Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Pojištění mobilních stavebních strojů výhodně a pohodlně

Zveřejněno: 14. 9. 2017

Pokud si říkáte, že jste připraveni na všechna rizika a nic vás již nemůže překvapit, tak nepracujete ve stavebnictví a tento časopis se vám dostal do rukou nějakým nedopatřením. Stavebnictví je totiž oblastí, kde o neočekávané události není nouze. Stačí nahlédnout do archivu pojišťoven. Proto záleží na tom, jaké pojištění máte uzavřené, aby vás nic nepřekvapilo.

Základem není pojištění, ale kvalitní pojištění

Při financování mobilních strojů nabízíme tzv. all risk pojištění, které myslí na běžné, ale i na méně obvyklé případy. Ty přitom můžou mít různou příčinu, jako například nešikovnost a nedbalost obsluhy, konstrukční nebo materiálovou vadu, selhání čidla nebo vniknutí cizího předmětu do stroje. To je jen zlomek toho, co se nepředvídaně může stát a co pojištění sjednané u nás pokrývá,” uvedl Libor Košíček, obchodní ředitel společnosti SG Equipment Finance.

Jeho vyjádření jasně ukazuje, že nestačí mít pojištění. Důležité je mít kvalitní pojištění, které bude například pokrývat i škody způsobené nesprávnou obsluhou. Komplexní strojní pojištění (all risk) lze sjednat za fixní sazbu na celou dobu financování stroje bez ohledu na to, zda jde o úvěr nebo leasing. Samozřejmou součástí této pojistné varianty je i havarijní a živelní pojištění, ale také pojištění proti krádeži a vandalismu.

Výhodnější pojistka přes leasingovou společnost

Pojištění sjednané přes leasingovou společnost může být výhodnější než sjednané přímo u pojišťovny. Co stojí za tím, že leasingová společnost umí nabídnout atraktivní pojištění, popisuje Libor Kašpar, produktový specialista společnosti SGEF, která spolupracuje s předními makléři na pojistném trhu: „K nejsilnějším partnerům pojišťoven patří makléři, kteří pro své klienty umí vyjednat výrazně lepší cenové podmínky a větší rozsah pojištěných rizik, než jaké by získali jako individuální zákazníci.

Další výhodu spojení pojištění s leasingem či úvěrem představuje omezení administrativy. Klient podepisuje všechny dokumenty najednou, pojistné je zahrnuto do splátek a při fakturacích jedná jen s jedním partnerem. Oproti tomu při individuálně sjednaném pojištění klient nejdříve podepisuje smlouvu o leasingu, poté s někým jiným řeší pojistnou smlouvu, jejíž plnění následně vinkuluje ve prospěch leasingové společnosti.

Pojištění přes leasingovou společnost klientům přináší větší komfort a jistotu nejen při uzavírání pojistné smlouvy, ale také v případě pojistné události. Síla leasingové společnosti a makléře se projevuje i zde – jejich vztahy s pojišťovnami zajistí nadstandardní servis, který klienti ocení zejména při řešení složitých situací.

Co vše zahrnuje all risk pojištění stavebních mobilních strojů ve SGEF:

  • náhlé poškození nebo zničení pojištěného stroje jakoukoliv nahodilou událostí,
  • havarijní pojištění,
  • živelní pojištění,
  • pojištění proti krádeži, loupeži,
  • pojištění proti vandalismu.

Další ŠKODY, které SGEF pojistí, i když bývají z pojištění běžně vyloučeny:

  • nesprávná obsluha,
  • skleněné výplně,
  • elektronické prvky stroje,
  • přeprava stroje jako nákladu,
  • maziva a kapaliny na výměnných dílech,
  • škody způsobené v zahraničí.

Proč se pojištění SGEF vyplatí?

  • Zajistíme vám i taková rizika, která se běžně nepojišťují.
  • Po celou dobu financování vám zaručíme fixní sazbu pojištění.
  • Pojistný makléř, se kterým spolupracujeme, vám pomůže s vyřízením pojistných událostí.
  • U žádného rizika nestanovujeme limit pojistného plnění, limitem je vždy jen pojistná cena, a to i v případě krádeže, povodně či záplavy.
  • Pojistné zahrnujeme do splátek financování.
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek