Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

PEWAG – ochranné řetězy na míru

Zveřejněno: 5. 11. 2006

Lomy, velké a liniové stavby, hutě, skládky a recyklační centra kladou velké nároky na pneumatiky stavebních strojů. Životnost pneumatik prodlouží vhodně zvolené ochranné řetězy. Navíc zlepší i jejich trakční vlastnosti. Řetězy pewag patří mezi světovou špičku ochranných řetězů.

Společnost PEWAG austria GmbH patří mezi vůdčí výrobce článkových řetězů pro různé použití. Pro Českou a Slovenskou republiku je zastoupena firmami PEWAG s.r.o., která sídlí ve Vamberku a PEWAG Slovakia s.r.o., sídlící v Nitře.


Volvo L120, Square Multistep 14/16, Ražba tunelu

Společnost PEWAG nabízí tři základní skupiny ochranných řetězů: SQUARE, HEXA, COMPACT CROSS

SQUARE - jemná čtvercová konstrukce sítě poskytuje optimální ochranu pneumatik dokonce i na nejostřejším kamenivu.

HEXA - šestiúhelníková konstrukce zajišťuje dostatečnou ochranu a dobrý záběr.

COMPACT CROSS - šestiúhelníková konstrukce sítě složená z deseti článků zajišťuje nejlepší záběr. Vhodné pro vozidla, u kterých je pro dosažení všech podmínek provozu kladen zvýšený požadavek na záběr.


Komatsu WA 600, Square Duplex Plus 18, Vápenec

Vlastní počátky použití řetězů pewag v České republice jsou většinou vázány s vápencovými lomy, kde proběhly nejrozsáhlejší změny těžebních technologií a nejrychlejší investice. Právě při nasazení na vápenci se nejvíce prosadily řetězy s označením SQUARE Duplex Plus, které jsou složeny ze svařených oválných článků s navařeným čepem. Vlastní články jsou použity v párech. Řetězy Duplex Plus velmi přesně sedí a jejich konstrukce umožňuje potřebné samočištění i šetrnost při přejezdech po komunikacích. Řetěz je vyroben podle požadavků zákazníka, značky a velikosti stroje, druhu a vzorku pneumatik, aby co nejlépe seděl – „zkrátka řetěz na míru”.

Systematický vývoj a soustavná péče o klienta dává předpoklady maximálního využití ochranných řetězů pewag

Mezi hlavní důvody pro rychlé a úspěšné prosazení na trhu patří velmi vysoká a systematická podpora technického a vývojového oddělení. Kolové stroje se pohybují v různých prostředích, proto byl vyvinut široký sortiment provedení řetězových článku pro plné uspokojení všech potřeb klientů. Ochranné řetězy se vyrábějí v různých konstrukčních provedeních a rovněž články jsou vyráběny v optimálních velikostních řadách, což umožňuje přesnou výrobu řetězů podle požadavků zákazníka. Technické oddělení provede vytipování nejvhodnějšího provedení a velikosti pro dané podmínky. Následuje výpočet efektivity, vypracování garance a odhad životnosti. Řetězy jsou dodávány s plným servisem, který obsahuje nejen prvotní instalaci, ale i průběžnou kontrolu, měření i sledování opotřebení a průběžné posuzování zbytkové životnosti. Společnost PEWAG díky své dlouholeté historii výroby ochranných řetězů a z nasazení pro celém světě získala cenné zkušenosti a výsledkem je ten fakt, že ochranné řetězy pewag prostě fungují.


Komatsu WA 500, Square Granite 16, Melafír

Moderní technologie pod stálou kontrolou

Dnešní výroba elektronicky ovládanými a automaticky řízenými svářecími stroji zaručuje stálou vysokou normu kvality. Speciální tvrzení, využívající nejmodernější technologii, vede k vysoké odolnosti a především k dlouhé životnosti. Součástí „pewag systému” zajištění kvality – osvědčeno podle normy ISO 9001 – jsou kontroloři kvality, kteří pracují nezávisle na výrobní lince a zaručují dodržení všech našich kvalitativních norem.


Dressta 560, Square Compact 18, Horká struska

Kvalitu řetězů pewag dokládají reference z celého světa

Díky vysoké kvalitě a spolehlivosti dodává PEWAG ochranné řetězy po celém světě, např. do USA, Peru, Brazílie, Jižní Afriky, Austrálie, Německa, Ruska atd. Společnost PEWAG s.r.o. za deset let působení na českém trhu zrealizovala desítky zakázek nasazení ochran pneumatik stavebních a těžebních strojů. Díky vynikajícím parametrům výrobků, profesionálnímu přístupu a především dlouholetým zkušenostem z výroby a aplikace ochranných řetězů počet zákazníků velmi rychle roste.


CAT 988F, Square Compact 18, Amfibolit

Dnes už si každá lomařská či stavební firma rozmyslí a dobře spočítá, zda kupovat několikrát nové pneumatiky či jedenkrát ochranné řetězy. Neváhejte a zkuste řetězy pewag. Ušetříte.




1 Redakčně upravil Petr Volf
Autor: Jiří Pecka
Foto: Archiv firmy PEWAG s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek