Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 21.5. – svátek slaví Monika

Představujeme společnost ORBIT – ELEKTRO

Zveřejněno: 23. 9. 2009

Společnost ORBIT – ELEKTRO s.r.o. se zabývá především automatizací výrobních procesů. V roce 1993, kdy byla firma založena, se zaměřovala na servisní činnost na elektrickém zařízení NN a VN. Dnes se firma snaží nabídnout zákazníkům kvalitní a přitom cenově dostupné zařízení, které zlepší, doplní nebo rozšíří stávající technologické vybavení zadavatele.

Kompletní projekce a dodávky

V tomto oboru nabízí firma ORBIT – ELEKTRO kompletní projektové zpracování, zohledňující především požadavky zákazníka a také nejnovější poznatky z oboru elektrotechnologií. Jejími partnery jsou přední světoví i domácí výrobci řídících systémů a elektrotechnických prvků, jejichž produkty splňují nejvyšší nároky na kvalitu a spolehlivost.

Spojení řídících silnoproudých a ovládacích jednotek společně s kvalitní montáží tvoří systémy, které bezproblémově fungují u mnoha celků a strojů. Těmi jsou kompletní elektrotechnologická vybavení zpracovatelských linek na úpravu nerostů, drtiče kameniva, vibrační podavače, systémy obaloven a betonáren. Standardní dodávky je možno specifikovat a upravit dle požadavků zákazníka na řízení celých výrobních linek, včetně měření hladin a množství pevných i kapalných materiálů, indikátorů kovových předmětů na dopravnících a další senzoriky a automatizace. Velkou devizou společnosti je zcela samostatné zajištění veškerých dodávek od projektu, přes automatizaci až po vlastní montáž a uvedení do provozu končící revizí díla. Všechny potřebné obory činnosti jsou zajištěny vlastními zaměstnanci. Dodávky kompletního vybavení technologických linek nebo jejich částí jsou zajišťovány přímo pro investora BAUHOLDING a.s., ZAPA beton, SKANSKA, České Štěrkopísky s.r.o., České Dráhy atd. nebo jako subdodávka pro firmy KOOL Trading, SANDROCK ČR, METSO Minerals, Blatenské strojírny s.r.o., Strojírny Podzimek s.r.o.

Činnost firmy ORBIT – ELEKTRO nekončí předáním díla, ale pokračuje kvalitním záručním i pozáručním servisem a další činností v oblasti energetiky. Ve spolupráci s firmou ETRADE s.r.o. Praha provádí návrhy a instalace alternativních zdrojů elektrické energie.


Firma ORBIT – ELEKTRO realizovala kompletní dodávku elektrotechnologie, elektroinstalací a řízení pomocí PLC s vizualizací na PC v kamenolomu Mokrá

Rozšířená nabídka

Součástí nabídky společnosti ORBIT – ELEKTRO je výroba certifikovaných elektrorozvaděčů a řídících jednotek a rovněž výroba certifikovaných kontejnerových rozvoden NN (ve spolupráci s firmou WAREX – TOUAX). Dále firma ORBIT – ELEKTRO nabízí dodávku a montáž trafostanic od předních evropských firem včetně projektu a uvedení do provozu. Provádí také kompletní instalace slaboproudých a silnoproudých rozvodů a montáže zabezpečovacích a požárních systémů. Neopomíjí ani poradenství v oblasti úspor elektrické energie, obchodní a servisní činnost. Samozřejmostí je zajišťování kontrol, revizí, údržby a montáže elektrických zařízení NN a VN včetně elektrických zařízení používaných při hornické činnosti a činnosti prováděné hornickým způsobem, a to s dvanáctiletou zkušeností v báňské oblasti. Na přání zákazníka provádí společnost ORBIT – ELEKTRO vývoj jednoúčelových elektronických systémů, včetně zajištění jejich výroby. Dodávané rozvaděče mají typové a kusové zkoušky, včetně revizí tak, jak to vyžadují současné platné právní normy a předpisy. K dodávkám poskytuje společnost plnou dvouletou záruku a po dohodě je možný servis do 24 hodin. Pozáruční servis garantuje po dobu deseti let včetně dodávky všech náhradních dílů. Společnost ORBIT-ELEKTRO provádí rovněž opravy a modernizace stávajících zařízení a nabízí také letecké snímkování objektů včetně kolmých snímků.

Vypovídající reference


Moderní technologie hlavního jištění rozvodny v kamenolomu Husiná (SR)

Z mnoha referencí můžeme vyjmenovat:

  • Dodávku trafostanice 630 KVA v kamenolomu Bílčice spol. KSR.
  • Kompletní rekonstrukci třídírny a expedice v kamenolomu Hrubá Voda, spol. ZAPA.
  • Dodávku a montáž nového řízení pohonu skipové dráhy na obalovnách společnosti STRABAG, ČMO Moravský Písek, Hulín, Brno.
  • Kompletní dodávku elektrotechnologie, elektroinstalací a řízení pomocí PLC s vizualizací na PC nebo na touch panelu v kamenolomech Bohučovice, Mokrá, Těšovice a Bílčice spol. STRABAG KČR, v kamenolomech Husiná a Vtáčnik spol. STRABAG KSR. a v kamenolomu Tepličky spol. KSR.
  • Kompletní elektroinstalace pískovny Kočovce pro spol. České Štěrkopísky SR.
  • Dodávka části elektrotechnologie a řízení v kamenolomu Baranová spol. STRABAG KSR a v kamenolomu Kozí Vrch spol. STRABAG KČR.
  • Dodávka trafostanice 1,6 MW do kamenolomů Bohučovice a Ouštice KČR,
  • Dodávka elektroinstalace primárního uzlu drcení do kamenolomu Bohučovice KČR.
  • Dodávka rekonstrukce elektroinstalace do kamenolomu Valšov I a Valšov II, rekonstrukce elektroinstalace v kamenolomech Zdechovice a Mrač spol.KČR.
  • Dodávka nové elektroinstalace do kruhových hal DPOV – depa oprav vozidel Přerov.
  • Dodávky elektroovladačů drtičů a granulátorů pro firmy METSO a SANDVIK ČR.
  • Dodávka a montáž elektroovladače a řízení na zauhlovací lince energetického bloku Třineckých Železáren.
  • Dodávky automatického systému dávkování příměsí na obalovnách Ostrava-Polanka a Sokolov spol. STRABAG.
  • Dodávka a montáž systému BATSCH IR měření do všech obaloven ČMO a spol. Obaloven.
  • Smluvně garantovaný servis mobilních drtících a třídících jednotek pro direkci DS – STRABAG.
  • Montáž a servis semimobilní drtící a třídící linky v kamenolomu Žeželev - UA.
  • Výroba a montáže indikátorů kovových předmětů na dopravníkové pásy.
  • Realizace elektronického identifikačního systému sledování pohybu dílců na lince a docházky zaměstnanců v závodě průmyslového stavebního bednění firmy BMTI v závodě Miroslav, patřící do koncernu STRABAG (ve spolupráci s firmou PHOBOS – Frenštát pod Radhoštěm).
  • Letecké snímkování objektů včetně kolmých snímků s možným napojením na mapové podklady.

Kromě výše uvedených realizací zajišťuje firma ORBIT-ELEKTRO 24 hodinový servis pro provozovny společností STRABAG ČR a.s., ZAPA beton a.s., Českomoravské štěrkovny a Českomoravské obalovny a.s. ILBAU ČR, BMTI Brno, SANDVIK a METSO. Dále disponuje veškerými osvědčeními a oprávněními k projektování, montážím a revizím vyhrazených elektrických zařízení NN a VN dozorovaných Báňskou správou ČR a SR, jakož i veškerými oprávněními k výrobě typově schválených rozvaděčů. Jak je vidět, samy reference vypovídají.

Více informací získáte na internetových stránkách firmy ORBIT-ELEKTRO s.r.o. – www.orbit-elektro.cz.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

TVH distributorem dílů pro manipulační techniku Zoomlion

Zveřejněno 20.5. Během pouhých tří desetiletí se společnost Zoomlion stala jedním z předních čínských výrobců zemědělské, stavební a manipulační techniky. Součástí jejího širokého portfolia jsou mobilní zvedací pracovní plošiny, které prodává po celém světě… celý příspěvek

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek