Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

PERKINS: „Chytré víčko“ a aplikace „Můj motor“

Zveřejněno: 23. 10. 2017

Firma PERKINS, která slaví 85 let od svého založení, uvedla jako první na světě do výroby nízkonákladové telematické zařízení – víčko otvoru pro nalévání oleje Perkins® SmartCap. To společně s aplikací Perkins® My Engine umožní uživatelům sledovat funkce motoru pomocí mobilního zařízení.

Toto „Chytré víčko” může být použito na mechanických i elektronických motorech, ať již provozovaných, tak i nově dodávaných. Je přitom navrženo jako náhrada standardního víčka nalévacího otvoru motorového oleje. Jedná se o nízkonákladové vysílací zařízení, které umožňuje koncovému uživateli propojit svůj chytrý telefon (nebo jiné mobilní spojovací zařízení) se svým motorem za použití volně dostupné aplikace Perkins® My Engine. Víčko monitoruje chod motoru a zasílá data přímo do aplikace Perkins® My Engine. Tuto aplikaci lze získat zdarma na Apple Store i Google Store.

Sledovaná data

    Pokud se víčko Perkins® SmartCap spojí s aplikací Perkins® My Engine, získá koncový uživatel aktuální a užitečné informace včetně:

  • odpracovaných motohodin,
  • polohy motoru,
  • informací o požadavcích na servis motoru,
  • přehledu provedených údržeb,
  • start/stop informace,
  • přístupu ke knihám náhradních dílů,
  • informace o spotřebním materiálu.

Nízkonákladová telemetrika

Perkins® SmartCap může být instalováno během minuty jak na mechanických tak i na elektronických motorech a sledovat nepřetržitě provoz motoru.

Nízkonákladová telemetrika Perkins® SmartCap ve spojení s aplikací Perkins® My Engine již nyní dovolí uživateli motoru Perkins jednoduše sledovat využití motoru a jeho údržbu a zároveň dodat informaci o místně příslušném distributorovi firmy Perkins, zjistit informace o dílech a získat aktuální informace o servisní podpoře – to vše na jednom místě,” prohlásil při představování produktu Michael Wright, generální ředitel pro poprodejní podporu.

Aplikace Perkins® My Engine

Aplikace Perkins® My Engine byla představena na výstavě ConExpo v březnu a rychle se stala populární mezi uživateli motorů Perkins, protože jim umožňuje zaregistrovat jejich motor, získat přímý přístup k Operating and Maintenance Manual (Uživatelská příručka a údržba) a ke knize náhradních dílů. Aplikace dovoluje ukládat záznamy o údržbě a uživatel může snadno kontaktovat svého místně příslušného autorizovaného distributora firmy Perkins za pomoci možnosti Distributor Locator.

Návod na použití

Používat „chytré víčko” a aplikaci je velmi jednoduché. A také fakt, že víčko Perkins® SmartCap může být nasazeno během okamžiku na jakýkoliv motor Perkins, ať už mechanický nebo elektronický, a vzápětí umožňuje průběžné telematické sledování provozu motoru, bude zcela jistě oceňován miliony uživatelů motorů Perkins po celém světě.

Aplikace Perkins® My Engine a víčko Perkins® SmartCap je navrženo pro uživatele strojů s motory Perkins a umožňuje snadný přístup k informacím o motoru, tj. o odpracovaných hodinách, informacích o startech a zastaveních motoru, knize náhradních dílů, návodu k obsluze a údržbě, přehledu spotřebních dílů, upozornění na servisní interval a záznamu o provedených servisních a údržbových prací. Náklady (očekávaná cena Perkins® SmartCap nepřekročí 5 000 Kč bez DPH) pro uživatele na používání telematiky PERKINS budou pouze jednorázové.

Uvedení na trh

Perkins® SmartCap bude k dispozici pro uživatele prostřednictvím distributorů Perkins v druhé polovině letošního roku.

Více informací a možnost stažení aplikace Perkins® My Engine naleznete také na webových stránkách www.perkins.com/myengine.

Autor: Šárka Melicharová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek