 500 × 1 800 mm
Feed Control System pro automatický provoz závislý na zatížení drtiče
obložení proti opotřebovávání Hardox 400
Předsíváníúčinné předsívání prostřednictvím roštu v násypce
plocha roštu 1 050 × 700 mm
vynášení na hlavní vynášecí pás prostřednictvím plně integrovaného
bypasového žlabu
Vynášecí pás pro konečný produktohybný pás 800 mm široký, hydraulicky složitelný do transportní polohy
výška shozu 2 750 mm
Pohonný agregátDeutz dieslový motor, 4-válcový, 103 kW při 2 150 Upm
TIER 3a/COM IIIa certifikovaný, třífázový proud − synchronický generátor
40 kVA 400 V, elektrické připojení 230 V a 400 V pro externí spotřebiče až do 15 kVA
Release SystemK odstranění blokád v drtiči
RozměryTransportní pozice (š × v × d): 2 300 × 2 610 × 8 340
Pracovní pozice (š × v × d): 2 300 × 2 720 × 10 290
Hmotnost19 500 kg

Mobilní drtič RM70 GO!

Pásový drtič RM70 GO! je vhodný pro nasazení v citlivých zónách, pro malé a střední stavby v centrech měst. Vzhledem k hmotnosti méně než 20 tun a díky jeho rozměrům jej lze rychle naložit a transportovat na libovolné pracoviště (horský terén, stísněné městské prostory apod.).

Extrémně přizpůsobivý drtič vyrobí ze stavební suti, asfaltu, betonu a středně tvrdého přírodního kamene až 120 t kvalitního materiálu za hodinu. Všechna případná výztuhová ocel je oddělena od zpracovávaného materiálu uvnitř drtiče a odstraněna z agregátu výkonným magnetickým separátorem. Stroje se značkou RUBBLE MASTER jsou garantem snadného ovládání, vysokého výkonu, nízkého příkonu a bezpečné práce. Lze je nasadit i v extrémním prostředí. Využívají nejmodernějších konstrukčních prvků, patentů a vtipných konstrukčních řešení, a to zejména u exponovaných nebo problémových partií mobilních drtičů. Za dvaadvacet let své činnosti prodala společnost RUBBLE MASTER po celém světě více než 1 600 kompaktních mobilních drtičů.

Předání stroje RM70 GO! firmě ZBYTOVSKÝ s.r.o.
Předání stroje RM70 GO! firmě ZBYTOVSKÝ s.r.o.
¹) Zpracováno z tiskových podkladů firmy a informací pana Michaela Novaka
Autor: Ing. Hana Solařová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek