Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Pneumatiky na vysokozdvižné vozíky od společnosti PKS

Zveřejněno: 24. 10. 2007

Společnosti PKS - Průmyslové kolové systémy s.r.o., která je od roku 2000 výhradním dovozcem průmyslových pneumatik a kol od světového výrobce – koncernu Watts Industrial Tyres, se podařilo najít další, velmi progresivní uplatnění svých výrobků. Tou jsou dodávky kol a pneumatik pro vysokozdvižné vozíky značek HELI a CLARK pro Českou a Slovenskou republiku.

Watts Industrial Tyres (WIT) se sídlem v anglickém Lydney patří mezi největší výrobce průmyslové pryže a zároveň nabízí ucelený sortiment průmyslových pneumatik pro vysokozdvižné vozíky, smykové nakladače, asfaltové frézy a další stavební stroje. Z pohledu typového rozdělení jsou hlavními produkty pneumatiky vzdušnicové, plnopryžové (superelastické) tzv. cushion (press on band).


Watts PREMIA – nejnovější pneumatika s nadčasovým dezénem, vyvinutá na základě dlouholetých zkušeností společnosti Watts. Maximální výkon, životnost, stabilita, komfort a záběr řadí tuto pneumatiku mezi absolutní špičku.

Společnost PKS – dodavatel pneumatik WIT

Společnost PKS - Průmyslové kolové systémy s.r.o. zastupuje koncern WIT pro Českou a Slovenskou republiku a právě v obou zemích se jí podařilo navázat dlouhodobou spolupráci s dovozcem vysokozdvižných vozíků – společností Gekkon International s.r.o. v Pardubicích. Spolupráce se samozřejmě týká dodávek kol a pneumatik pro dovážené vysokozdvižné vozíky.

Společnost Gekkon International s.r.o. nabízí ve svém prodejním sortimentu vysokozdvižné vozíky HELI a CLARK. Jednu z největších předností těchto strojů je výborný poměr kvality a ceny. Mezi další výhody patří jednoduchá a snadná obsluha, která souvisí s nejlepšími ergonomickými prvky. Vysoké hospodárnosti a výkonnosti je docíleno především nízkou spotřebou paliva, malou potřebou údržby a především dlouhou životností dílů. Společnost nabízí dieselové, plynové i benzínové vysokozdvižné vozíky s nosností 1–16 tun, elektrické vysokozdvižné vozíky s nosností 1–3 tuny, regálové zakladače a ručně vedenou manipulační techniku.

Nárůst prodeje manipulační techniky značky HELI a CLARK, realizovaný společností Gekkon International s.r.o., je v současné době velmi patrný a dobře ho signalizuje vysoké meziroční navýšení počtu pneumatik, které sem dodává společnost PKS – Průmyslové kolové systémy s.r.o. Zastavme se krátce u vysokozdvižných vozíků HELI a CLARK, které mohou být pro leckterého tuzemského zájemce o tuto techniku velmi zajímavým objevem.


Vozík VD 50 pro přepavu břemen do pěti tun

HELI

Výrobcem vysokozdvižných vozíků HELI je čínská společnost Heli Machinery Imp.& Exp. Co., Ltd. založená v únoru roku 1998. Její výrobní závod a sídlo je ve městě Bao-Ji, provincie ShanXi na čínském středoseveru. Nejšťastnějším krokem této společnosti bylo spojení sil s vysoce prestižním a nejdéle působícím výrobcem vysokozdvižných vozíků na světě, japonskou firmou TCM. Tímto spojením získala společnost další technologie, které se odvíjejí od zkušeností TCM, a tím docílila vysoké kvality vozíků a zařadila se mezi renomované výrobce manipulační techniky na světě. V dnešní době tato společnost vyváží vysokozdvižné vozíky značky HELI do severní Ameriky, západní Evropy, Austrálie, jižní Ameriky, východní Evropy, jižní Asie a dalších teritorií.


Vozíky HELI zajišťují kompletní logistiku pro firmu JIP velkoobchod nápoji

CLARK

Zatímco čínská značka HELI a stejnojmenná firma HELI Machinery je relativně mladá, tak naopak je tomu v případě společnosti CLARK Material Handling International. Ta sice vznikla až v roce 1998 poté, co společnost CLARK Material Handling Company se sídlem v Lexingtonu, Kentucky, USA, převzala divizi vysokozdvižných vozíků od koncernu Samsung, ale historie značky vysokozdvižných vozíků CLARK sahá 90 let nazpět až do roku 1917. CLARK je nyní celosvětovou značkou, která se těší vysoké důvěře již od roku 1920, kdy vyvinula vůbec první vozík s hydraulickým zvedacím mechanismem. V Korei vyrábí a distribuje 1,5–7,5 tunové vysokozdvižné vozíky. Obchod je veden ze Soulu a montáž z korejského Changwonu.


Vozíky Clark zajišťují kompletní logistiku pro firmu Samsung
Autor: Radek Hlousek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek