Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Phoenix-Zeppelin na EXPO Mokrá

Zveřejněno: 8. 10. 2008

Na veletrhu EXPO Mokrá byly některé stroje nepřehlédnutelné. Mezi ně samozřejmě patřily stroje společnosti Phoenix-Zeppelin, spol. s.r.o., která je představovala v nasazení a s patřičnou parádou.

Pravidelně pro diváky pořádala show, vystavila prostorný, ale útulný stánek, kde příchozí mohli posedět, čekalo je občerstvení a hlavně tým odborníků připravených na dotazy návštěvníků. Její prezentace byla opravdu zdařilá, a tak jsme se na stánku společnosti Phoenix-Zeppelin nejen zastavili, ale rovněž jsme položili několik otázek Ivanu Karasovi, vedoucímu marketingu. A společně s ním zhlédli představení strojů, ze kterého přinášíme fotoreportáž.


Předvedlo se i pásové rýpadlo 325D

Účastníte se veletrhu EXPO Mokrá pravidelně?

Jsme tradičními vystavovateli.

Přesto si kladu otázku. Proč jste se rozhodli zúčastnit se i letos, když jste měli ani ne před dvěma měsíci velikou expozici na Stavebních veletrzích v Brně (IBF)?

Stavebních veletrhů v Brně se účastníme 1× za tři roky, což bylo právě letos. Tam jsme prezentovali především střední a malé stroje.

EXPO to je něco zcela jiného. To je veletrh cílený přímo na velké stroje, pro těžbu. A v této oblasti máme opravdu co ukázat a nabídnout. Navíc tento veletrh přijdou navštívit opravdu odborníci.


Moderátor o profesionální předvaděč Pavel Černý společně s Pavlem Škopkem předvádí další stroj CAT 950H

Jaké stroje zde tedy představujete a je tu některý stroj, který byste chtěl představit více?

Samozřejmě zde představujeme stroje Caterpillar určené pro těžbu surovin – kloubový dampr, nové pásové rýpadlo řady D a kolové nakladače nové řady H. Je tu i smykem řízený nakladač 272C jako představitel kategorie pomocných strojů pro tento obor. Nejaktuálnějším strojem, který zde předvádíme, je mobilní čelisťový drtič na pásovém podvozku MFL STE 90-60/T. Tento stroj, ale rovněž i společnost, jež stroj vyrábí, bych rád představil více. MFL je značka renomovaného výrobce, společnosti Maschinenfabrik Liezen und Gieserei GmbH z rakouského města Liezen v Horním Štýrsku. Za touto firmou stojí 50leté zkušenosti v oblasti výroby strojů pro drcení a úpravy minerálních surovin, rud a uhlí. Obdobné zkušenosti má s prováděním recyklace starých stavebních materiálů. Představujeme zde jeden stroj z ucelené řady, produkt na spodní hraně celé té škály – jednovzpěrný čelisťový drtič MFL STE, který je určen pro drcení všeho kameniva.


Mobilní čelisťový drtič na pásovém podvozku MFL STE 90-60/T
Paramatry čelisťového drtiče MFL STE 90-60/T
Typ Vstupní otvor
(mm)
Štěrbina
(mm)
Výrobní kapacita
(m³/h)
Výkon
(kW)
Hmotnost
(kg)
STE 90-60 900×600 35–137 15–120 75–90 10 000

Zákazníkům však nabízíme celou škálu strojů MFL. A troufnu si říci, že stroje MFL jsou další kostičkou do pomyslné stavebnice produktů a služeb, které naše společnost nabízí, neboť stroje na drcení, třídění a recyklaci chyběly.

Jak byste zhodnotil první dva dny veletrhu?

Když to vezmu obecně, tak se zde potvrzuje, že cesta, kterou jsme nastavili již před mnoha lety, je správná. Předvádět stroje naživo, ne staticky, se slovním doprovodem a zároveň představit profesionální formou užitné vlastnosti strojů, funkce, jejich základní výhody. Daří se nám zaujmout pozornost, oslovit návštěvníky. Na našem stánku, ale i kolem něj, je stále plno.


Právě přijíždí nejstarší stroj z řady CAT, který je zde možno vidět, pásový nakladač 933. A stále pracuje a funguje.

Měli jste již nějakou zajímavou návštěvu, zákazníka?

Ve srovnání s IBF zde nevyhodnocujeme návštěvu každý den, ale až po celém veletrhu. Budeme tedy vědět více až veletrh skončí. Každopádně každý návštěvník je pro nás zajímavý...


A přístup do motorového prostoru? Paráda. Odklopíte jen kapotu a už kontrolujete

Mohou si zde lidé stroje vyzkoušet?

Součástí naší koncepce je účast Klubu posádek Caterpillar. Brzy koncepce tohoto zájmového sdružení zaznamená velký zlom. Do nedávné doby byl klub omezen pouze na strojníky, kteří obsluhovali stroje značky CAT. Od léta 2008 toto rozšiřujeme o další strojníky, bez závislosti na značce stroje, který obsluhují. Na EXPO jsme pozvali nejen Klub posádek Caterpillar, ale především profesionály, odborníky zabývající se těžbou a zpracováním surovin. Ti mohou stroje zhlédnout v akci a rovněž si je vyzkoušet.

Děkuji za rozhovor

A teď bychom společně zhlédli celou show.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek