Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Společnost Arte pořádala předváděcí turné firem KAISER a KRAMER

Zveřejněno: 28. 2. 2007

V průběhu čtyř dnů – od 7. do 10. 11. 2006 – a na čtyřech místech ČR pořádala společnost Arte s r.o. předváděcí turné strojů firem KAISER AG a KRAMER. Od firmy KAISER to byly kráčivé bagry Keiser, tzv. pavouci, a od společnosti KRAMER řada čelních kolových nakladačů a kompaktní nakladač Kramer 280.

Kdy a kde se turné konalo?

Turné probíhalo ve čtyřech dnech 7. – 10. 11. 2006 od 9 do 15 hodin a na čtyřech různých místech tak, že místa pokrývala celou ČR. Pro zájemce o tyto stroje bylo velmi pohodlné se na některé z míst dostavit a vidět je přímo v nasazení.

Nezvěstice, 7. 11. 2006

Tím prvním předváděcím místem byla obec Nezvěstice, která se nachází cca 11 km od Plzně. Zde se ve spolupráci s Alimex Nezvěstice a.s. využilo prostoru místního kravína a předvádělo se zde především využití strojů při práci v zemědělství. Zvláště se zde osvědčil Kramer 280, který díky své škále přídavných zařízení (má jich okolo 50) předvedl vyčištění stájí a následně rozsyp slámy do prostorů, které již byly vyčištěny od hnoje, ve velmi krátké době. Stroj se ve stájích pohyboval velmi rychle a bezpečně. Především šíře stroje (pouhých 1,5 m) a výborný výhled z kabiny zde byly velikou výhodou. Další předností kompaktního nakladače Kramer 280 byla možnost obsluhy ze stroje vystoupit/nastoupit z obou stran. A co ještě dodat? V kabině mohl pohodlně sedět i robustnější řidič. Nechybělo ani topení v kabině a nebo větrání.

Nučničky, 8. 11. 2006

Druhým dnem a místem se stal písník Nučníky. Akce byla pořádána ve spolupráci s GLAREA Nučničky.

Běleč, 9. 11. 2006

Třetím místem se stal písník společnosti STAVOKA Hradec Králové a.s. v Bělči u Hradce Králové. Protože naše redakce sídlí v Hradci Králové, vydali jsme se na akci sem. Přijeli jsme brzy ráno, abychom si všechny stroje mohli řádně prohlédnout, co nejvíce se o nich dozvědět a samozřejmě je i nafotit. Na předváděcí akci nás především zaujal kompaktní nakladač Kramer 280. Mohli jsme se pohodlně usadit do kabiny tohoto stroje, vyzkoušet si jeho jednoduchou obsluhu, přesvědčit se na vlastní oči o výborném výhledu z kabiny atd. Zkušený řidič nám následně předvedl, co takový stroj umí na nestabilním povrchu. Tím byla obrovská čerstvě navezená hromada hlíny, do které navíc pršelo. Nakladač hbitě hromadu vyjel, s naloženou lžicí se na ní otočil, zacouval. Zde se projevila obrovská výhoda stroje, která souvisí s tím, že těžiště stroje je v každé poloze na stejném místě.

Dalšími stroji, jež jsme mohli vidět při práci, byly kráčivé rypadlo (bagr) KAISER S2, kráčivé rypadlo (bagr) KAISER S1, dále čelní kolové nakladače Kramer 4009 a 750T.

Předváděcí akce se nám velmi líbila a i podle rozhovoru s přítomnými jsme se dozvěděli, že předvedení strojů tímto způsobem je tou nejlepší variantou. Navíc se zájemce může na předváděcí akci osobně seznámit i se zástupci firem, kteří stroje prodávají a též se starají o záruční a pozáruční servis.

Slavkov u Brna, 10. 11. 2006

Posledním místem se stala stavba LITAVA ve Slavkově u Brna. Akce probíhala ve spolupráci s Ekostavby Brno a.s. I zde bylo co k vidění a počasí se vydařilo.

Krátce o společnosti Arte

Arte, spol. s r.o. prodává výkonné čelní nakladače Kramer, kráčivá rypadla a komunální techniku KAISER. V nabídce je také kamerová průmyslová technika itv, laserová měřicí technika Quante, generátory Honda a Endress, měřiče zhutnění MBW a motory Farymann. V případě zájmu o výše zmíněnou technologii společnost Arte kontaktujte. Rádi Vám stroje předvedou nebo i zapůjčí k bezplatnému odzkoušení.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Ivo Khol, Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek