Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Phoenix-Zeppelin na MSV v Brně

Zveřejněno: 16. 2. 2006

Společnost Phoenix-Zeppelin,spol. s r.o., která má výhradní zastoupení firmy Hyster v České a Slovenské republice, prezentovala na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně manipulační techniku Hyster, včetně novinky - vysokozdvižných vozíků Hyster Fortens.

Sortiment manipulační techniky Hyster

Ten je velmi široký - od ručních paletových vozíků s nosností 1 tuna až po kontejnerové manipulátory s nosností 46 tun. Čelní vysokozdvižné vozíky Hyster se dodávají s elektrickým pohonem (včetně nejmodernější verze s AC pohonnou jednotkou) nebo motorové ve verzi diesel i LPG. Rovněž program skladové techniky zahrnuje vozíky nejrůznějších nosností, pracovních výšek a různých možností použití. Největší pozornost byla upřena na českou premiéru představitele špičkové technologie v manipulační technice - vysokozdvižný vozík HYSTER řady Fortens se vznětovým a LPG motorem a nosností 1 až 8 tun. Vystavený exponát Hyster H2.5FT o nosnosti 2,5 tuny byl přihlášen do soutěže o Zlatou medaili MSVB.

Nová řada H2.0 - 3.5FT Fortens má vysokou provozní spolehlivost, nízké provozní náklady, excelentní ergonomii všech ovládacích prvků a potřebný provozní výkon. Největší konstrukční novinkou je elektronicky řízená převodovka DuraMatch. Další novinkou je nastavitelný systém automatického řízení dojezdu, který prodlužuje životnost brzd a pneumatik. Vozík Hyster Fortens má také vysokou manévrovatelnost na svahu. Ta přispívá ke kvalitě řízení vozíku na nakládacích rampách, zvyšuje bezpečnost a snižuje únavu řidiče.


Program kolejových vozidel

Další perličkou na letošním MSV v Brně bylo představení kompletního sortimentu kolejových vozidel. Ty předvedla firma Phoenix-Zeppelin, spol. s r.o., která má výhradní zastoupení Caterpillar v České a Slovenské republice, spolu se svou dceřinou společností ČMKS Holding2. Sortiment je určen zejména pro rekonstrukce, generální opravy a další služby. Spolupráce ČMKS s dodavatelem motorů Caterpillar vyvrcholila letos v červnu, kdy byl do lokomotivy řady 755 instalován jubilejní dvoustý motor CAT. Před několika týdny si připomněli podobné výročí na Slovensku, kde byl do lokomotivy řady 736 instalován již padesátý motor CAT. Rekonstruované lokomotivy s motory Caterpillar se kromě České a Slovenské republiky používají v Německu, Itálii a Srbsku.


1 Čerpáno z tiskových zpráv a propagačních materiálu firmy Phoenix-Zeppelin, spol. s r.o.
2 Společnost ČMKS Holding, a.s. se zabývá generálními opravami, modernizací, rekonstrukcí a výrobou kolejových vozidel a dalšími službami, spojenými s provozováním kolejových vozidel. Součástí činnosti firmy je také poskytování služeb vlečkařům včetně pronájmu lokomotiv. Společnost byla založena v roce 1992. Největší výrobní kapacitou společnosti je závod ČMKS Lokomotivy v České Třebové s více než 150 letou tradicí.
Autor: Monika Fröhlichová
Foto: Archiv firmy Phoenix-Zeppelin
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek