Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

PORTAFILL – stvořen k práci!

Zveřejněno: 15. 7. 2017

Je nám potěšením oznámit, že společnost FINLAY CZ spol. s r.o. se stala výhradním zástupcem irského výrobce mobilních třídičů a drtičů PORTAFILL International Ltd. Sortiment třídičů a drtičů zahrnuje vibrační i bubnové třídiče, hrubotřídiče, odrazové, čelisťové a výhledově také kuželové drtiče v hmotnostní kategorii do 25 tun.

Hrubotřídič PORTAFILL 5000CT

PORTAFILL je rodinný podnik, jehož krédem je jednoduchost, kvalita, uživatelská vstřícnost a extrémně nízké provozní náklady. Při bližším prozkoumání každého výrobku si můžete být jisti, že nad doslova každým detailem konstruktér přemýšlel a hodnotil jej z pohledu budoucího uživatele. Péče věnovaná každému stroji od čáry na výkresu až po finální montáž je hmatatelná a všudypřítomná. Oč užší je výrobní sortiment, o to propracovanější je každý jednotlivý stroj, takže si dovolíme Vám to nejzajímavější představit podrobněji.

Hrubotřídič PORTAFILL 5000CT

Hrubotřídič PORTAFILL 5000CT je vybaven třídicí skříní 3,2 × 1,2 m s extrémně agresivním naladěním, což zajišťuje opravdu mimořádný výkon ve své kategorii. Samozřejmostí je násypka s pasovým podavačem šíře 1 000 mm, boční vynášecí pasy 750 mm (zcela mimořádný počin v této kategorii) a pas nadsítného šíře 1 000 mm. Pas nadsítné frakce je koncipován tak, aby během několika vteřin bylo možno na tento pas směrovat nadsítné i mezisítné. Změna probíhá hydraulicky bez jakýchkoliv dodatečných úkonů! Toto je vlastnost nejen velmi užitečná, ale hlavně naprosto výjimečná (nejen) v této kategorii. Hmotnost stroje je pouhých 13 tun a o pohon stroje se stará motor DEUTZ o výkonu 36 až 50 kW (mimochodem žádné Ad blue, katalyzátory atd.) s doslova legrační spotřebou 4–6 l/hod. Komu je i tohle málo, může si pořídit verzi HYBRID s elektromotorem cca 35 kW! A ani tohle ještě není všechno, protože tento stroj nabízí naprosto unikátní příplatkovou výbavu, jakou je například SHREDDER (rozbíječ hrud na přechodu z násypky na třídič)!!!, prstová sekce, umístěná nad horní sítovou plochou v místě podávání materiálu z násypky, vibrační rošt na násypce, magnet, ochoz nad vynášecím pasem nadsítného. Jenom popis tohoto mimořádného hrubotřídiče by vydal na celý článek. Zákazníka jistě zaujme i mimořádně zajímavá cena!

PORTAFILL 6000XT

PORTAFILL 6000XT je unikátní nejen rozměrem třídicí skříně 4,9 × 1,2 m, ale především svojí možností (a teď opravdu pozor) změnit se z dvousítné varianty na třísítnou, a to prosím oběma směry kdykoliv v budoucnu. Originální řešení je patentované a hlavně geniálně jednoduché a funkční. Prostě standardní stroj je připraven na osazení dalšího haldovacího pasu a na spodek třídicí skříně lze přišroubovat další sítovou plochu! Prostě když potřebujete, máte třísítný stroj a když je třeba, tak klasický dvousítný. Díky mimořádné délce třídicí skříně a agresivnímu naladění nabízí tento stroj nečekané výkony zejména ve spolupráci s kuželovým anebo odrazovým drtičem při třídění drtí! Násypka s objemem 4–5 m3 je vybavena tzv. dvousměrně sklopným roštem, což usnadňuje plnění od drtiče – další originální řešení. Stroj je samozřejmě připraven již z výroby na potenciální sprchování, takže možností využití se nabízí opravdu mnoho.

PORTAFILL 6000XT
PORTAFILL 6000XT
PORTAFILL 7000IC
PORTAFILL 7000IC

Čelisťový drtič PORTAFILL 9000JC

Čelisťový drtič PORTAFILL 9000JC je osazen komorou 850 × 550 mm s hydrostatickým pohonem, možností zpětného chodu i rozběhu s plnou tlamou (mimochodem výrobek české společnosti DSP), vyspělým řídicím systémem včetně hladinového čidla nad komorou, vibračním podavačem s odhliněním, bočním vynášecím pasem (výška 2,8 m), magnetem a hlavním vynášecím pasem 1 000 mm s výškou 3,015 m. Díky dvoukřídlým dveřím a umístění pohonu pod násypkou myslím neexistuje stroj s lepším přístupem k tomuto uzlu. Toto umístění motoru navíc umožnilo posunout magnet mnohem blíže k výstupu z drticí komory, což usnadňuje odebírání kovových prvků. Pohon zajišťuje motor JCB 129 kW s typickou spotřebou 12–14 l/hod. K dispozici je také zavěšený jednosítný třídič s vratkou, který lze aplikovat i na odrazový drtič PORTAFILL 7000IC-R a v budoucnu také na kuželový drtič. Tedy opět geniální řešení – jeden závěsný třídič s vratkou lze použít na třech různých drtičích. Navíc lze tento závěsný kit kdykoliv „odložit” na pomocný rám, kdy je následně přepravován jako kontejner.

PORTAFILL International Ltd. Nabízí mnoho neotřelých a inovativních nápadů a řešení, která zásadním způsobem zvyšují potenciál stroje a odlišují jej od prakticky jakékoliv konkurence. Chystáme pro Vás „živou” prezentaci alespoň některých strojů PORTAFILL, na kterou Vás samozřejmě včas pozveme.

Čelisťový drtič PORTAFILL 9000JC
Čelisťový drtič PORTAFILL 9000JC
Autor: Ing. Tomáš Novák
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek