Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Pracovní plošiny ROTHLEHNER pro výstavbu i manipulaci

Zveřejněno: 21. 9. 2009

Společnost ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o. se zabývá prodejem a servisem pracovních plošin. Jméno společnosti je po šestnácti letech rozvoje činnosti známé téměř všem, kteří se o plošiny zajímají. Nyní představuje novinku – teleskopickou dieselovou samohybnou plošinu H28TJ+.

Jednatel Zbyněk Tomášek společně s majitelem firmy Manfredem Rothlehnerem založili společnost s jasným cílem – rozvinout trh prodeje a pronájmu pracovních plošin v ČR a SR a zvýšit tak efektivitu realizace výškových prací nasazením do té doby neznámé techniky. Koncepce firmy je založena na prodeji široké škály pracovních plošin, podpoře pronájemních firem, kvalitním servisním zázemím, odborném personálu a úzkém a trvalém vztahu s dodavateli pracovních plošin.

Dlouhodobá seriózní spolupráce s partnery v pronájmu, pečlivá starost o potřeby koncového zákazníka, neustálá snaha o zvyšování odbornosti obsluhovatelů plošin a důraz kladený na zvyšování bezpečnosti práce při obsluze plošin, to jsou hlavní známé charakteristiky působení společnosti.


Servisní centrála v Praze Horních Počernicích

Servis a náhradní díly

Na český a slovenský trh dodává společnost ROTHLEHNER výhradně výrobky předních evropských výrobců. Pro všechny typy plošin poskytuje autorizovaný servis a dodávky náhradních dílů. Servisní centrála v Praze Horních Počernicích patří k nejmodernějším servisním střediskům pracovních plošin ve střední Evropě.

Realizují se v ní běžné servisní údržby všech typů plošin, repase, rozsáhlé opravy po haváriích a montáže nových pracovních plošin na podvozky automobilů. K dispozici je také deset servisních vozidel a sklad náhradních dílů s 4000 položkami. Za celou dobu činnosti prodala společnost přes 1600 pracovních plošin a pomohla řadě menších firem vybudovat funkční půjčovny plošin.


Koncové sklopné rameno plošiny H28TJ+ je teleskopické

Teleskopická dieselová samohybná plošina H28TJ+

Novinka pro výstavbu hal

ROTHLEHNER pracovní plošiny nabízí pro tento segment výrobky osvědčeného francouzského výrobce Haulotte Group. Typická žlutá barva plošin převládá na většině staveb logistických celků, technologických center či montážních hal. Předností plošin Haulotte je především kvalitní evropské provedení, spolehlivost ovládání a technické vlastnosti – velké stranové dosahy, intuitivní ovládání a snadná údržba.

Novinkou na českém trhu je teleskopická dieselová samohybná plošina H28TJ+. Jedná se o robustní stroj s pracovní výškou 28 metrů a stranovým dosahem 23 m. Stroj je určen pro práce při realizaci ocelových konstrukcí, při opláštění členitých objektů, všude tam, kde je potřeba velký stranový dosah.

Jedinečným a bezkonkurenčním parametrem je koncové rameno koše. Oproti konkurenčním strojům je koncové sklopné rameno plošiny H28TJ+ teleskopické. Může tak dosáhnout délky až 6 m! Výhodou tohoto řešení je tedy velký stranový dosah „za překážku” a zároveň zachování příznivých transportních rozměrů při relativně malé hmotnosti.

Pracovní koš je navíc určen až pro 3 osoby s nosností 350 kg. Žádná jiná samohybná plošina vás s touto hmotností nezvedne tak vysoko a daleko. Plošina je konstruována tak, že umožňuje pojezd v každé pracovní výšce. Další podrobnosti naleznete na webových stránkách společnosti ROTHLEHNER

Lepší než čtení, je však stroj vyzkoušet. Již nyní můžete stroj a jeho technické přednosti využít na stavbě. Společnost ROTHLEHNER nabízí toto zařízení k zapůjčení prostřednictvím partnerů v pronájmu. Pokud projekt teprve připravujete, je možné stroj odzkoušet v centrále v Horních Počernicích.


Nůžkové pracovní plošiny pro práce v uzavřených objektech

Mezi regály i do úzké uličky

Speciálně pro účely údržby a manipulace uvnitř logistických celků a skladových hal byly vyvíjeny úzké elektrické pracovní plošiny německého výrobce PB Lifttechnik. Výsledkem je ucelená řada nových konstrukčně neobvyklých elektrických nůžkových pracovních plošin určených pro práce v uzavřených objektech s pracovními výškami 12, 15, 17, 19 a 22,5 m.

Plošiny vynikají nízkou hmotností, velmi malými průjezdnými rozměry – délka je necelé 3 m a průjezdná šířka pouhý 1,2 m. Stroje pracují s vnitřním nulovým poloměrem otáčení. Nosnost koše je přitom 400 kg. Standardně jsou dodávány s výbavou otěru odolných pneumatik, s možností odejmutí ovládacího panelu a zamezení neoprávněného užití.


Pracovní koš plošiny H28TJ+ je určen až pro 3 osoby

Plošina H28TJ+ umožňuje pojezd v každé pracovní výšce

Oceňovanou předností plošin je možnost pojíždět v každé pracovní výšce a to až do 22,5 metrů. Plošiny je možné vybavit čtyřmi opěrami, které dále zvyšují možnosti jejich nasazení.

Plošiny řady TOP 12 jsou tedy vhodné tam, kde je třeba pracovat a pojíždět s velkou nosností koše ve velké pracovní výšce a navíc ve stísněném prostoru.

Společnost ROTHLEHNER nabízí v plošinách řešení pro každého a pro každou situaci. Za šestnáct let činnosti v oblasti prodeje i pronájmu plošin získala firma řadu zkušeností, o které se ráda dělí se svými zákazníky. Motto firmy „koncepce pro Vaši budoucnost...” se nemění od jejího založení a nemalá řada českých a slovenských zákazníků již dobře ví, co heslo ve spojení s firmou ROTHLEHNER znamená – ochrana investice do podnikání s plošinami, stabilní podpora ze strany profesionálů a záruka dlouhodobého partnerství.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek